3 שנות פסילה לצעיר שנהג שיכור יום לפני הטסט
שוטרי תנועה באילת עצרו את הצעיר ובבדיקה בגופו התגלה כי הוא נהג תחת השפעה של משקאות משכרים. מבדיקה שערכו התברר כי אין לו רישיון נהיגה. למרות תחנוניו של הנאשם החליט השופט לגזור עליו עונש מרתיע
לפעמים צריך סבלנות. בית המשפט לתעבורה באילת החליט היום (ו') לפסול לשלוש שנים את רישיונו של צעיר, כבן 18, שנהג בשיכרות וללא רישיון נהיגה, יום לפני מבחן הנהיגה המעשי. בנוסף נגזר עליו עונש של שישה חודשי מאסר על תנאי. סניגורו של הצעיר החליט לערער על העונש לבית המשפט המחוזי.
המקרה אירע לפני כשנה, כאשר הצעיר, תושב בית שמש, הגיע לבלות באילת לפני גיוסו לצה"ל. הוא לקח את המכונית של חברו ללא רשות ונסע איתה בעיר, אך לרוע מזלו הוא נעצר לבדיקה שגרתית של יחידת התנועה במרחב אילת. לאחר הבדיקה במכשיר הינשוף התברר כי הצעיר נהג תחת השפעה של משקאות משכרים בכמות של 500 מיקרוגרם, פי שתיים מהמותר.
השוטרים באילת לא התרגשו, מאחר ובכל יום הם תופסים בעיר נהגים ששתו כמויות הרבה יותר גדולות של אלכוהול, אבל הופתעו כאשר התברר להם כי לנהג אין בכלל רישיון נהיגה. הצעיר נעצר מיד ל- 24 שעות.
לשופט אמר הצעיר, שייאלץ לעבור את מבחן הנהיגה המעשי לאחר שישתחרר מהצבא, כי זו הייתה שטות חד פעמית. "עשיתי טעות, מעדתי פעם אחת. לפני שהתגייסתי לצבא הייתי ילד והשתניתי הרבה, מאז אני בכלל לא אותו אדם". אך השופט לא התחשב בדבריו של להצעיר למרות שלא היה לו עבר פלילי או תעבורתי.
גם העדות של מפקדו של הצעיר מחטיבת גבעתי, שמדובר בלוחם שנמצא במקומות הכי מסוכנים מדי יום וכי מדובר באדם שגר לבדו ומתקיים ממשכורת צבאית זעומה לא עזרה לו, ולבסוף השופט החמיר עמו. בבית המשפט טען סניגורו של הנאשם, עו"ד, יהונתן רבינוביץ, כי יש להתחשב בצעיר, לתת ביטוי לעיקרון השיקום ולהסתפק בעונש מרתיע והגיוני.