התאהב באלמונית מחלון הראווה של הצלם
יוסף ביקש מהצלם להגדיל עבורו את תמונת הנערה ותלה אותה בחדרו. כעבור מספר חודשים פגש במסיבה את הנערה מהתמונה. בחודש שעבר הם חגגו 38 שנות נישואים
מרכז העיר היה רחוב ארוך, שבשני צדדיו חנויות, ביניהן גם חנות של צלם. מידי יום היה הצלם מציג בחלון הראווה שלו את התמונות החדשות, ויוסף היה מציץ - עד שיום אחד הציץ ונפגע.
הוא ראה תמונת פספורט קטנה של נערה חמודה, מהסוג שמצלמים לכרטיס תלמיד באוטובוס. "החיוך שלה כאילו הופנה ישירות אלי", הוא נזכר. "הסתכלתי שוב ושוב, ובסוף אזרתי אומץ, נכנסתי וביקשתי מהצלם, שהיה מכר שלי, להגדיל את התמונה". הצלם לא שאל הרבה שאלות ועשה כבקשתו. יוסף תלה על הקיר בביתו את תמונת הבחורה האלמונית.
כעבור מספר חודשים התגייס יוסף לצבא. באחת הפעמים שחזר מחופשה הוזמן למסיבה אצל אחד החברים, ומה רבה היתה הפתעתו כשראה שם פתאום את התמונה שעל הקיר שלו - אבל הפעם זה היה המקור, בשר ודם.

היו עליות ומורדות עם השנים, אבל האהבה התגברה על הכל
"התחלנו לדבר, רקדנו יחד, ובסוף הערב ליוויתי אותה הביתה. התברר שהיינו שכנים - היא לא מזמן עברה לדירה החדשה, ממעברת חצרים", מספר יוסף. "מובן שלא גיליתי לה באותה עת את סיפור התמונה (זה התגלה רק כעבור שנתים)". הם התחילו לצאת, הוא היה חייל, היא היתה תלמידה בת 15. כעבור חמש שנים החליטו למסד את הקשר ביניהם.
שלושה ילדים, שלושה נכדים
לקלרה ויוסף, המתגוררים ברחובות, נולדו בינתיים שלושה ילדים (רונית, אילן ותמיר), ויש להם שלושה נכדים (אופיר, גיא ותומר). קלרה כבר שנתיים בגמלאות, לאחר 30 שנות
עבודה במשרד ממשלתי. היא מחלקת את זמנה בין התנדבויות לשירות האזרח, קורסים, הרצאות, חברות והנכדים. היא נהנית משמיעת מוזיקה וגם חזרה לאהבתה הגדולה שהוזנחה במשך השנים, הקריאה, וגם חוטאת בכתיבת סיפורים קצרים. יוסף עובד זה 30 שנה בתעשיה האווירית.
בחודש שעבר הם חגגו יחד 38 שנות נישואים. "ידענו ירידות ועליות, אבל האהבה וההבנה בינינו עזרו לנו להתגבר על כל המכשולים", הם אומרים.
- יש לכם סיפור היכרות מרגש / משעשע / מיוחד במינו? הצעתם נישואים באופן יוצא דופן? רוצים להפתיע את בן/בת הזוג ליום הנישואים או ליום ההולדת? כיתבו לנו את הסיפור שלכם וצרפו תמונה.