שתף קטע נבחר

סלט בורגול עם קציצות טלה קטנות

שהוא בדיוק הדבר שכיף לאכול כשמרגישים צורך דחוף להתמלא באנרגיה, אבל גם ליהנות מאוכל טעים מאוד

       

סלט בורגול עם קציצות טלה קטנות

6 מנות

 

סלט הבורגול:

300 גרם בורגול

600 מ"ל (3 כוסות) מים חמימים, או ציר ירקות או עוף חמימים

5 כפות שמן זית

3 זוקיני (או קישואים אחרים), חתוכים לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/3 כוס נענע קצוצה דק

1/2 סלסילה (120 גרם) עגבניות שרי, רצוי שרי תמר, חתוכות לקוביות

2/3 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

מיץ מ-1 לימון

הקציצות:

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס נענע קצוצה דק

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

2 שיני שום, או לפי הטעם, קלופות וקצוצות

500 גרם בשר טלה טחון (רצוי מנתח צוואר)

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס צנוברים קלויים

1 כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם

לטיגון הקציצות:

2 כפות שמן זית

אפשרות להגשה ליד הכל:

טחינה

 

ההכנה

1. הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים בציר או במים. משהים 30 דקות.

2. בינתיים, מכינים את הזוקיני: מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת, מחממים קצת את השום (ממש קלות, כך שאפילו לא יתחיל להזהיב), מוסיפים את הזוקיני ומטגנים אותם תוך ערבוב מעל להבה גבוהה כ-3 דקות, כך שרק יתחממו ואפילו לא יתחילו להזהיב. מסירים מהכיריים ומצננים קצת.

3. בינתיים, מכינים גם את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים שלהן, לעיסה אחידה, ויוצרים כדורים קטנים, בגודל של עגבניות שרי. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים כמה דקות מכל הצדדים, עד הזהבה-השחמה. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.

4. הסלט וההגשה: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה, ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה והנענע, מערבבים, מוסיפים את הזוקיני, שארית שמן הזית, ומיץ הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את העגבניות והאגוזים, טועמים ובודקים אם צריך עוד תיבול, עוד שמן זית או לימון. מגישים עם הקציצות מלמעלה. אפשר גם עם טחינה ליד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פצצת אנרגיה. סלט בורגול עם קציצות טלה
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
הכותבת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאישה"
צילום: רן גולני
מגזין האוכל "שף" מבית "לאישה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים