שתף קטע נבחר

סקירה: Logitech G5 - עכבר לייזר לגיימרים

Logitech G5 הוא ללא ספק העכבר המשוכלל ביותר שכל גיימר כבד בוודאי חלם עליו, חסרונו העיקרי הוא המחיר

לוג'יטק, הפועלת כיום מקליפורניה, נולדה בשוויץ בשנת 1981, מתוך המכון האקדמי-טכנולוגי היוקרתי EPFL, ועד מהרה התבלטה בתחום הציוד ההיקפי למחשבים אישיים, קונסולות המשחקים, נגנים וטלפונים ניידים ומערכות בידור ביתיות. יריבתה הקשה ביותר כיום היא, איך לא, מיקרוסופט.

 

רבים מכרים את העכברים והמקלדות של לוג'יטק לתחום המיחשוב הביתי הכללי, אך החברה מייצרת מוצרים ייעודיים עבור קהילת הגיימרים, בהם מקלדות ועכברים אלחוטיים, רמקולים עם מפענח, הגאים,

בקרים וג'ויסטיקים, מצלמות וערכות הראש למשחק באינטרנט ועוד.

 

המוצר האחרון הוא עכבר הלייזר G5, מעין הכלאה בין העכבר האופטי לגיימרים MX518 לבין MX1000, המשתמש במנוע הלייזר החדש של לוג'יט'ק. כתוצאה מכך, מדובר בעכבר הלייזר האיכותי הראשון עבור גיימרים.

 

עיצוב שמרני אך ייחודי

 

מבט ראשון במוצר חושף את המתאר העיצובי השמרני של לוג'יטק, שאינה מתלהבת לשנות נוסחה מצליחה. יחד עם זאת, מראה העכבר ייחודי. למשל, הכתם הגדול דמוי החלודי בחלקו העליון המתכתי, מחווה לעולמות משחק כדוגמת המשחק Half-Life 2, שם צבעי המתכת והחלודה מצויים מקיר לקיר. יאהבו אותו במיוחד אותם הגיימרים שמשקיעים במארז המחשב ועיצובו.

 

צדי העכבר עשויים מחומר בעל מרקם מחוספס ויוקרתי כפי שנמצא במכוניות בגימור גבוה, המרקם הנעים למגע ומזכיר קצת ציפוי של בד משהו, זאת, בניגוד לציפוי דמוי העור בדגמים הקודמים. כתוצאה מכך יש שיפור ניכר באחיזת העכבר ובמיוחד כאשר היד מזיעה לאחר שעות רבות של משחק בעולמות האינטנסיביים של משחקי האון-ליין חסרי מגבלות הזמן.

 

לעכבר שלוש רגליים גדולות למדי, העשויות טפלון, ובזכותו מקדם החיכוך הדינאמי מופת למינימום האפשרי (0.09), בזכותן העכבר מחליק בקלות על כל סוג של משטח.

 

שרוכים של נעלי הרים

 

החוט של העכבר שונה מהחוטים הפלסטיים החלקים אליהם אנו רגילים, במקומו החוט של ה-G5 מזכיר קצת שרוכים של נעלי הרים משובחות. כתוצאה מכך, החוט נוטה מעט למשוך את העכבר לכיוונו. כדי לפתור את הבעיה ניתן להשתמש בפד מיוחד לעכבר עם מתלה לחוט. אופציה יקרה יותר היא העכבר G7 האלחוטי, שיאפשר לכם להכין כוס קפה מבלי להפסיק את המשחק לרגע.

 

הכפתורים של ה-G5 דומים ל-MX518 מלבד כמה שינויים. ראשית, כפתורי שינוי הרגישות מוקמו מחדש זה ליד זה מתחת לגלגל, השינוי הוא בהחלט לטובה לדעתי מכוון שניתן לרדת ולעלות ברמת הרגישות עד שחשים את העכבר מגיב בצורה אופטימלית, זאת, בניגוד ל-MX518, בו הכפתורים מוקמו בשני צידי הגלגל (מעליו ומתחתיו). נוסף על כך, הכפתור הצידי "קדימה" בוטל והכפתור "אחורה" נשאר בודד. שאר הכפתורים שנשתלו על דגם ה-MX1000 חוסלו כליל.

 

אפשר להכפיל את המשקל

 

גלגל העכבר נע בשיפוע ימינה ושמאלה, זו בשורה טובה לגיימרים, אך הבשורה הרעה היא שהלחיצה הרגילה למטה הפכה לכמעט בלתי אפשרית, מאחר והיא דורשת כוח רב מדי. ברוב המקרים, בייחוד תחת "אש" הגלגל ינוע ימינה או שמאלה עוד בטרם יילחץ מטה ויפעיל פונקציה שונה מזו שרצינו.

 

והנה חידוש מרענן לגיימרים עבורם משקל העכבר הוא קריטי. לעכבר מצורפת מחסנית ובה ניתן למקם שמונה משקולות מתוך שש עשרה משקולות, שמונה במשקל 1.7 גרם ושמונה נוספות במשקל 4.5 גרם, כך ניתן לעלות את משקל העכבר עד 36 גרם נוספים ובערך להכפיל את משקלו.

 

שיפור בביצועים

 

העכבר משתמש במנוע לייזר חדש במקום המנוע האופטי של ה-MX518, מנוע הלייזר מאפשר
צילום: אורן מונדשיין
להגיע לרמת הבחנה גבוה מאוד של 2000dpi (נקודות בכל אינץ') ולעבד 6.4 מיליון נקודות בכל שנייה, לשם השוואה, העכבר הפשוט יותר, ה-MX518 תמך רק ב-1600dpi ועיבד רק 5.8mp בשנייה.

 

לצורך העברת המידע העצום למחשב, ה-G5 משתמש עכשיו בכל רוחב הפס של ה-USB ומדווח 500 פעם בשנייה ברמת דיוק של 16 סיביות לכל ציר (x/y) מה שדורש את כל רוחב בפס של 12Mbps בניגוד ל-1.5Mbps שנדרש על ידי העכבר הקודם. יש לשים לב לכך, שהעכבר הזה כבר לא מתאים לחיבור מסוג PS/2, כך שהשימוש ביציאת ה-USB הוא חובה.

 

ניתן ואף רצוי להתקין את התוכנה המצורפת לעכבר. ללא התוכנה העכבר יעבוד נפלא, כאשר הרגישות תקבע ל-800dpi לשני הצירים ובאמצעות כפתורי הרגישות נוכל לעלות ל-2000dpi או לרדת ל-400dpi ולעבור ביניהם בכל עת כרצוננו. התוכנה מאפשרת להגדיר שתי רגישויות נוספות, לכוון את הרגישות כרצוננו לכל אחד מחמשת המצבים ואף להפריד את הקשר בין הצירים - כלומר ניתן להגדיר רגישות נמוכה לציר האנכי (y) וגבוה לציר האופקי (x) או להפך.

 

המגבלה היחידה היא שכל מצב צריך להימצא בין קודמו וזה שאחריו, כך שמעט קשה להתפרע עם הרגישויות. נוסף על כך, התוכנה מאפשרת למפות את המקשים של העכבר ללחיצות על המקלדת ולשנות את המיפוי אוטומטית כאשר נכנסים או יוצאים ממשחק.

 

ביצועי העכבר

 

לקחתי את העכבר לנסיעת מבחן עם מספר משחקים חדשים (ישנים) על מנת לראות עד כמה ביצועי ישתפרו כאשר אני אוחז בידיי את מנוע הלייזר לגיימר המתקדם של לוג'יטק. את מסעי התחלתי עם המשחק Call of duty 2, אשר כמו קודמו, לא התרגש מהעכבר המשוכלל שחובר אליו והתייחס אליו כמו אל כל עכבר אחר.

 

המשכתי למשחק החדש מבית היוצר של Half-Life 2, הכותר Day of Defeat: Source. כיוונתי את רגישות העכבר לרגישות המרבית ומיד הרגשתי את השיפור. המשכתי עם המשחק Battlefield 2 אשר גם הוא אימץ את העכבר בשמחה וניכר שיפור רב בדיוק המהלכים.

 

החיסרון בשימוש ברגישות גבוהה הוא בכך שלא כל התוכנות נהנות מכך וגרוע מכך אותה תוכנה במצבי משחק שונים זקוקה לרגישות שונה, לכן, לוג'יטק הוסיפה את כפתורי הרגישות, אבל עד שהתרגלתי אליהם מצאתי את עצמי מחליף עכברים תוך כדי משחק, עד כמה שזה נשמע טיפשי.

 

החלפת העכברים התאפשרה מאחר ואני משתמש בעכבר Cordless MouseMan ישן וטוב של לוג'יטק המתחבר לכניסת ה-PS/2 ואילו ה-G5 מתחבר לכניסת ה-USB ושניהם עובדים יחדיו בהרמוניה מושלמת.

 

סיכום 

 

ביצועים: לוג'יטק השתמשה בחומרים המתקדמים ביותר עבור העכבר הלייזר לגיימר G5. לכן, העכבר מחליק בקלות על כל משטח אך נצמד היטב ליד גם כאשר היא מזיעה. הדיוק שמפגין ה-G5 הוא ללא ספק הטוב ביותר שידעתי אי פעם.

 

ערך לכסף: העכבר G5 הוא מעין ג'אדגט, וכל אחד יחליט עבור עצמו אם כדאי להוציא עבורו כ-400 שקלים. ניתן למצוא עכברים טובים בפחות ממחצית המחיר, אך מי שישקיע יותר יקבל מוצר איכותי במיוחד.

 

שכלולים: המפרט של העכבר כולל את כל מה שציפינו מעכבר המיועד לגיימרים כמו שימוש בחומרים פלסטיים איכותיים ומתקדמים ביותר עבור כל חלקי העכבר. שימוש בטכנולוגית לייזר מדויקת ועוד הפתעות כמו שינוי משקל העכבר ושינוי הרגישות בנפרד לכל ציר.

 

נוחות: העכבר ארגונומי ונוח במיוחד. הלחיצה על הגלגל קשה יחסית אבל גלגל העכבר נע ימינה ושמאלה בקלות. הכפתור קדימה חסר בצידו של העכבר מה שעלול להפריע למי שהתרגל לזוג כפתורים.

 

השורה התחתונה: G5 של לוג'יטק הוא ללא ספק העכבר המשוכלל ביותר שכל גיימר כבד בוודאי חלם עליו, חסרונו העיקרי הוא מחירו. העכבר איכותי ומשוכלל ומומלץ למשוגעים לדבר. המשתמשים המשוגעים יותר יעדיפו אולי את G7.

 

ציון כולל: 

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים באתר "זאפ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים