שתף קטע נבחר

חוק חדש בבריטניה: האקרים הם טרוריסטים

סוכנים בכל העולם מנהלים מרדפים אלקטרוניים אחרי טרוריסטים באינטרנט

חוק חדש שנכנס לתוקף אתמול בבריטניה מגדיר האקרים כטרוריסטים. מטרת החוק "טרוריזם 2000" היא למנוע מקבוצות שוליים להשתמש במרחב הממשי והמקוון של בריטניה כבסיס לטרוריזם.
החוק גם מרחיב באופן משמעותי את הגדרת הטרור וכולל "פעולות שמשבשות באורח חמור פעולה של מערכת אלקטרונית". סעיף זה חל גם על "פעולות שעוצבו להשפיע על הממשל או להפחיד את הציבור".
מומחי משפט בבריטניה עמדו על כך שההגדרה הכוללנית של סעיף זה תתיר את השיקול בשאלה מתי פעולת האקינג משפיעה על הממשל או מפחידה את הציבור בידי המשטרה. החוק החדש מסמיך את המשטרה לעכב למעצר למשך 48 שעות חשודים בסייבר טרור או טרור ללא צורך בצו.
הממשל הבריטי מסר כי הרחיב את גבולות חוק הטרור כתגובה לשימוש הגובר באינטרנט של קבוצות קיצוניות. "טרוריסטים אינם מכבדים גבולות ומפתחים בהתמדה טכניקות חדשות", אמר השר הפנים הבריטי, ג'ק סטראו, "בעזרת חוק 'טרוריזם 2000' בריטניה משגרת הצהרה ברורה על כוונתה ללחום בטרור, בכל אמצעי לגיטימי שברשותה".

פעילים: דיכוי פעולות מחאה באינטרנט

בעוד קבוצות שוליים פוליטיות הביעו חשש שהחוק החדש ישמש לדיכוי פעולותיהן הלגיטימיות באוף ליין, פעילים למען החופש באינטרנט חוששים שהוא ישמש לדכא פעולות מחאה באינטרנט.
"ככל שיותר אנשים מתחברים לאינטרנט, הרשת הופך להיות יותר ויותר פוליטית באורח בלתי נמנע", אמר פול מובס, פעיל פוליטי, לאתר "זי.די.נט בריטניה", "תחת החוק החדש, אם קבוצה פוליטית שולחת דואר אלקטרוני לראש הממשלה, כדי להביע מחאה בנושא מסוים והמשלוח מציף את תיבת הדואר, ניתן להגדיר זאת כסייבר טרור".
אופן השימוש של מובס באינטרנט כאמצעי מחאה עורר מחלוקת בחודש מרץ 2000. הוא איפשר לגולשים לתקוף את אתרי האינטרנט של ארגון הסחר העולמי באמצעות אתר אינטרנט שפתח. זאת, כחלק ממאבק גלובלי נגד הקפיטליזם והגלובליזציה.

יותר ויותר אירגונים קיצוניים משתמשים ברשת

פעולות פוליטיות באמצעות אינטרנט – "האקטיביזם" הפכה להיות יותר ויותר נפוצה בשנה האחרונה. על פי גורמי מודיעין, השימוש באינטרנט הוא חלק מפעילות ארגונים קיצוניים באפגניסטן, אלבניה, בריטניה, קאשמיר, קוסובו, הפיליפינים, סוריה, ארצות הברית, הגדה המערבית, עזה ותימן.
הגידול בסייבר טרור ניכר במיוחד בפעילויות של האקרים פקיסטנים בשנה האחרונה ובמאבק הממושך בין האקרים ישראלים וערבים, בעקבות פרוץ אינתיפאדת אל קוץ, שכלל פריצות לאתרים ואי זמינות של אתרים, באמצעות מתקפות פינגים פשוטות.
בחודש שעבר דיווח עיתון "יו אס איי טודיי" כי קבוצות טרור משתמשות באתרים פורנוגרפיים ובחדרי צ'ט להעברת מסרים ולתיאום פעולות. בדיווח, שהסתמך על גורמים מודיעיניים בארצות הברית, נמסר כי האינטרנט הפך לאמצעי התקשורת מועדף על ידי קבוצות טרור כמו "אל קאידה", ארגונו של אוסמה בין לאדן, וזאת בזכות האנונימיות והמידיות שמאפשר המדיום.
"אל קאידה" נחשב לארגון מתקדם במיוחד בכל הנוגע לשימוש פעיליו באינטרנט. בעבר דווח כי במחנות ההדרכה של לאדן באפגניסטן וסודאן מלמדים את הפעילים להשתמש באינטרנט. "אל קאידה" נעזר בכסף מתרומות של מוסלמים, כדי לרכוש מחשבים מחנויות באינטרנט.
"יו אס איי טודיי" גילה שאנשי "אל קאידה" החלו להשתמש בהצפנה לפני חמש שנים, אך לאחרונה הגבירו פעילותם המקוונת, לאחר שהתברר להם כי סוכנים אמריקאיים מצותתים לקווי הטלפון הלוויינים של בין לאדן מבסיסו באפגניסטן. על פי הדיווח, פעילי בין לאדן מורידים תוכנות הצפנה מהאינטרנט ומשתמשים בהן להעביר מידע לסוכנים באמצעות הרשת.

הצפנות, דואר אלקטרוני בכינויים שונים

על פי כתב האישום נגד ואדיה אל חאג', אחד החשודים בהפצצת שתי שגרירויות אמריקאיות באפריקה ב-98', הוא הצפין הודעות דואר אלקטרוני תחת כינויים שונים ושלח אותם למפעיליו. משפטו החל השבוע בבית משפט פדרלי בניו יורק.
על פי מקורות אמריקאיים - חליל דיק, חשוד בטרור שנאסר בפקיסטן ב-99', השתמש בקבצים מוצפנים כדי לתכנן פיגועים בירדן עם סוף המילניום. מחשבו של דיק הוטס מפקיסטן לסוכנות האבטחה הלאומית האמריקאית, בה פיענח האף.בי.איי את הקבצים המוצפנים בעזרת מחשבי על וחשף את המזימה של דיק.
רמזי יוסוף, שעמד מאחורי הפצצת מרכז הסחר העולמי ב-93', השתמש בקבצים מוצפנים כדי להסתיר מזימה נוספת, שעיקרה פיגועים ב-11 מטוסי נוסעים של חברות אמריקאיות. שלטונות הפיליפינים החרימו את מחשבו האישי של יוסוף בדירה במנילה, והאף.בי.איי פיענח את ההצפנה. פיענוח שניים מהקבצים ארך כשנה.
לצורך העברת מסרים, קבוצות טרור משתמשות באתרים פופולרים במיוחד, שקשה לעקוב אחר התנועה בהם. פעילי טרור "שותלים" מסרים סודיים מוצפנים בתוך קודים של קובצי גרפיקה תמימים למראה (למשל, קובץ jpeg שמופץ תחת הכותרת "פצצה בלונדינית"). כך, גולשים רבים שמורידים תצלומים פורנוגרפיים ומפיצים אותם עשויים לשמש כ"נשאים" של קודים מוצפנים.
נמנעי המסרים המקודדים נהנים מיתרון מובהק על פני הסוכנים שעוקבים אחריהם: הם יודעים בדיוק היכן לחפש את המסר המוצפן באינטרנט, מתי לחפשו ובאיזו תוכנה עליהם להשתמש כדי לפענחו.
גם לאחר איתור הודעה מוצפנת, לא בקלות ניתן לפענח אותה. ניתן לפענח את הקוד באמצעות מפתח פרטי, קוד שידוע רק לנמען והמוען, אומרים מומחים. פיענוח של קוד לעתים קרובות אורך זמן רב ודורש שימוש במחשב על.
בעדות לפני הקונגרס בשנה שעברה, אמר מנהל תחום פעולות מידע בסי.איי.איי, ג'ון סרביאן, שקבוצות קיצוניות כמו חיזבאללה, חמאס, ואל קאידה משתמשות בקבצים מוצפנים ובדואר אלקטרוני מוצפן בהיבטים שונים של פעילותיהם.
"כלי האינטרנט מאפשר לקבוצות אלה אמצעים חדשים, זולים ונוחים לגרימת נזק. טרוריסטים וקיצוניים משתמשים באינטרנט כדי לתקשר ביניהם, לגייס כספים ולאסוף מידע", אמר סרביאן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולשים עלולים להיות נשאים של קודים מוצפנים
מומלצים