שתף קטע נבחר

חדש: שיחות וידאו ממנויי סלקום לאורנג'

סלקום משיקה בימים אלה בהשקה רכה ביותר את רשת הדור השלישי שלה, במטרה לספק מענה ראוי למתחרותיה, פרטנר ופלאפון. בשלב זה, טרם פתחה פרטנר את האפשרות להתקשר בווידאו ללקוחות הדור השלישי של סלקום

החל מהשבוע, סלקום מאפשרת ללקוחותיה בדור השלישי, לבצע שיחות וידאו ללקוחות הדור השלישי של רשת orange. עלות השיחה בעלות שיחה קולית רגילה לרשת orange (בתוספת דמי קישוריות).

 

בשלב זה, טרם פתחה פרטנר את האפשרות להתקשר בווידאו ללקוחות הדור השלישי של סלקום. צפוי כי הדבר יתאפשר כבר בימים הקרובים, זאת, במסגרת שיתוף פעולה בין שתי הרשתות. חשוב לציין, כי בזכות העובדה שהחברות פרטנר וסלקום מפעילות רשתות דור שלישי בטכנולוגייה זהה - UMTS, החיבור הטכני בהחלט בר-ביצוע.

 

הדור השלישי של סלקום

 

סלקום משיקה בימים אלה בהשקה רכה ביותר את רשת הדור השלישי שלה, במטרה לספק מענה ראוי למתחרותיה, פרטנר ופלאפון.

 

כזכור, ביוני 2004, הכריזה החברה על השקת "שירותי הדור השלישי" - הייתה זו למעשה השקה שיווקית שמאחוריה השקה של רשת ה-EDGE (דור 2.75), אותה השיקה בפריסה ארצית מלאה, המאפשרת לחברה לספק ללקוח שירותי וידאו streaming באמצעות מכשירי EDGE תומכים. טכנולוגיית ה-EDGE מאפשרת תקשורת נתונים מהירה יותר והיא מהווה שדרוג של טכנולוגיית ה-GPRS, פלטפורמת ה-data של רשת ה-GSM.

 

במקביל, הפעילה סלקום רשת UMTS (דור 3) באמצעות אתרי שידור ניסיוניים בפריסה מצומצת (תל-אביב והסביבה) והשיקה את מכשיר ה-Sony Ericsson Z1010 - המכשיר הראשון בישראל אשר תמך בשיחות וידאו.

חשוב לציין, טכנולוגיית ה-UMTS לעומת טכנולוגיית ה-EDGE, היא למעשה רשת עצמאית לחלוטין (המשלבת תקשורת קולית ותקשורת נתונים) ולכן היא דורשת הקמה ופריסה של אתרי שידור ייעודיים בתדר שונה (2100) מתדרי ה-GSM המוכרים.

 

למה דור 2.75?

 

במסגרת הסכם ההקמה של רשת ה-GSM/GPRS של סלקום, הותירה סלקום אפשרות לשדרוג פלטפורמת ה-GPRS לרשת תומכת EDGE - מדובר בשדרוג תוכנה המביא לשיפור ניכר במהירות התקשורת, וכל זאת, ללא צורך בפריסה חדשה של אתרי שידור ייעודיים.

 

למתחרתה הטכנולוגית, פרטנר, לא היה את היתרון החוזי-כלכלי, ולכן, העדיפה כבר להתקדם ולדלג ישר ל-UMTS - דור שלישי אמיתי, במקום להתעכב ולבזבז כספים ומשאבים במעבר ל-EDGE.

 

מי היה ראשון? מלחמת הפריסה

 

מבחינה שיווקית, סלקום הייתה הראשונה להציע "שירותי דור שלישי" (צפייה בוידאו), באמצעות רשת ה-EDGE, אך פרטנר הייתה הראשונה להשיק רשת UMTS (דור שלישי), בצורה מסחרית ורחבה בשילוב מכשירי דור שלישי ופורטל תוכן ייעודי.

 

חברת פרטנר מפעילה כיום רשת דור שלישי בטכנולוגיית UMTS בפריסה של 92% מהשטחים המאוכלסים בארץ. בעוד כחודש, סלקום צפויה להשלים כ-60% פריסה של רשת הדור השלישי שלה (בהתייחסות לשטחים המאוכלסים בלבד).

 

כאילו דור שלישי

 

בראייה לאחור, נראה כי השקת "שירותי הדור השלישי" בזמנו, היוותה עבור סלקום מעין פיילוט, במטרה לבחון איך יגיב השוק המקומי לתופעה החדשה שנקראת "דור שלישי". סלקום לא כל כך האמינה בטכנולוגיה זו, ולכן, רק מאוחר יותר חתמה על הסכמי הקמה לפריסה של רשת דור שלישי.

 

במקביל, קברניטי החברה החליטו לאמץ את ה-i-mode - פלטפורמת גלישה סלולרית הנפוצה בעיקר במדינות אסיה ונחלה שם הצלחה. החברה השקיעה מיליונים בשיווק ובתוכן לקידום הפלטפורמה החדשה והמכשירים התומכים אך התקשורת ומומחי הענף כבר הכריעו שמדובר בטעות וגורלו של הפרויקט - כישלון.

 

עוזבים את ה-i-mode, עוברים לדור השלישי

 

במקביל לביקורת הקשה, הפסיקה החברה את התמיכה השיווקית בפרויקט, ועם כניסתו של המנכ"ל החדש והסגל השיווקי החדש, החלו להתקדם המהלכים לקידום רשת הדור השלישי, פיתוח פורטל תוכן חדש, האצת פריסת רשת ה-UMTS ושיווקו של מכשיר דור שלישי.

 

זהו ה-Nokia 6280, אשר מושק השבוע ומהווה נקודת פתיחה לתחרות השיווקית בזירת הדור השלישי. למרות הכל, החברה צפויה להשיק גם מכשיר i-mode דור שלישי מבית סמסונג. ה-6280 כבר החל להמכר במחיר של 79.90 ש"ח לחודש X36 חודשים, בעוד מחירו בפרטנר עומד על 69 ש"ח לחודש X36 חודשים.

  

דור שלישי בסלקום - פורטל תוכן חדש

 

במקביל לשיווק המכשיר, השיקה חברה מציגה פורטל תוכן חדש ומרוענן המותאם לדור השלישי וכולל מגוון תכנים בווידאו.

 

עד היום, לא נגבתה כל עלות על שיחת וידאו ברשת סלקום, אך החל מהשבוע, שיחת וידאו תעלה בזהה לשיחה קולית רגילה. כמו כן, הורדה של קטע וידאו או צפייה בקטע וידאו תעלה כ-1.90 ש"ח בממוצע (עד 4.90 ש"ח) ואילו צפייה בת 5 דקות בשידור חי תעלה כ-4.90 ש"ח בממוצע.

 

תמחור זה, של התכנים המוצעים בפורטל הדור השלישי החדש, דומה בצורה לא-מפתיעה לתמחור הקיים של שירותי התוכן בפורטל התוכן של פרטנר. כמו כן, גם המבנה והמראה של פורטל התוכן, דומה במבנהו למבנה של פורטל הדור השלישי של פרטנר - Oboxlive.

 

רוצים דור שלישי? תשלמו יותר

 

סלקום מאפשרת ללקוחותיה לרכוש מכשיר דור שלישי ולהשאר באותה תוכנית תעריפים (אין מסלולים ייעודיים לדור השלישי), אך היא מחייבת לקוחות אלו לרכוש את חבילת הגלישה הבסיסית של הדור השלישי, בעלות חודשית של 14.50 ש"ח. זאת, גם במקרים שהם הלקוח אינו מעוניין או עושה שימוש בשירותי הדור השלישי. גם פרטנר גובה סכום חודשי מנדטורי של 14.90 ש"ח בעבור חבילת גלישה UMTS בזהה לסלקום. (הכוללים חבילת גלישה בסיסית).

 

ובפלאפון?

 

פלאפון מציגה אדישות בהשוואה לנחישות שמציגה פרטנר, בכל הקשור לדור השלישי. החברה כבר השיקה 3 מכשירי דור שלישי בטכנולוגיית EVDO, אך על המכשיר האחרון שהשיקה SK Multi Slider לא טרחה להכריז ולקדם. בנוסף, נראה כי בשבועות האחרונים פלאפון איננה מקדישה תשומת לב לפעילותה בתחום הדור השלישי ואיננה תומכת פרסומית בשירותים ומכשירים אלו.

 

הדור הבא - המלחמה החדשה

 

החברות סלקום ופרטנר כבר נושאות עיניים אל הדור הבא - HSDPA - טכנולוגיה חדשה (דור 3.5) המאפשרת תקשורת נתונים מהירה עוד יותר - שדרוג תוכנה של רשת ה-UMTS. סלקום פה נהנת שוב מיתרון: מכיוון שהחלה לפרוס מאוחר את רשת ה-UMTS, החכימה לדרוש כי אתרי השידור שלה בדור השלישי כבר יכללו את שדרוג התוכנה הנחשק המאפשר את שירות ה-HSDPA.

 

לכן, כל אתר דור שלישי של סלקום, כבר יתמוך/תומך בצורה מובנת ה-HSDPA. פרטנר, לעומת זאת, נאלצת בימים אלה, לבצע שדרוג פרטני לאתרי השידור שכבר פרסה ברחבי הארץ, וזו רק החלה לעשות זאת לאחרונה.

 

ידיעות וסקירות נוספות בנושא סלולר ודור שלישי מתפרסמות באתר "פוקט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוקיה 6280. וידאו למנויי אורנג'
pocket.co.il
מומלצים