שתף קטע נבחר

הסכם: האחים עופר יקבלו 120 מיליון דולר עבור בז"ן

בתום מחלוקת ממושכת הגיע משרד האוצר להסדר עם החברה לישראל, לפיו המדינה תקנה מהחברה את חלקה בבז"ן תמורת 120 מיליון דולר. האחים עופר: התפשרנו על המחיר אך לא על העקרון

הושג הסכם בין האוצר לאחים עופר בעניין בתי הזיקוק (בז"ן): המדינה תרכוש את מניות החברה לישראל בבתי הזיקוק לנפט (26%) תמורת 120 מליון דולר, לקראת הפרטת בתי הזיקוק. נתניהו הנחה את פקידי משרדו להגיע להסכם עם החברה לישראל ולרכוש ממנה את אחזקתה בבז"ן בתוך שלושה חודשים. 

 

עם השלמת העסקה יעברו מניות החברה לבעלות המדינה, כשלב מקדים לקראת פיצולה והפרטתה.

 

ההסכם הושג בתום מחלוקת ממושכת בין החברה לישראל לבין משרד האוצר לגבי שווי חלקה בבז"ן. עם תום הזיכיון שניתן לחברה לישראל על בז"ן, נחתם הסכם לפיו בתמורה להשבת מניות החברה למדינה יקבלו אחים עופר 120 מיליון דולר לפי הערכת שווי של 2.2 מיליארד שקל.

   

לאחר מכן נחתם הסכם עם החברה, לפיו תרכוש המדינה מהחברה את חלקה תמורת 170 מיליון דולר, אך התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ בבקשה לבטל את ההסכם. התנועה טוענת שהחברה קיבלה את חלקה בבז"ן במסגרת זיכיון זמני, שתוקפו פג כבר בשנות ה-90, והיא צריכה כעת לצאת מבתי הזיקוק ללא תמורה. בג"ץ אמור להכריע בתביעת התנועה במהלך יוני.

 

בניסיון לפתור את הבעיה, הודיע החשב הכללי במשרד האוצר, ד"ר ירון זליכה, כי בכוונת האוצר לשלם לחברה לישראל 120 מיליון דולר, אך עד כה סירבו האחים עופר להצעה זו, ולכן התעכבה השגת ההסכם. זליכה אף הודיע כי אם החברה לישראל לא תקבל את התנאים החדשים, תפנה המדינה למאבק משפטי ותדרוש לקבל את חלקה ללא תמורה.

 

מזוז: אפשר להגיע להסכם

 

נתניהו קיבל היום את אישור היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להסכם עם החברה לישראל. מזוז שלח לנתניהו אתמול מכתב, שבו נאמר כי אין כל מניעה משפטית להגיע להסדר ולחתום על הסכם עם החברה לישראל ועם בז"ן, וכי ההחלטה להגיע להסכם היא סבירה וראויה.

 

"בפני המדינה ניצבות שתי אפשרויות: הגעה להסדר עם החברה לישראל או פתיחה בהליכים משפטיים נגדה", כתב מזוז לנתניהו, "הליכים משפטיים עשויה להמשך שנים לא מעטות, ותוצאתם הסופית אינה מובטחת. מאבק משפטי עשוי להסב נזק כלכלי של מאות מיליוני שקלים למשק ולבז"ן, כתוצאה מעיכוב הרפורמה במשק הדלק, ולסכן את תפקודו הסדיר של משק האנרגיה בקופה ארוכה של אי וודאות".

  

רוזן: מדובר בפשרה כואבת

 

יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל אמר בתגובה: "אנו רואים בהצעת המדינה פשרה כואבת שלא קל לנו לקבלה, ואם נחתום עליה נעשה זאת באי-רצון ובמורת רוח. איננו מרוצים מהמחיר שהוצע לנו, שמשקף, כפי שהמדינה מציינת בתגובה לעתירה, בין 20%-15% מערכה הנוכחי של בז"ן, בעוד שחלקנו בבז"ן הוא 26%.

 

"הסכמתנו לפשרה המוצעת נובעת מבקשתו של שר האוצר המעונין לקדם את הפרטת בז"ן, ומהרצון ההדדי שלנו ושל המדינה להימנע מהליכים ארוכים ומייגעים בביהמ"ש. עם זאת עקרונות ההסכם המוצע טרם נמסרו לידינו, וההליכים לאישורם טרם מוצו, ובעצם אין עדין הסכם בינינו לבין המדינה".

  

עוד ציין רוזן: "אם ההסכם יבוצע החברה לישראל מתכוונת להתמודד על רכישת בז"ן".

 

בתנועה לאיכות השלטון אומרים בתגובה להחלטת נתניהו ומזוז, כי הם ממשיכים במאבקם המשפטי מבלי קשר להחלטה. מהתנועה נמסר: "ההחלטה החדשה מחזירה אותנו שנתיים אחורה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזוז: "החלטת נתניהו סבירה וראויה"
צילום: רויטרס
מומלצים