שתף קטע נבחר

הכינותי מראש: ציר דגים ארומטי

ליאיר ברק ממגזין "שף" יש הצעה: למה שלא תכינו ציר דגים ארומטי ותשמרו אותו במקפיא ובהגיע יום פקודה תשלפו אותו ותשדרגו מגוון תבשילים

ביום פנוי: שוקדים בהחלטיות על הכנת ציר דגים אמיתי ומשובח ומאחסנים עד 3 חודשים במקפיא.

ביום עסוק: שולפים ומשלבים בקלות במרקים ובתבשילים שמרגישים מיד כמו הדבר האמיתי.

 

מה עוד עושים בציר?

 

  • מרק דגים מהיר: מחממים את הציר צלול בסיר, מוסיפים גבעולי בצל ירוק ורצועות פילה דג. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 2-3 דקות ומגישים
  • דג אפוי בתנור: יוצקים על דג שלם ונקי מהציר ואופים בתנור חם. הציר ייצור רוטב נפלא ויעניק לדג טעם נהדר.
  • מוסיפים לתבשילי ירקות ודגים מהירים מוקפצים במחבת.
  • מוסיפים לרטבי פסטה, ומקבלים טעם חדש ונהדר.

 

 

ציר דגים ארומטי

 

המרכיבים (1 ליטר):

3 כפות שמן זית

2 גבעולי כרישה, חתוכים לפרוסות גסות

1 פלפל אדום נקי מגרעינים, חתוך גס

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

5 שיני שום, קלופות

400 גרם אדרות דגים וראשים (מדגי ים שאינם שומניים או בעלי טעם מודגש מדי, רצוי: בס, מוסר או פארידה)

10 חוטי זעפרן

1 כפית זרעי שומר

5 כוסות (1200 מ"ל) מים

1 כוס (240 מ"ל) יין לבן

מלח, פלפל שחור גרוס דק

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את שמן הזית לסיר בעל תחתית עבה, ומניחים על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות ושיני השום ומאדים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים קצת.
  2. מוסיפים את הדגים, הזעפרן, השומר, המים והיין. מכסים מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
  3. מסננים את הנוזל דרך מסננת דקה, ונפטרים מהאדרות ומהירקות. מחזירים את הנוזל הצלול לסיר, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומצננים.
  4. יוצקים את הנוזל לצנצנות או לקופסאות פלסטיק קטנות, ושומרים במקפיא. בכל פעם שרוצים להשתמש נותר רק להפשיר ולצרף למנה המיועדת.

 

 

תבשיל מוסר בציר דגים ובחלב קוקוס

 

המרכיבים (4 מנות):

600 גרם פילה דג מוסר (או דג ים לבן אחר) נקי מעור ומעצמות, חתוך לרצועות עבות

1 כוס קמח, לקימוח הדגים

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 גבעול כרישה, פרוס גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך למטבעות

2 גבעולי סלרי ירוק, קצוץ

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

2 כוסות ציר דגים צלול מוכן

4 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

מלח, פלפל שחור גרוס דק

1/2 כוס חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מקמחים את פילה הדגים ומנערים מקמח עודף.
  2. שמים את החמאה ושמן הזית בסיר גדול בעל תחתית עבה ומטגנים קצרות משני הצדדים, כדקה - רק עד שהנתחים מזהיבים קלות. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 5 דקות, עד שהם מתרככים קצת. מוסיפים את הדגים, הנוזלים, השומר והזעפרן, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
  3. מסננים את הנוזל במסננת דקה, מחזירים לסיר, מתבלים לפי הטעם ומצננים.
  4. ההגשה: מניחים את נתחי הדגים בצלחת, מוסיפים מעט מהירקות, יוצקים מהרוטב שנוצר ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במקרה הכינותי מראש. ציר דגים
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים