שתף קטע נבחר

הדתיים מתפללים, נוסעות מתבקשות לצאת מהקרון

נוסעת בקו בין קרית-גת ותל-אביב נדרשה לעבור ממקום מושבה לקרון אחר, כדי שנוסעים דתיים יוכלו להתפלל. מקורות ברכבת אומרים היום ל-ynet כי מדובר בתופעה מוכרת. ברכבת ישראל רואים את העניין בחומרה, אך במשרד התחבורה לא מתכוונים להתערב

תופעה: נוסעים דתיים ברכבת מבקשים מנוסעות לעבור לקרונות אחרים כדי שיוכלו להתפלל. בתחילת השבוע, בשעת שיא הביקוש ברכבת ישראל, פנה נוסע חובש כיפה לנוסעת באחד הקרונות, ודרש כי תעבור לקרון אחר. הסיבה: קבוצת נוסעים דתיים התארגנה לקראת תפילה, ולכן נתבקשו נשים בקרון לעבור לקרון אחר. רק לאחר שסירבה בתקיפות, המשיך הנוסע לעבר קרון אחר. "זו פשוט חוצפה, אם להתבטא בעדינות", אומרת היום ל-ynet הנוסעת. "זו הרכבת של כולם, ולא רק של נוסעים דתיים".

 

מקורות ברכבת אומרים ל-ynet כי מדובר בתופעה המוכרת לעובדי החברה, וכי היא מתקיימת מזה תקופה ארוכה. "זו יוזמה של נוסעים, ולא משהו שהרכבת עצמה מארגנת. יש קווים מסוימים, למשל בין באר-שבע ותל-אביב, שבהם נוסעים דתיים מבקשים מנוסעות לעבור לקרונות אחרים, כדי שיוכלו להתפלל". ברכבת ישראל רואים את העניין בחומרה, ומבקשים מנוסעים המתבקשים לעבור ממקום מושבם לפנות לפקח הרכבת. לעומת זאת, במשרד התחבורה מציינים כי כל עוד נעשה המעבר לקרון אחר בהסכמה, וללא פגיעה באף אחד מהמעורבים, אין סיבה להתערבות מצד המשרד.


נוסעת ברכבת: "נוסע דתי אמר לי שזה 'קרון תפילה', וביקש שאעבור" (צילום ארכיון: גלעד קוולרצ'יק) 

 

תכירו: קרון תפילה

"בזמן הנסיעה, כשכל הקרונות ברכבת היו מלאים וצפופים, ניגש אלי נוסע חובש כיפה וביקש ממני לעבור לקרון אחר", מספרת ל-ynet ר', שנסעה בתחילת השבוע מקרית-גת לתל-אביב. "הוא אמר לי שזה 'קרון תפילה', ובגלל זה אני מתבקשת לעבור מהקרון. בתחילה, בכלל לא הגבתי לדברים, אז הוא הרים את קולו ואמר לי 'גברת, תעברי'". רק לאחר שר' סירבה בתקיפות לדרישתו, המשיך הנוסע אל עבר היציאה מהקרון.

 

"לא מכריחים את הנוסעות לעבור לקרון אחר", אומרים ל-ynet מקורות ברכבת ישראל. "זו יוזמה של נוסעים, שרוצים לערוך תפילה ולכן פונים לנשים - בדרך כלל בנימוס רב - בבקשה לעבור לקרון אחר. בחלק מהקווים אלה נוסעים קבועים, שמשתמשים באותו קו באופן תדיר. למשל, בקו לבאר-שבע יש אנשי קבע של הצבא, שמארגנים את התפילות, ומבקשים מנוסעות לעבור לקרונות אחרים".

 

"רואים את המקרה בחומרה"

מרכבת ישראל נמסר בתגובה כי "על פי הנחיות הרכבת, רשאי כל נוסע לשבת בכל מקום ישיבה פנוי ברכבת ישראל, כפי שיחפוץ. רכבת ישראל רואה בחומרה את המקרה ואינה מאשרת התנהלות זו של נוסעים. נוסע או נוסעת המתבקשים לפנות את מקומם מסיבה זו או אחרת, יפנו אל פקח הרכבת לטיפול במקרה". ברכבת מציינים כי תופעה זו מוכרת בעיקר בקו הנוסע בין תל-אביב ובית-שמש, שם מתקיים מעין סטטוס-קוו בין הנוסעים הדתיים והחילוניים.

 

במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים אומרים ל-ynet כי אינם רואים צורך להתערב או למנוע את התופעה, וזאת מאחר שהדבר נעשה בהסכמה בין הנוסעים, ולא בכפייה. "רכבת ישראל מסיעה את כל סוגי האוכלוסיה, וצריכה להיות שמירה על זכויותיהם. אם יש קבוצת נוסעים דתיים, שרוצים להתפלל - והדבר אינו פוגע באף אחד, אנחנו לא רואים סיבה להתערב בכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקרוב ברכבת? פשקוויל קו "מהדרין" אלטרנטיבי בירושלים
צילום: יואל רייזנר, אתר "חרדים"
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים