שתף קטע נבחר

האם היועץ של ערפאת הולך בדרכו של הראיס?

נביל אבו רודיינה, האיש שליווה את יאסר ערפאת במשך 15 שנים, סובל מסמפטומים זהים לאלו שמהם סבל הראיס. הוא נאלץ לעבור השתלת כליה. הפלסטינים: אולי גם הוא הורעל

אתר אינטרנט פלסטיני מדווח היום (ד') כי נביל אבו רודיינה, יועצו של יו"ר הרשות לשעבר, יאסר ערפאת, המאושפז מזה מספר שבועות לטיפולים רפואיים בלונדון, סובל מאותם סימפטומים שאפיינו את המחלה שהביאה למותו של ערפאת.

 

האתר מדווח כי הרופאים נאלצו לכרות את אחת מכליותיו של אבו רודיינה והשתילו במקומה כליה אחרת שתרמה אחותו. בני המשפחה מסרו לאתר PNN כי מצבו של אבו רודיינה משתפר וכי הוא צפוי לשוב לשטחים בקרוב.

 

עוד הם אמרו כי אבו רודיינה סבל בשנתיים האחרונות ממחלה מסתורית שתוצאות אבחונה היו דומים מאוד לתוצאות של מחלת ערפאת אם כי ברמה נמוכה יותר. לדברי בני משפחתו, הרופאים ציינו כי ייתכן שאי ספיקת הכליות נגרמה באופן מכוון, מה שהחזיר את הפלסטינים לאפשרות שערפאת הורעל וייתכן כי אבו רודיינה נפגע אף הוא מהרעל שפגע בראיס שאותו ליווה אבו רודיינה במשך 15 שנים.

 

לאחר מותו של ערפאת החל אבו רודיינה לעבוד לצידו של אבו מאזן עד לאשפוזו לפני מספר שבועות. רופאו האישי של יאסר ערפאת, ד"ר אשרף אל-כורדי, אמר בשעתו שהוא חושד שיושב ראש הרשות הפלסטינית לשעבר הורעל. אל כורדי, נוירולוג ירדני ידוע, היה רופאו האישי של ערפאת משך שנים ארוכות.

 

עשרה חודשים לאחר מותו, סיפר אל-כורדי, כי ידוע לו שהרופאים בפריז מצאו נגיפי איידס בדמו של הראיס. מבלי לציין היכן קיבל את המידע, הוסיף הרופא האישי הסבר מפתיע לממצא זה: הנגיפים הוחדרו לדמו של ערפאת כדי לטשטש את סימני ההרעלה המכוונת. ממצאי הדו"ח הסודי שחובר בבית החולים "פרסי" בצרפת לא שללו את האפשרות שמדובר בהרעלה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נביל אבו רודיינה מאושפז
נביל אבו רודיינה מאושפז
צילום: איי אף פי
הראיס הורעל?
הראיס הורעל?
צילום: רויטרס
מומלצים