שתף קטע נבחר

"העובד האמריקני מותש, ומצוי בסטרס"

כך קובע מחקר – ומציין כי זה גורם לטעויות בעבודה, ולבעיות אישיות ובריאותיות



העובד האמריקני עובד כנראה קשה מדי – דבר המוביל לכך שמתבצעות יותר טעויות בעבודה, שמוזנחים היחסים הבין-אישיים ושמתרבות הוצאות על טיפול רפואי.
אלה הן מסקנותיו של מחקר מטעם המכון לענייני משפחה ועבודה (Families and Work Institute) בניו-יורק. "הממצאים מהווים פעמון-אזעקה לכולנו, חברות עסקיות ואנשים, לברר לעצמנו את ענייני העבודה שלנו" – אמרה יו"ר המלכ"ר, אלן גאלינסקי (E. Galinsky), שהשתתפה בעריכת המחקר.
בין הממצאים: 46% מן הנשאלים אמרו כי הם "חשים, כללית, כי הם עובדים יותר מדי או כי עבודתם מוגזמת". 28% מן הנשאלים חשים זאת "לעתים תכופות". אצל שיעור זהה, יש תחושה ולפיה "העבודה מעיבה על הכל". ובקרב 29% מן הנשאלים יש הרגשה, ש"אין זמן לקחת 'צעד אחורה' ולחשוב על העבודה".
תחושות אלה היו ניכרות אצל נשים יותר מאשר אצל גברים; וכן, אצל בני דור ה"בייבי בום" (בני 36 עד 54 שנה) – יותר מאשר אצל בני "דור X" (בני 35 או פחות), ויותר מאשר אצל בני 55 וקשישים.
רבע מן הנשאלים (24%) אמרו כי עבודתם תובעת מהם 50 שעות (או יותר) בשבוע; 22% אמרו כי הם עובדים שישה או שבעה ימים בשבוע; 25% אמרו כי אינם מנצלים את כל מכסת החופשות העומדת לרשותם במקום-העבודה.
החוקרת גאלינסקי הבהירה כי העניין הכמותי אינו ההיבט היחיד של הבעיה: "תחושות של 'עבודה מוגזמת' עולות גם כאשר העובד – או העובדת – חש כי לוחצים עליו ודוחקים בו, כי אין מכבדים אותו, כי מקום-העבודה רווי במתח, כי מלאכתם אינה בעלת ערך ממשי".
והמחקר גילה כי התוצאות אינן כלכליות בלבד: עובדים, החשים מצב של "עבודה מוגזמת", נוטים להזניח את עצמם – ויש סבירות פחותה כי ירגישו הצלחה בתחום היחסים הבין-אישיים ובתחום חיי המשפחה.
אבל, גם בתחום חיי העבודה יש תוצאות למצב של "עבודה מוגזמת": נטייה מוגברת לחפש מקום-עבודה אחר, לחוש כעס כלפי המעסיק – וכן, לטעות מבחינת עבודתם המקצועית ותפקודם. עניין זה, טעויות תכופות, הופיע אצל 17% מן הנשאלים שאמרו כי הם חשים מצב של "עבודה מוגזמת" – ורק אצל 1% מאלה אשר לא חשו מצב כזה.
המחקר מצא כי תחושות של "עבודה מוגזמת" מוליכות להגדלת ההוצאות על טיפול רפואי, בעיקר עקב תחושת עקה (סטרס) ומתח. וכן, מבחינת מקומות-העבודה – הוצאות מוגדלות על איתור עובדים חדשים (להחלפת אלה שנשחקו ונטשו), ועל הכשרה מקצועית לחדשים (ולשחוקים שנותרו בתפקיד).
עורכי המחקר הביעו תקווה כי מקומות-העבודה "יפעלו כדי למנוע מאת עובדיהם את הפיכתם לקורבנות של 'וורקוהוליזם' ואת התוצאות הנובעות מכך".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דופקים שעון" - ודופקים את החיים?
מומלצים