שתף קטע נבחר

עובדי הבורסה: מוכנים לוותר על תוספת השכר

העובדים עומדים על דרישתם לצרף את עובדי מיקור-החוץ לאיגוד, גם במחיר של אובדן תוספות שכר בסך 15 מיליון שקל

נציגי ועד עובדי הבורסה הודיעו כי יוותרו על תוספת שכר רטרואקטיבית לשנת 2007 בתמורה לצירוף עובדי מיקור־החוץ (אאוטסורסינג) בבורסה להסכם הקיבוצי.

 

הדרישה לתוספת השכר, שהיתה אחת מעילות הסכסוך בין עובדי הבורסה להנהלה, כוללת תוספות של כ־4% לשכר ומענק של 3.5 משכורות, ומסתכמת לפי ההערכות בכ־15 מיליון שקל. ככל הידוע, מדובר בפעם הראשונה בה מוותר איגוד עובדים על תוספות שכר לטובת הגדלת מצבת העובדים המאוגדים.

 

עם זאת, אחת הסיבות שבגללן העובדים מתעקשים על איגוד עובדי מיקור־החוץ היא חששם שצמצום בכמות העובדים המאוגדים יפגע בתנאי תעסוקתם. כיום מהווים עובדי מיקור־החוץ יחד עם עובדי החוץ שאינם מן המניין כ־90 מתוך 250 עובדי הבורסה.

 

גם אם יסוכמו תנאיהם של עובדי מיקור־החוץ, לא מובטחת עדיין חזרתם של העובדים לעבודה סדירה, היות ואז עלולות לצוץ דרישות לתוספות שכר בשנה הנוכחית.

 

לטענת ההנהלה, אין אפשרות להכניס את כל עובדי מיקור־החוץ אל תוך ההסכם הקיבוצי, בשל הדרישות הייחודיות של המערכת התפעולית של הבורסה ובשל אי־רצונם של עובדים אלו לשנות את מעמדם. גורם בכיר מאוד בבורסה אמר ל"כלכליסט": "בורסה בלי עובדי מיקור־חוץ זה כמו שיגידו שאין לנו מסחר". עם זאת, קיימת בהנהלה נכונות לקלוט את מרבית עובדי החוץ בבורסה - 21 במספר. גורם בבורסה מסר ל"כלכליסט" כי הצעה מסוג זה מעולם לא הוגשה אל שולחן המשא ומתן.

 

בשבועיים האחרונים המסחר בבורסה מסתיים שלוש שעות לפני המועד המקורי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה לניירות ערך בתל אביב
הבורסה לניירות ערך בתל אביב
מומלצים