שתף קטע נבחר

מזל-טוב: שבט ריבלין חוגג את הצאצא ה-50 אלף

במשך שנים הם טיפחו באדיקות את אילן היוחסין, ששורשיו ניטעו עוד ב-1550. כעת חוגגים הריבלינים - עמם נמנים ח"כ, שופט, שחקנים ועיתונאי - חבר חדש במשפחה: "כשאתה מגלה ששכנים שלך הם בני דודים קרובים, זה שווה את כל העבודה"

כשרובי פגש את רובה. חבר הכנסת ראובן (רובי ריבלין) נרגש עד מאוד בימים אלה. לא, לא מדובר בחזרתו לכסא יו"ר הכנסת הנחשק, אלא בסגירת מעגל היסטורי מסוג אחר לגמרי. היום (ג') יציין ריבלין יחד עם משפחתו המורחבת את הולדת הצאצא ה-50 אלף לבית משפחת ריבלין.

 

"גאווה משפחתית היא לא תמיד תכונה רעה ואנחנו מציינים בגאווה גדולה את העובדה ששבט ריבלין הגיע למעמד של שבט בכל קנה מידה" אמר ריבלין ל-ynet. לדבריו, האירוע מאפשר לו אתנחתא קלה בימים טרופים אלה, של הקמת הקואליציה. "העבר וההיסטוריה נותנים לך את הכוח להמשיך גם בשעת משבר".

 

ריבלין סיפר על שורשי המשפחה המורחבת. "אנחנו משפחה שמגיעה מכל שכבות הציבור והתארגנה בארץ מיום הולדתה. אם מדברים על שורשים, אנחנו יכולים בהחלט להוכיח את השורשיות של הארץ הזאת. 100 שנים לפני התארגנות הציונות כתנועה פוליטית עלו צאצאי ריבלין לארץ ישראל מתוך אמונה מלאה שזו ארצנו והדרך היחידה של עם ישראל לבטא את עצמו באופן אישי וקיבוצי".


"הריבלין הראשון הוא יוסף החבר" (באדיבות משפחת ריבלין) 

 

לדברי "המומחה הגדול" לבית משפחת ריבלין, ראובן (רובה) ריבלין, אילן היוחסין ניטע כבר ב-1550. "הריבלין הראשון שיש לנו הוכחות על קיומו בתעודות, ספרים ומצבות הוא יוסף החבר. יש לנו הערכות מרחיקות לכת עוד יותר, אבל אין לנו הוכחות כתובות לכן אנו מייחסים לו את זכות הראשונים", סיפר.

 

"הראשון שהתחיל לתעד את אילן היוחסין בצורה מסודרת הוא סבא של סבא שלי, אבל העניין תמיד היה מפותח אצלנו. כבר ב-1900 אחד מאבותינו צייר עץ משפחה. את הפוש הגדול נתן ב-1940 אבי, אליעזר ריבלין, שהוציא לאור את 'ספר היחס', בו הוא פירט את אילן היוחסין".

 

מרוסיה עד צ'ילה

50 אלף בני שבט ריבלין מתחלקים ל-14,440 בתי אב. הם מתפרסים על פני הגלובוס כולו - ומלבד ישראל ניתן למצוא אותם גם בארה"ב, צ'ילה, רוסיה וניו-זילנד. הריבלין המבוגר ביותר הוא דוד ריבלין שגילו נושק ל-90. מיכאל בן-שמחון, אשר את הצטרפותו למשפחה חוגגים היום, הוא כמובן הצעיר ביותר שמצטרף למשפחה. בין השמות המוכרים במשפחה, מלבד חבר הכנסת, ניתן למצוא את השחקנים ליאורה וספי ריבלין, השופט אליעזר ריבלין, וכתב ערוץ 2, חיים ריבלין.

 

בני השבט מטפחים את אילן היוחסין באדיקות קנאית. מלבד כנסים ואירועים משפחתיים, מדי חודש מתכנסת ועדה מסדרת של 30 זקני שבט שדנה בפעילויות גיבוש שונות. הם גם משקיעים בתיעוד הקשר המשפחתי. ג'ולס פלדמן, תושב קיבוץ יזרעאל, פיתח תוכנת מחשב שבה ניתן למצוא כל נתון אפשרי על בני המשפחה.


צילום משפחתי. "גילינו גם ריבלין אחד בצ'ילה" (באדיבות משפחת ריבלין) 

 

ראובן (רובה) ריבלין מודה שהוא מקדיש את מרב זמנו לטובת העניין. "אנחנו משוגעים לדבר, זה כנראה בגנים של המשפחה. אבל זה מסב רק הנאה. כשאתה מגלה ששכנים שלך הם למעשה בני דודים קרובים זה שווה את כל העבודה", סיפר בהתרגשות. "אני מאתר את הריבלינים דרך פניות, דיבור עם אנשים, אינטרנט - כל דרך אפשרית".

 

לפעמים הגילוי הוא בגדר נס. "לפני שנה גילינו באופן אקראי לחלוטין זוג רופאים שעלו מרוסיה וחשבו שהם פה בודדים לגמרי. הם בחיים לא שיערו שיש להם משפחה כזאת גדולה פה בארץ. גילינו גם ריבלין אחד בצ'ילה דרך תוכנת הסקייפ באינטרנט. גם הוא לא ידע שיש לו משפחה ענקית בארץ ישראל".

 

לדברי חבר אחר בשבט הריבלינים, יוסי ריבלין, הם לא מעוניינים ליצור שושלת מלוכה ישראלית. "הרעש שאנחנו עושים עכשיו, זה לא בגלל שאנחנו חס וחלילה חושבים שאנחנו טובים ממישהו אחר. זאת משפחה פשוטה בסך הכול, שלאורך השנים טרחה לשמור על קשר. סיפור המשפחה הוא סיפור הישיבה בארץ. מאות שנים היא כבר קיימת ויש לה סיפור מעניין שמאוד קשור לכל הטוב והרע שבהיסטוריה של היישוב בארץ. אין רע בפולקלור משפחתי שגורם קצת שמחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענף באילן היוחסין. 14,400 בתי אב
באדיבות משפחת ריבלין
ריבלין. "גאווה גדולה"
צילום: עופר עמרם
גם הוא ריבלין
צילום: ירון ברנר
יוסי ריבלין. "סיפור הישיבה בארץ"
מומלצים