הדור הבא של מוצרי האינטרנט האלחוטיים המורשים על ידי ברית ה-Wi-Fi צפוי להופיע על מדפי חנויות המחשבים הקיץ, על אף שהתקן המוסכם עבור הטכנולוגיה ייקבע רק ב-2009.
Wi-Fi Alliance,
ברית ה-Wi-Fi, הוא גוף שמופעל על ידי התעשיה, הודיע היום (ד') כי החל מחודש יוני יספק הסמכות לנתבים אלחוטיים, כרטיסי רשת, שבבים ומוצרים נוספים התומכים בתקן האלחוטי הזמני Draft N. המוצרים, המספקים תמיכה בסטנדרט האלחוטי 802.11n, צפויים לנחות בחנויות זמן קצר לאחר מכן.
התקן האלחוטי Wi-Fi תומך במספר תקני משנה, הנבדלים בקצבי ההעברה שלהם ובתדרים בהם הם פועלים, וסומנו עד כה באותיות – "a", " b", "g" (הנפוץ ביותר היום). בקרוב יצטרף אליהם התקן החדש – "n".
הגירסה החדשה צפויה להיות מהירה פי חמישה מתקן g, למרות שבפועל, המהירויות לא תמיד מגיעות למה שמצוין על הקופסה. הנתבים החדשים מסוג n, אמורים להציע גישה טובה דרך קירות ו"אזורים מתים", וישתמשו במספר משדרים במקביל לשליחה וקבלת מידע - מה שיהפוך אותם למתאימים במיוחד לשידור וקבלת וידאו.
ציוד תחת התקן n, כבר זמין לרכישה. אולם "ברית ה-Wi-Fi" טרם הסמיכה את התקן באופן רשמי, כך שפריטים מספקים שונים יוכלו "לדבר" אחד עם השני ולספק תאימות גם לתקנים הישנים יותר.
קארן הנלי, המצייגת את הברית, אומרת שתעשיית האלחוט שיווקה כ-200 מיליון מוצרי Wi-Fi בכל העולם במרוצת שנה שעברה. הנלי ציינה כי בשנים הקרובות יתרחב השימוש ב-Wi Fi מעבר לנקודות גישה ומחשבים ניידים גם לטלפונים סלולריים, מכשירי טלוויזיה וקונסולות משחקי ווידאו.
● חדש ב-ynet: אפליקציית מחשבים ל
אייפון ול
אנדרואיד