שתף קטע נבחר

דיבור אנטישמי שהיה חבוי יוצא בגלוי

כך התריע הסופר הצרפתי ז'אן רואו המתארח ביריד הספרים הבינלאומי בירושלים שהגדיר את ביקורו בארץ כאקט פרו ישראלי

הסופר הצרפתי ז'אן רואו, המבקר בימים אלה ביריד הספרים הבינלאומי בירושלים, תקף אתמול את השמאל הרדיקלי בצרפת ואת גילויי האנטישמיות הצוברים בשנים האחרונות תאוצה והגדיר אותם: "בלתי נסבלים".

 

רואו, מחבר הספר "שדות התהילה", זכה בשנת 1990 בפרס גונקור הצרפתי, אמר את הדברים במפגש עם קוראים אותו הנחתה הסופרת ד"ר מיכל גוברין. "מה שקורה היום בצרפת הוא בלתי נסבל", אמר רואו, "במשך תקופה ארוכה בצל אושוויץ ומלחמת העולם השנייה, היתה נהוגה בצרפת צנזורה עצמית בכל הנוגע לישראל. כך למשל, כל התבטאות קיצונית של אנשים כמו ז'אן-מארי לה פן, גרמה לאנשים להזדעק. היום, לצערי, אנו עדים לשבירת הטאבו כמו במקרה של הקומיקאי דונדיו שהצדיע במהלך מופע במועל יד וקרא: 'הייל ישראל'. דיבור אנטישמי שהיה חבוי, יוצא כעת בגלוי וזה בלתי נסבל".

 

רואו ציין כי במהלך מלחמת לבנון השנייה, שפרצה בקיץ שעבר, נשמעו ברחבי צרפת לא מעט קולות שעוררו את זעמו. "ראינו קבוצות של אנשי שמאל רדיקלי צועדים לצדם של קבוצות שתומכות בחיזבאללה", סיפר והוסיף, "בעקבות כך הגעתי לכאן ביחד עם הסופר והפילוסוף מישל לה ברי ('חורף בבריטני'), מייסד פסטיבל Etonnants Voyageurs בנאנט, שהוא הסלון הספרותי השניבגודלו בצרפת. אנחנו פה בכדי לומר לכם שיש לפחות שני סופרים צרפתי שהם פרו ישראלים".

 

ז'אן רואו פרסם עד כה עשרה ספרים. האחרון שבהם, "חיקוי האושר", ראה אור בהוצאת גאלימר היוקרתית.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים