שתף קטע נבחר

66 אלף ש' פיצוי לערבים שלא הוכנסו למועדון

צעירים מנצרת ונצרת-עילית תיעדו כיצד מאבטח מסרב להכניס אותם למועדון ה"סיטי הול" בחיפה, מפני שמדובר ב"מסיבה סגורה" - אך מכניס את חברם היהודי. בגלל שהצעירים "נערכו" לאירוע שהסתיים באפליה הם לא קיבלו את כל הסכום

שני צעירים ערבים שלא הורשו להיכנס למועדון בחיפה יפוצו ב-66 אלף שקלים - כך קבע בית משפט השלום בעיר. השניים הנציחו בטלפון נייד את האירוע, בו נאמר להם כי מדובר ב"מסיבה סגורה" - אך חברם יהודי בעל שיער בלונדיני הוכנס למקום. במועדון טענו מנגד כי מדובר ב"תובעים סדרתיים". השופטת התייחסה לטענה זו, אך ציינה כי אין בכך כדי לפגוע בעובדה שאכן היתה אפליה. עם זאת, בשל התכנון המוקדם, קבעה כי הפיצוי לצעירים יהיה נמוך מזה שתבעו.

 

המקרה אירע בנובמבר 2006. התובעים, הישאם עבד-אלגאני ומונתסר זועבי, צעירים מנצרת ונצרת עלית, יצאו לבלות בחיפה עם חברם, חיים שוורץ.

 השניים ניגשו למאבטח בכניסה למועדון 'סיטי הול' וביקשו להיכנס לבלות במקום. לאחר שבדק את רישיונות הנהיגה שלהם, הודיע המאבטח שלא יוכלו להיכנס למועדון, בטענה שמדובר במסיבה סגורה.

 

השניים חזרו לרכב, שם המתין שוורץ. החבר ניגש למאבטח, ולאחר שהציג את רישיון הנהיגה נכנס למועדון ללא כל בעיה. כל האירוע הונצח בווידאו של מצלמת טלפון סלולרי.

 

השופטת, תמר נאות-פרי, דחתה את טענות המועדון - כי השניים עלולים היו להוות סכנה, שמדובר היה במסיבה סגורה והמאבטח טעה, וכן כי האחראי לאירוע באותו ערב היה מארגן המסיבה ולא המועדון.

 

טענה נוספת של המועדון היתה כי השניים הינם "תובעים סדרתיים" כנגד מועדונים שמנעו את כניסתם. השניים לא הכחישו את הטענה, ועבד-אלגאני אישר כי תבע עד כה ארבעה מועדונים בחיפה.

 

השופטת ציינה בפסק הדין כי למרות ההיערכות של התובעים, מדובר באפליה מצד המועדון. "ככל הנראה ביום האירוע התובעים היו ערוכים לאפשרות שתתבצע העוולה. אולם העובדה המצערת היא, שבדיקתם של התובעים את המועדון הניבה את התוצאה שהניבה, הוכח שהם הופלו על רקע פסול והגשת התביעה בהמשך לכך אינה פעולה שמלמדת על חוסר תום לב או על ניצול החוק.

 החוק נועד למנוע התנהלות נפסדת, כגון התנהלות המועדון ומי שעומד על זכויותיו ומבקש את הגנת החוק, אינו בבחינת מי ש'מנצל אותו לרעה'".

 

השופטת נאות-פרי קבעה עם זאת, כי מפני שהשניים היו ערוכים לאפליה שתמנע את כניסתם למועדון, הם אינם זכאים לפיצוי המקסימלי המגיע להם בגין העלבון. לפיכך קבעה כי המועדון יפצה כל אחד מהשניים בסכום של 28 אלף שקל וכן ישלם כ-10,000 שקל הוצאות משפט. יש לציין כי השניים תבעו פיצוי של 50 אלף שקלים כל אחד.

 

בחודשים הבאים אמורות להתברר עוד שלוש תביעות שהגישו השניים - בבתי המשפט בחיפה, בקריות ובעכו.

 

עו"ד זיאד זועבי, שייצג את שני הצעירים, אמר בעקבות פסק הדין כי הוא שבע רצון. "מדובר בתופעה חברתית מכוערת, ופסק דין זה בא למגר אותה. אני מזמין את כל מי שמופלה לרעה על רקע גזעני, לתבוע ולעמוד על זכותו להיכנס למועדונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים