מיקרוסופט, גוגל, יאהו ו-IBM נרתמות ל-OpenID
ענקיות האינטרנט הודיעו על הצטרפותן לפרוייקט הזהות האחידה OpenID, מיזם עצמאי ופתוח ששואף לצמצם את מספר הסיסמאות שהגולש נאלץ לשנן לאחת ויחידה
Open ID היא קרן עצמאית של מפתחים, שמטרתה לפתח מערכת שתקל על הגולש המנוי לגשת לעשרות שירותים מקוונים - דואר
אלקטרוני, בלוגים, רשתות חברתיות, אתרי קניות ולמעשה כל אתר הדורש רישום - עם שם משתמש וסיסמה אחת. בניגוד למצב כיום, שבו כל אחד מהשירותים האלו מופעל בידי חברה אחרת, ולכן הם דורשים שם משתמש וסיסמה נפרדים.
OpenID מאפשר כניסה עם אותם שם המשתמש והסיסמה לכל האתרים המותאמים למערכת. מבחינת מפעילי האתרים, השימוש ב-OpenID חוסך בעלויות ניהול החשבונות והסממאות, ומצמצם את הסיכונים בפרצות אבטחה.
יוזם הרעיון הוא בראד פיצפטריק, מייסד קהילת הבלוגים הוותיקה LiveJournal וכיום עובד בגוגל. היוזמה הפכה לגוף מוסדר בחודש יולי 2007. מאחורי היוזמה לא עומדים גורמים מסחריים. כ-10,000 אתרים כבר תומכים בשימוש ב-OpenID - צמיחה משמעותית מה-500 שתמכו בה ב-2006, אך עדיין מספר מצומצם יחסית.
בינואר האחרון הודיעה ענקית האינטרנט יאהו כי תתמוך בגירסה 2.0 של OpenID, מה שעשוי לחזק את מעמדה של השיטה ולקרב אותה לזרם המרכזי. לו מיקרוסופט, למשל, תשלב את OpenID בשירות המייל שלה, ניתן יהיה להיכנס לתיבת ה-Hotmail עם אותם שם משתמש וסיסמה המשמשים לתיבה של יאהו, ללא צורך בפרטי זיהוי נפרדים.
קרן OpenID כללה עד כה רק משתתפים פרטיים, סטודנטים, מלכ"רים וחברות סטארט-אפ. עתה מצטרפים אליה, לראשונה, ענקי תעשייה אשר חברו יחד עם מנת לפתח ולקדם טכנולוגיות פתוחות לניהול זהויות באינטרנט.
לחוששים מכניסתן של ענקיות מסחריות לתחום, בהודעה שפורסמה באתר הרשמי של הקרן מבהירים כי לוועדה אין שיניים - היא לא יכולה לקבל החלטות לגבי OpenID והמפרט שלה, לא בלי תמיכתה של קהילת המפתחים של הפרוייקט.