אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מפגן תמיכה

חברי הכנסת חיים אורון ואילן גילאון במז' ירושלים צילום: נועם מושקוביץ
חברי הכנסת חיים אורון ואילן גילאון במז' ירושלים צילום: נועם מושקוביץ
 
 
 
 
 
אי אפשר לטעון מצד אחד כי נכנסו לשייח ג'ראח בחסות פסקי דין של בית משפט ומצד שני לנסות ולהעביר חוק עוקף בג''ץ במטרה להימנע מצו הפינוי והאיטום בבית יהונתן"
 
 
 
 
 
 


 

אורון בשייח ג'ראח: "ניסיון אגרסיבי למנוע חלוקה"

אנשי מרצ סיירו במזרח ירושלים והשתתפו בהפגנה השבועית נגד ההתיישבות היהודית בשכונת שייח ג'ראח. יו"ר המפלגה חיים אורון תקף את ראש העיר ברקת. "הוא לא מבין את תפקידו - לעקוף את המוקשים ולעגל את הפינות", אמר ל-ynet

רונן מדזיני
פורסם: 12.02.10, 17:05

כ-150 פעילי שמאל הגיעו היום (שישי) לשכונת שייח ג'ראח שבמזרח ירושלים להפגנה השבועית נגד ההתיישבות היהודית בשכונה. הפעם זכו המפגינים לתמיכתם של חברי מפלגת מרצ, שלפני כן ערכו סיור בין כל ההתיישבויות היהודיות במזרח הבירה.

 

יו"ר מרצ, חבר הכנסת חיים אורון, השווה בשיחה עם ynet בין מדיניות הממשלה והעירייה בשייח ג'ראח לבין ההתנהלות בבית יהונתן שבשכונת סילוואן. "אי אפשר לטעון מצד אחד כי נכנסו לשייח ג'ראח בחסות פסקי דין של בית משפט ומצד שני לנסות ולהעביר חוק עוקף בג"ץ במטרה להימנע מצו הפינוי והאיטום בבית יהונתן", אמר.

 

אורון התייחס בדבריו להנחייתו של שר הפנים אלי ישי, שלפיה תופקד התוכנית של בית יהונתן בוועדה המחוזית לבנייה במטרה להכשירה בדיעבד. "יש ניסיון ליצור סימטריה אחת בין בית יהונתן ל-200 בתי ערבים, כאילו שבכל התחומים האחרים מעמד הפלסטינים הוא שווה למתנחלים", אמר יו"ר מרצ.


אנשי מרצ מסיירים במזרח ירושלים (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

"מה שקורה פה זה ניסיון אגרסיבי, בריוני ולעיתים חודרני למנוע כל מצב לחלוקת העיר, שזהו תנאי לכל מי שמעוניין בפתרון שתי מדינות לשני עמים", אמר אורון על הנעשה בשכונה, "מעבר לעוול והטירוף שבזריקת משפחה לרחוב, מה שעומד על הפרק זה לא ויכוח נדל"ני אלא מדיניות שממשלת ישראל מפעילה". הוא תקף את ראש העיר, ניר ברקת, ואמר שהוא "לא מבין את תפקידו המרכזי, שהוא ללכת על בהונות, להיזהר מחימום ופיצוץ, לעקוף את המוקשים ולעגל את הפינות. שנתו הראשונה בתפקיד מאוד לא מוצלחת".

 

אברהם בורג: "זה עושק פליטים" 

מוקדם יותר, במהלך הסיור במזרח העיר, אמר אורון כי "פעולות הגזל, הנישול והניחול, בניצוחן של עמותות ימין קנאיות, נעשות ברשות ובחסות ראש עיריית ירושלים וממשלת ישראל, אשר מלבים אש זרה של קנאות ואיבה במקום שבו נדרשות מתינות ופייסנות". הוא הבהיר שירושלים "מעולם לא חוברה לה יחדיו ועתידה בכל מקרה לא ייקבע במחטפים ברוטאליים ובפרובוקציות".

 

יו"ר הכנסת לשעבר, אברהם בורג, משתתף באופן קבוע בהפגנות בשכונה. "הנקודה הזו כאן היא נקודת עוולה

שנמצאת ממש בליבת ירושלים המתוחה ממילא, הקרועה ועל סף הפיצוץ", אמר ל-ynet. לדבריו, התיישבות של יהודים בשכונה משמעותה "עושק פליטים, שזו לא הפעם הראשונה שזה נעשה להם" וניסיון לקבוע עובדות "שתוצאתן תהיינה בערה בעיר". "הפליטים ברחוב והמתנחלים בבית - ובזה באה לידי ביטוי כל העקמומיות שבחקיקה מעוותת וכל מעשי האיפה והאיפה", סיכם.

 

מרגרט, תושבת שכונת שייח ג'ראח, סיפרה כי היא אינה מרגישה כשוות זכויות בירושלים. "אנחנו היינו צריכים להיות שכנים אבל אותנו מוציאים מהבתים ואת המתנחלים מכניסים, אין לנו זכויות בירושלים ובאתי להפגנה למחות על כך. הממשלה פועלת לטובת המתנחלים, אין שיוויון בירושלים". 

 


תגיות: חיים אורון | שייח ג'ראח | בורג | רונן מדזיני | ברקת | ירושלים | אלי ישי | ניר ברקת | מזרח ירושלים | אברהם בורג | הפגנה | מרצ

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as07-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©