אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביומטרי

מתי ייצאו התעודות החדשות?
מתי ייצאו התעודות החדשות? 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 

הסכם תעודות זהות חכמות - צפוי בתוך כשבועיים

מנכ"ל משרד הפנים, אריה בר, אומר כי בשבועיים הקרובים יסתיים המשא ומתן עם HP להנפקת תעודות זהות חכמות. לפני שנחליף את התעודות בארנק נדרש אישור בית המשפט, וכן צריך להתקבל חוק מאגר ביומטרי

אהוד קינן
פורסם: 25.09.08, 15:22

"אנחנו נמצאים בישורת האחרונה של משא ומתן על תעודות הזהות החכמות", כך מבטיח אריה בר, מנכ"ל משרד הפנים. לדבריו הפרטים האחרונים במו"מ עם חברת HP, בהם לוחות הזמנים לעבודה ייסגרו בשבועיים הקרובים.

 

חברת HP שבה למשא ומתן עם המשרד, לאחר שמשכה את העתירה שהגישה בינואר האחרון HP לבית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים נגד משרד הפנים ומשרד האוצר, בבקשה לבטל החלטה של ועדת המכרזים לביטול המכרז לתעודות הזהות החכמות.

 

תעודת הזהות החכמה הוא פרוייקט ותיק, שבא לפתור את בעיית 350 אלף תעודות הזהות המזוייפות בישראל, אך סובל מסחבת ממשלתית ממושכת כבר קרוב

לעשור. התעודה אמורה לאפשר לכל אזרח לבצע פעולות מקוונות ולמלא טפסים אלקטרוניים ישירות מול מאגרי המידע הממשלתיים ולחתום על טפסים אלה בחתימה דיגיטלית.

 

מתי נזרוק את התעודות מנייר?

למשרד הפנים עדיין צפויות משוכות בדרך לתעודה החכמה, והתעודות לא יצאו ככל הנראה בחודשים הקרובים. לאחר סיום המשא ומתן, מסביר בר, המשרד יעביר את הפרטים לאישור הגורמים המתאימים, בהם בית המשפט לאור הבג"צ שהגישה חברת "דפוס בארי" על תוצאות המכרז. במקביל לחתימת הסכם עם הגוף שינפיק את תעודות הזהות החכמות, משרד הפנים מקדם את הצעת חוק "תעודת זהות / מסמך נסיעה ומאגר מידע ביומטרי" (PDF). הנפקת התעודות תלויה בכך שהצעת החוק תתקבל בכנסת.

 

ההצעה מבקשת לשלב פרטים ביומטריים במסמך תעודת הזהות, הכוללים טביעות אצבע וצילומים ממוחשבים של תווי פנים, וכן להקים מאגר מידע עם הפרטים הביומטריים של כל אזרחי המדינה, זאת כדי ליצור תעודת זהות חכמה ודרכון חכם, שתהיה קשה לזיוף. עוד מוצע כי השר יקבע תקופת מבחן וקבוצת מבחן של תושבים, בטרם יונפקו התעודות לכלל האזרחים.

 

ההצעה עברה את אישורה של וועדת שרים לחקיקה בחודש אוגוסט, והועברה לכנסת - לוועדת חוק חוקה ומשפט. בר מביע תקווה כי עם כינוסה מחדש של הכנסת הנמצאת בפגרה, יימשך הדיון בנושא. "אני מניח וכל אדם שכל בקודקודו, מבין שהחוק הזה בסופו של דבר כן יעבור", הוא אומר.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

הקודם  הבא

 

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as05-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©