שתף קטע נבחר

הוחמר עונשו של בניזרי: יישב ארבע שנים בכלא

שופטי העליון החמירו בעונשו של השר לשעבר, שנידון בעבר ל-18 חודשי מאסר. בניזרי ערער וגם המדינה ערערה. השופט אדמונד לוי: צריך תג מחיר גבוה לשחיתות ציבורית. בניזרי הגיב: "זה יום קשה. בית המשפט פגע גם במשפחתי"

החמרה משמעותית בעונשו של בניזרי: שנה וחודשיים לאחר שהשר לשעבר שלמה בניזרי נידון ל-18 חודשי מאסר, החמירו הבוקר (יום ד') שופטי בית המשפט העליון בעונשו והעמידו אותו על ארבע שנות מאסר. השופט אדמונד לוי נימק: "השחיתות הגוברת במוסדות השלטון הישראלי מחייבת לעשות מעשה על ידי הצבת תג מחיר גבוה יותר".

 

 

השופטים לוי, אסתר חיות וחנן מלצר הורו לבניזרי להתייצב למאסר ב-1 בספטמבר בשעות הבוקר. "צר לי, באמת ובתמים, על בניזרי. צר לי על הרב שהרביץ תורה באחרים, אולם הוא עצמו לא הקפיד למלא אחר האיסור ליטול שוחד. צר לי על השר, שממעמדו הרם ורב ההשפעה הידרדר לתהום כה עמוקה. וצר לי על האדם בניזרי, בעל משפחה, שבהרשעתו וענישתו כרוך סבל רב גם לבני משפחתו שלא חטאו".

 

בהמשך כתב השופט לוי כי העונש צריך להרתיע אנשי ציבור: "ברם, מול כל אלה ניצבת התופעה של שחיתות גוברת בחברה הישראלית, תופעה שלא פסחה גם על מוסדות השלטון, והשלמה עמה כמוה כהשלמה עם הסתאבות ואובדן מוחלט של האמון במינהל הציבורי. כדי להתמודד עם נגע זה ולהרתיע את הרבים, לא די עוד במלל ודברי כיבושין, והגיעה העת לעשות מעשה. אינני סבור כי בעונש אותו גזר בית המשפט המחוזי יש כדי לענות על אותה מטרה".


בניזרי בבית המשפט, היום (צילום: גיל יוחנן)

 

בניזרי: זה יום קשה

בניזרי עצמו הגיב בקול חנוק: "זה יום קשה. לי, להוריי המבוגרים, לאשתי, לשמונת ילדיי שחלקם אפילו נולדו לתוך הפרשה הזו. במשך 8-9 שנים עברתי עינוי דין קשה מאוד. נרדפתי, הוכפשתי על קבלת שוחד-שוחד-שוחד, בסופו של דבר, בית המשפט קבע חד-משמעית שלא לקחתי שקל לכיסי, למרות שהפרקליטות ניסתה להגדיר את זה כלקיחת השוחד הגדולה. שוחד בלי לקבל שוחד. לכן אני לא מבין את חומרתו של הפסק דין הזה. 

 

"כואב לי מאוד שבית המשפט החליט כך, כי זה לא רק פגיעה בי. פגיעה במשפחתי, בילדיי בעשרות אלפים שאני דואג להם, מטפל בהם לרווחתם האישית בחיי היום יום. אני אשב, אלמד את הפסיקה, וניתן תשובה".

 

פרקליטו של בניזרי, עו"ד בני נהרי, אמר לאחר הדיון: "זהו גזר דין לא קל, טרם קראנו אותו. אנו נשקול את המשך צעדנו, בניזרי במצב קשה, זה לא סוד, אנחנו ניפגש ונשוחח". 


יתחיל לרצות את עונש בספטמבר. בניזרי בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)

 

עורכי הדין מיכאל קרשן מפרקליטות המדינה ודני ויטמן מפרקליטות מחוז ירושלים, שהיה אחראי על התיק בבית משפט המחוזי, אמרו לאחר הדיון: "בית המשפט קיבל באופן מלא שראוי להחמיר בנגע השחיתות ולהעביר מסר לציבור כולו. בית המשפט העליון אמר שלקיחת כסף לכיס הפרטי היא דבר לא ראוי. אנו מקווים שלא נעמוד במצבים כאלו בעתיד. צר לנו על בניזרי ואלבז שחטאו במעשים כאלו. קיווינו שזה יהיה העונש".

 

השופטים דנו גם בערעור לגבי עונשו של הרב ראובן אלבז, שהורשע באותה הפרשה. הם החליטו בסופו של דבר להשאיר את העונש על כנו - שמונה חודשי מאסר על תנאי. עם זאת השופטים החרימו בקנס והוא עלה ל-250 אלף שקל. פרקליטו של אלבז, עו"ד אבי לביא: "אנו מאוד שמחים על התוצאה. הרב אלבז מסר נפש למען החברה וכל פשעו היה באמירות ללא כל כוונה ממשית, שבעקבות כך היו פעולות אסורות".

 

בניזרי הורשע באפריל 2008 בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות של קבלת שוחד, הפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי משפט, לאחר שקיבל מקבלן

כוח האדם משה סלע כספים וטובות הנאה בזמן שכיהן כשר העבודה והרווחה - ובתמורה מסר לו מידע שסייע לו בעסקיו. סלע, שהפך לעד מדינה, הודה שמימן שיפוצים ועבודות שונות בביתו של בניזרי וכן בילויים. בית המשפט המחוזי גזר עליו מאסר של שנה וחצי וקנס כספי בסך 80 אלף שקל.

  

בערעור המדינה נטען כי משרת ציבור כה בכיר, שחזר וחטא בלקיחת טובות הנאה במשך תקופה ממושכת והשחית את השירות הציבורי, ראוי לעונש כבד יותר. במקביל לערעור המדינה, הגיש גם בניזרי עצמו ערעור, הן על הרשעתו והן על גזר דינו ועל הקלון שהטיל עליו בית המשפט. פרקליטיו, עו"ד בני נהרי ועו"ד ליאור אשכנזי, טענו בערעורם כי עדותו של קבלן כוח האדם, משה סלע, שהיוותה ראיה מרכזית בהרשעה, היתה שזורה בשקרים. גם בית המשפט, לדבריהם, קבע בהחלטתו כי מדובר בעדות של שקרן ורמאי.

 

בעבר, עו"ד משה אוסטישר, שייצג את בניזרי בבית המשפט המחוזי יחד עם עו"ד בני נהרי, התפטר מייצוגו בעקבות חילוקי דעות עם עו"ד נהרי ,לאחר שזה טען כי לא צריך להגיש ערעור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלמה בניזרי. עוד 22 חודשי מאסר
צילום: גיל יוחנן
השחיתות חייבה מעשה. השופט לוי
צילום: בוצ'צו, אתר בתי המשפט
מומלצים