שתף קטע נבחר

אינטל תפצה את AMD ב-1.25 מיליארד דולר

אחרי כמעט חמש שנים של הליכים משפטיים, חקירות והאשמות הדדיות, יצרניות המעבדים אינטל ו-AMD הגיעו לפשרה. מלבד הפיצוי הגדול, השתיים חתמו על הסכם לרישוי צולב של פטנטים

בהכרזה משותפת דרמטית, מוקדם יותר הערב (ה'), הודיעו יצרניות המעבדים אינטל ו-AMD על יישוב הסכסוך ביניהן.

 

על-פי ההודעה הרשמית שעלתה לאתר אינטל מוקדם יותר היום, הבסיס לפשרה המשפטית הוא הסכם מקיף שכולל התייחסות לכל הטענות הקודמות מצד שתי החברות, על הפרת פטנטים ותחרות בלתי-הוגנת, לצד כללי התנהלות עתידיים להן ייאלצו לציית.

 

ההודעה גם מצטטת את הדברים הבאים מתוך ההכרזה המשותפת של AMD ואינטל: "למרות הקשיים ששררו בעבר ביחסים בין שתי החברות, ההסכם החדש מסכם את הויכוח החוקי ויאפשר לשתיהן לרכז את מאמציהן בחדשנות ובפיתוח מוצרים".

 

הסכם של הדקה ה-90

ההסכם החדש בין החברות מגיע שבוע לאחר שהתובע הכללי של מדינת ניו-יורק הודיע על הגשת כתב אישום נגד אינטל, בחשד לעבירות חמורות על חוקי סחר והגבלים עסקיים, מדינתיים ופדרליים.

 

זאת, על רקע הליך משפטי ממושך ש-AMD מקיימת נגד אינטל מאז 2005, וזמן קצר לפני ההכרזה הצפויה על מסקנות החקירה שמנהלת נגד אינטל נציבות הסחר האמריקנית (FTC). רשות ההגבלים של האיחוד האירופאי, שקיימה חקירה דומה, כבר קנסה במאי השנה את אינטל בסכום חסר תקדים של 1.45 מיליארד דולר.

 

אינטל, מצדה, טוענת מזה זמן ש-AMD מפרה הסכמים קודמים עמה, בראשם ההסכם לרישוי צולב של פטנטים שנחתם ב-1995. לטענת אינטל, חברת GlobalFoundries (לשעבר חטיבת הייצור של AMD, וכיום חברה-בת) אינה רשאית להשתמש בשיטות ייצור מעבדים שנכללו באותו הסכם והעברת הידע מ-AMD לחברה הייתה הפרה בוטה שלו.

 

אינטל תפצה, AMD תוותר על התביעות

הפרטים העיקריים של ההסכם בין אינטל ל-AMD, כפי שנחשפו:

 

אינטל תפצה את AMD בסכום של 1.25 מיליארד דולר, ותיסוג מטענתה כי AMD חרגי מתנאי ההסכם הקודם בין השתיים. כמו כן, היא מקבלת על עצמה כללים חדשים של התנהלות עסקית במטרה לאפשר תחרות הוגנת יותר.

 

AMD, מצדה, תמשוך את התביעה נגד אינטל שעמדה להידון בבית-המשפט המחוזי של דלוור בתחילת השנה הבאה, שתי תביעות דומות שהוגשו ביפן, ותלונות שהגישה לגופים הממונים על הגבלים עסקיים במדינות נוספות בעולם

 

ולבסוף: ההסכם מספק רישוי צולב של פטנטים ל-5 שנים, שיאפשר לכל אחת מהחברות להמשיך להשתמש בשיטות ובטכניקות שפטנטים עליהם מחזיקה היריבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים