שתף קטע נבחר

ברק הודיע: הדו"ח קשה, אבל אני נשאר

מאז הגשת דו"ח וינוגרד המתינה המערכת הפוליטית למוצא פיו של שר הביטחון, שפרישתו עשויה היתה לזעזע את הממשלה. הבוקר, במסיבת עיתונאים מאולתרת, הודיע כי יישאר לצדו של אולמרט: "אני נשאר בתפקיד כי אני רואה אילו אתגרים יש לפנינו. ידוע לי שאני עלול לשלם מחיר פוליטי על כך"

נשאר בממשלה: שר הביטחון, אהוד ברק, הודיע הבוקר (יום א') במסיבת עיתונאים מאולתרת, בפתח ישיבת הממשלה: "אני נשאר בתפקיד שר הביטחון, ולמה אני נשאר? כי אני יודע לפני אלה אתגרים ניצבת מדינת ישראל: עזה, חיזבאללה, סוריה, איראן, שיקום צה"ל והתהליך המדיני".

 

שר הביטחון אמר כי דו"ח וינוגרד אמנם קשה ו"יש לו השלכות לא פשוטות, גם אישיות וגם ערכיות", אך בעתיד יחזור ויתמודד איתן. לדבריו, ידוע לו כי הוא עלול לשלם מחיר פוליטי על המהלך.

 

"אני זוכר היטב מה אמרתי בשדות ים, אך המצב היום אחר", אמר השר בהתייחסו להצהרה כי ידרוש מאולמרט להסיק מסקנות אישיות ובמקרה שלא - ידרוש את הקדמת הבחירות. "אני יודע שיכול להיות שההחלטה הזו מצערת חלק מכם, ויכול להיות שהיא משמחת חלק מכם, אבל הבטחתי שאני אעשה מה שאני חושב שנכון למדינה. בעת הזאת, זה מה שטוב למדינה". 

 

הוא הוסיף: "אני אקבל החלטה בזמן הקרוב על התאריך של הבחירות. להערכתי, המהלך יאחד את סיעת העבודה". בתשובה לשאלה מתי תחליט על מועד בחירות, השיב: "אני אקבל החלטה בעיתוי מתאים ולא רחוק. אני חושב שהמהלך הזה יאחד את הסיעה. יש ביננו הבדלי גוונים, אך יש ביננו גם אחדות מטרה".

 

יחסו של ברק לדו"ח וינוגרד אמביוולנטי: מצד אחד הוא סבור כי מדובר בדו"ח לא פשוט שאי אפשר להתעלם ממנו ולעבור לסדר היום, אך מצד שני הוא מודע לעובדה כי בשאלות המוסריות ניקה הדו"ח את ראש הממשלה, אהוד אולמרט, וכי השאלה המרכזית של הפרק כיום היא שיקום הצבא ודאגה למערכת הביטחון ולאיומים הביטחוניים המרחפים מעל ישראל.

 

בסוף השבוע שעבר, יממה לאחר הגשת דו"ח וינוגרד, נפגש שר הביטחון עם מובילי מחאת חיילי המילואים והבטיח שלאחר שיקרא את הדו"ח יודיע על המשך צעדיו. המילואימניקים השיבו אז לשר: "אנחנו רואים בך חלק מהפיתרון ולא חלק מהבעיה".

 

אמש הצטרפה חברת הכנסת שלי יחימוביץ' לחבריה למפלגה, איתן כבל, דני יתום ואופיר פינס וקראה לפרישת המפלגה מהממשלה. במכתב ששיגרה לתומכיה פירטה יחימוביץ' את הסיבות המוסריות והפוליטיות להחלטתה. "אני חשה שאט נפש מריקודי ההורה ופתיחת בקבוקי השמפניה בסביבתו של אולמרט נוכח מסקנות הדו"ח", כתבה.

 

"ברק בורח"

חבר הכנסת דני יתום (העבודה) הביע אכזבה נוכח הודעתו של ברק, ואמר כי "לפחות היה עליו לומר שהאחריות מוטלת על אולמרט". יושב ראש המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב: "ברק דירדר את המוסר הפוליטי לשפל המדרגה ואיבד את עולמו בהפרת התחייבות מפורשת ובהחלטה אומללה אחת".

 

בתנועת הליכוד הוסיפו: "כצפוי, ברק בורח מהתחייבותו, ובתירוצים של טובת המדינה מעדיף את טובתו האישית ונותן יד

להנהגה שדו"ח וינוגרד - כמו הציבור - קבע שהיא כושלת. ברק הוכיח שהוא מעדיף את שרידותו הפוליטית על חשבון טובת המדינה המחייבת את החלפת השלטון".

 

לדברי ח"כ זהבה גלאון (מרצ), "אולמרט וברק צריכים להיות מוקעים על עמוד הקלון הציבורי. לראש ממשלה מופקר וחסר אחריות יש גם שר ביטחון חסר אמינות, חסר בושה וחסר ערכים מוסריים, שבמקום לגלות מנהיגות ולתבוע את הדחתו של ראש הממשלה שכשל, הוא נותן סטירת לחי לחיילים, למשפחות השכולות ולאזרחים שיאבדו כל אמון בדמוקרטיה".

 

ממטה חיילי המילואים נמסר כי "הפוליטיקה ניצחה את המדינה. אנו עדים כאן לברית הנכשלים, ברית הציניים ותאבי ההישרדות האישית. לצערנו, כנראה שבריחה מאחריות הפכה בישראל לתנאי קבלה ללשכת שר, ואין לנו אלא להבטיח להילחם כדי לשנות נורמות בזויות במדינת ישראל. אנו קוראים לציבור הישראלי להגיע להפגנה בכנסת מחר בערב ולהביע את תחושת הקבס המתהפכת בתוכו".  

 

לעומתם, ממלא מקום יו"ר הקואליציה, ח"כ יואל חסון (קדימה), אמר: "ברק הבין שאין לו עילה לפרק את הממשלה ולהוביל את המדינה לבחירות מיותרות. בהחלטתו הוא שם את האינטרס הלאומי לפני האינטרס הפוליטי".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי ואמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. נשאר
צילום: רויטרס
אולמרט. בלי זעזוע בממשלה
צילום: רויטרס
יתום. מאוכזב
צילום: דנה קופל
מומלצים