שקט ויזואלי בסלון, תוך הקפדה על שימוש בחומרים טבעיים

בסביבה טבעית: הפנטהאוז היפהפה ששם דגש על טבעונות וקיימות

בעיצוב המחודש בפנטהאוז ההרצלייני שלהם, ביקשו בני הזוג ליישם את אורח החיים הטבעוני שאימצו, ולחשוב על הסביבה ככל הניתן גם בחיי היומיום הביתיים. המעצבת שגויסה למשימה קיבלה יד חופשית והקפידה על שימוש נרחב באלמנטים מהטבע וחומרי גלם שאינם מן החי. התוצאה - פשוט מהממת

פורסם: 14.01.22, 10:22
המשפחה המתגוררת בפנטהאוז שבתמונות הפכה בשנים האחרונות לטבעונית ורצתה להביא לידי ביטוי את השינוי שעברה – גם בעיצוב הפנים. במקום מתגוררים בני זוג בפרק ב' – לו שלושה ילדים מנישואיו הראשונים ולשניהם ילדה משותפת – העוסקים במקצועות חופשיים ופעילים למען זכויות בעלי חיים. הדירה ההרצליינית ממוקמת בקומה העשירית ולה 5 חדרים המשתרעים על פני 200 מ"ר, עם מרפסת בת 45 מ"ר וקומת גג.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
"בית מודע, שאינו עושה שימוש בחומרים שמקורם מן החי"
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
כדי להתאים את העיצוב לאורח חייהם הטבעוני, פנו השניים למעצבת לילך צוריאל שעושה שימוש נרחב בחומרים טבעיים, חדשניים ואקולוגיים, ומעצבת חללים בשיטה שאותה היא מכנה Positive Interiors, "עיצוב חיובי". כך, משלבת צוריאל בין עיצוב טבעוני לעקרונות הגישה הביופילית. "ביופיליה היא אהבת החי", היא מספרת. "זו גישה מבוססת מחקרים שלפיה חללים שבהם נעשה שימוש מובהק באלמנטים מהטבע, תורמים לרווחתו של האדם בכל ההיבטים".
לפני פרוץ מגפת הקורונה, נהגה המשפחה לנסוע מדי שנה לטיולים ארוכים. בקשתם מצוריאל הייתה ליצור עבורם בית שהאווירה בו היא של חופשה. בנוסף, בעלי הבית אוהבים מאוד לארח, ולכן ביקשו בית נוח שישרה הרגשה מזמינה לכל מי שמגיע אליו, תוך שימוש בצבעוניות רעננה ובחומרים טבעיים. "בית טבעוני הוא בית מודע, שאינו עושה שימוש בחומרים שמקורם מן החי. עור, צמר, פרוות, נוצות, פלומות, משי ודומיהם – כל אלה מחוץ לתחום", אומרת צוריאל. "הפקה של חומרים אלה כרוכה בסבל רב ומיותר למיליוני בעלי חיים כל שנה, והורסת את הסביבה. כיום יש חלופות נהדרות, בריאות ואקולוגיות, והענף הזה כולו נמצא בתהליכי צמיחה מואצים".
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מבט אל הסלון בחלל הציבורי של הבית
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
כחלק מהגישה הביופילית, עוצב הבית בדגש על חומרים מן הטבע
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
תהליך העבודה ארך כ-4 חודשים, שבמהלכם יצאה המשפחה לחופשה. "הם השאירו את הפרויקט לניהולי וטיפולי, תוך הגדרת תקציב ועדכון שוטף במהלך כל שלבי העבודה. מההתחלה נוצר בינינו חיבור חזק, וקיבלתי יד חופשית למדי בעיצוב", מספרת המעצבת. שמציינת שמתיחת הפנים שביצעה לדירה לא כללה את חדרי הרחצה, ושני חדרי שינה שנשארו כפי שהיו.
עיצוב הבית כלל כמה אתגרים, המשמעותי שבהם היה שינוי הריצוף בדירה. "בתחילת הפרויקט חשבנו להישאר עם רצפת הבטון המוחלק שהייתה בדירה, אבל הבנו שהיא לא תתאים לרוח ולסגנון החדשים שביקשנו להשיג. כשהחלטנו לפרקה ולהחליפה בפרקט עץ, גילינו שכדי להשוות גובה עם אזור החללים הפרטיים היינו צריכים לפרק 5 סנטימטרים של שכבות ריצוף שהתווספו לאורך השנים", מסבירה צוריאל.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מבט אל הנוף במרפסת הגג שנמצאת מעל לחלל הבית
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
אתגר נוסף היה שינוע חומרי העבודה. הפנטהאוז שוכן ברחוב צר ועמוס כלי רכב, וגישה אליו התאפשרה רק בעזרת מנוף מהרחוב. "גילחנו לחלוטין את גומת הגג ושם התחלנו ממש מאפס", מדגישה צוריאל. "חברה שמתמחה באיטום גגות הגיע לבצע עבודה שנמשכה כמעט חודש, וכללה 3 שכבות איטום. רק אחרי שסיימו יכולנו להתחיל את תהליך הבנייה בגג".
לצד חומרי הגלם הטבעוניים, עיצוב הפרויקט נשען כאמור על עקרונות הגישה הביופילית, שבאו לידי ביטוי בשימוש כמעט בלעדי באלמנטים וחומרים טבעיים וברי קיימא, ביניהם עץ, במבוק, אבן טבעית, חימר, קש, פשתן, חבל, כותנה, אצטרובלים, פירות וענפים שונים. "ביצענו טשטוש גבולות בין פנים לחוץ, והתייחסנו למרחבים החיצוניים כחלק מהתכנון הכולל", מסבירה צוריאל. "שילבנו צמחייה בתוך ומחוץ לבית, צבעים, טקסטורות וצורות בהשראת הטבע, כל זאת תוך שימוש באור וצל טבעיים כאלמנט עיצובי ופיסולי במרחב. באמצעות 'העיצוב החיובי' יצרנו בפרויקט הזה מרחבים ערכיים, על-זמניים, אלגנטיים ומרחיבי גוף ונפש, שיש בהם אמירה אישית ואנושית".
30 צפייה בגלריה
תוכנית פנטהאוז
תוכנית פנטהאוז
תוכנית הפנטהאוז
(לילך צוריאל )

גינה דו קומתית

דלת הכניסה לדירה מובילה למבואה לבנה ומוארת. מימין לדלת חדר שירותי אורחים קטן, שקירותיו חופו עד חצי הגובה באריחי גרניט פורצלן, גרסה מונוכרומטית ועדכנית למרצפות הטרצו השואבת השראה מהפסיפסים של האדריכל אנטוני גאודי. גוף התאורה הגיאומטרי התלוי מהתקרה גם הוא בדוגמת הטרצו, ועשוי מאריחי קרמיקה ובטון ממוחזרים בגוון אפרסק בשילוב אגרגטים.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מבט אל מבואת הכניסה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מימין: מסדרון המוביל אל חדרי הרחצה ושירותי האורחים בהם שימוש נרחב בטראצו
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
משמאל לדלת הכניסה עומדת קונסולה אלגנטית בעלת רגלי מתכת שחורות ועליה יצירה תלת ממדית ממוסגרת של אבנים קטנות צבועות, ספרים וכלי קרמיקה, ומתחתיה סלי קש דקרוטיביים. בהמשך מסדרון המוביל אל חדרי הרחצה והשינה, שבכניסה אליו הוחלפה נישת גבס ארוכה וצרה בקופסת ברזל צבועה לבן שבה מדפים לתצוגה ואחסון.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מבט מפינת האוכל אל הסלון
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מדפי אחסון מובנים בחלק הימני של ספת הר'
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
המבואה נפתחת אל חלל ציבורי מואר, שבו סלון רחב ידיים, מטבח, פינת אוכל ויציאה למרפסת. בסלון ספה גדולה בצורת האות ר', מרופדת בפשתן טבעי ומשלבת מדפי אחסון מובנים שמולה שני שולחנות ברזל מושחר בגדלים שונים, שנחים על שטיח לבן בעל טקסטורה בולטת. מעברה השני של הספה מוקמו שתי כורסאות פיסוליות מרופדות בבד בדוגמת פפיטה, שלצדן שולחן קפה מעוגל מעץ גולמי. על הקיר שמעל הספה תלויה יצירה מקורית של האמנית אנה כספרי, שמשני צדיה חלונות שכוסו ברפפות עץ לוויסות האור בחלל. מימין לספה, ספרייה לבנה מינימליסטית, עליה מסודרים ספרי טיולים, אמנות ופסיכולוגיה, כלי קרמיקה בגדלים שונים וצמחייה.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
ספות מרופדות בבד בדוגמת פפיטה בסלון
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מבט אל פינת האוכל המוארת באור טבעי ואל המטבח
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
מול הסלון ממוקמות פינת האוכל. השולחן שיוצר בהזמנה אישית מורכב מפלטת עץ ורגלי ברזל שחורות. גובה השולחן אינו סטנדרטי – 68 ס"מ – וזאת כדי ליצור ישיבה קצת אחרת, נינוחה יותר, שמתכתבת עם הסלון ומתפקדת כהמשך שלו. הכיסאות מסביב לשולחן רופדו בתחליף עור בצבע ירוק יער, ומעליו נתלו שני גופי תאורה עשויים רצועות פורניר עץ של סטודיו "ויהי". כל אזור החלל המרכזי חופה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי, למעט אזור המטבח שרוצף בפסיפס אבן טבעית.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
המטבח תחום באמצעות ריצופו בפסיפס אבן טבעית
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
מדף עץ במטבח מוקדש לצמחייה ולכלים בעבודת יד
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
במטבח, חזיתות הארונות הגבוהים והאי המרכזי חופו במשטחי ננו פניקס – חומר עמיד מאוד בפני שריטות – בגוון אפור כחלחל. עבור הארונות הנמוכים והקלאפה, העשויים עץ תעשייתי צבוע, נבחר גוון לבן שקט. כל משטחי העבודה עשויים דקטון דקיק ובהיר בעל עמידות גבוהה מאוד לחום. מעל החלון במטבח נתלה מדף עץ אלון שעליו מסודרים כלים בעבודת יד.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
משטחי העבודה במטבח עשויים דקטון דקיק ובהיר
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
המרפסת הצמודה לחלל הציבורי
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
מהסלון יוצאים אל המרפסת דרך פתח שהורחב במהלך השיפוץ ל-6 מטר. המרפסת מתפקדת כסלון נוסף ומהווה המשך של חלל המגורים, ובה חלל מקורה בפרגולת עץ צבועה בגוון בהיר שעליה הותקנו מאווררי תקרה עשויים עץ לבן. למרפסת נבחרו שתי ספות בעלות מסגרת עץ ושתי כורסאות מרופדות בגוון קורל - ריפודי הבד הם של חברת 'סאנברלה' הספרדית ועמידים לחלוטין בפני פגעי מזג האוויר. אזור הישיבה תחום בשטיח חוץ ייעודי העשוי מחומרים ממוחזרים, ומאובזר בשולחנות אבן ומתכת בהירים המשלימים את המראה הטבעי. במרפסת נשתלו שיחים שונים, פרחים, צמחי נוי ותבליני מאכל.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
גרם מדרגות מוביל אל מרפסת הגג
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
אזור שיזוף במרפסת הגג
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
גרם מדרגות מברזל צבוע בשחור בעל מדרכי עץ מוביל אל הגג. בגג אזור שיזוף ונוחה, מקלחת חוץ, מחסן בנוי ואזור מוגבה המשמש לאירוח ובו מטבח חיצוני, אזור ישיבה וקירוי באמצעות פרגולה. גם הגג מאופיין בעיצוב אקולוגי – הקיר שלצד המטבח הקטן עשוי מלוחות שבבי עץ ממוחזרים בדוגמת משרבייה, והדק הסיתנטי אינו דורש תחזוק ושימון, ושומר על מראהו לאורך שנים. בנוסף, אזור הישיבה נתחם בשטיח חוץ עשוי חומרים ממוחזרים בגוון בהיר. תאורה סמויה מאירה את הפרגולה שעל הגג בלילה, ונדנדה נתלתה ממנה עבור הבת הקטנה. את פינת הישיבה מקיפה צמחייה עשירה.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
שטיח חוץ ממוחזר באזור הישיבה המקורה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
קיר לוחות שבבי עץ ממוחזרים בדוגמת משרביה אליו צמוד מטבחון חוץ
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)

ערכים בחדר השינה

בחזרה אל פנים הבית, מסדרון מוביל מהסלון אל חדרי השינה, שבו גופי תאורה קיריים עשויים רצועות דקות של שאריות פורניר מייפל, המאפשרים לאור לבקוע מכל הכיוונים ומדגישים את טקסטורת העץ. חדר השינה הראשי רחב הידיים כולל מיטה גדולה במיוחד (210X180), עטופה במצעי במבוק אקולוגיים, ומאובזרת בכריות פשתן וכותנה. הקיר שאליו צמוד גב המיטה עשוי גבס ומצופה גליל סרגלי במבוק גמיש, שהוא חומר אקולוגי בעל עמידות גבוהה. מתחת למיטה הונח שטיח רך ולמרגלותיה ספסל מעץ ארוג בחבל. רצפת חדר השינה חופתה בעץ טבעי, ושולחן העבודה שנמצא לצדה עשוי עץ אלון טבעי. לצד המיטה, על שידת הלילה, מוקמה מנורת שולחן שבסיסה עשוי קרמיקה בצבע שחור פעם ומזכיר כד עתיק, ומעליו אהיל מבד פשתן עם הדפס מינימליסטי של פרצופים.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
גליל סרגלי במבוק גמיש מעטר את חצי הקיר אליו צמודה המיטה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
צבעוניות שקטה בחדר השינה ושימוש בחומרים טבעיים ובצמחייה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
החלונות בחדר השינה ממוקמים על שני קירות צרים שבולטים אל פנים החלל. בקיר אחד חלון מאורך גדול ובשני חלון סרט רוחבי. כדי לאחד בין השניים וליצור מראה של חלון אחד גדול, יצרה המעצבת מסילת וילון מעוגלת שמכסה את שני הקירות. וילונות הפשתן מאפשרים כניסה של אור טבעי אך מטשטשים את מבנה החלונות הלא סימטרי.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
החלונות בחדר השינה בולטים פנימה אל החלל
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
החדר הנוסף שעיצבה צוריאל הוא חדר השינה של הילדה הקטנה, שתוכנן בהתאם לגישה המונטיסורית – שבה מעודדים ילדים לעצמאות מגיל צעיר מאוד. המיטה ממוקמת על הרצפה במסגרת דמויית אוהל. מצדה האחד ממוקם מטבח משחק בגוון ירוק מעושן, ומצדה האחר אזור התארגנות נמוך שבו מראת במבוק מאורכת, מדף קטן לחפצים וצמח שנמצא באחריות הילדה.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
חדר השינה של הילדה הקטנה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
שטיח חבל טבעי ושולחן יצירה עגול לצד שידת משחק פתוחה
(צילום: איתי בנית. סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש)
על הקיר שמאחורי המיטה מדבקה גדולה של שדה פרחים בגוונים רכים, ומולו אזור המשחק שמוגדר באמצעות שטיח חבל טבעי שעליו שולחן יצירה קטן ועגול מעץ. שידת משחקים הפתוחה שבפינת המשחק היא רהיט מונטיסורי קלאסי, ובה מסודרים משחקים שונים מחומרים טבעיים שעליה צמח נוסף. מעל שידת המשחקים מנורת ענן מעץ בירץ' גולמי ללא לכה שמפזר אור רך, ופוסטר בדוגמת צמחים. לצד השידה, מעטר את החלון ומכניס אור רך וילון פשתן טבעי בצבע ורוד עתיק. צוריאל מספרת שהרעיון בבסיס הסידור המינימליסטי שבחדר הוא ליצור שקט ומיקוד, במקום עומס ויזואלי ומנטלי, הממשיך את העקרונות שקיימים בכל חלקי הבית.
30 צפייה בגלריה
פנטהאוז טבעוני
פנטהאוז טבעוני
שקט ומיקוד בחדר השינה לפי השיטה המונטיסורית
(צילום: דנה סטמפלר עשהאל)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.