שתף קטע נבחר

הלבשה תחתונה: (לא) רואים שחורות

למרות המגוון האדיר של צבעים שמוצע היום במדפי החזיות והתחתונים, שחור הוא עדיין הצבע המועדף על הישראליות. מה מציעות החברות, כמה זה עולה ואיך גורמים לחזיות להאריך ימים

האם הלבשה תחתונה לנשים צריכה להיות סקסית או ספורטיבית? בסוגייה הרת-גורל זו מתחבטים היצרנים שוב ושוב. מצד אחד, ההלבשה התחתונה הופכת נוחה יותר ומטשטשים הגבולות בין בגד תחתון לבין בגד נוחות רגיל, שאפשר להסתובב איתו בבית, ומצד שני - איך אפשר לוותר על הסאטן והתחרה? מגמה מבלבלת נוספת שחדרה באחרונה לתחום ההלבשה תחתונה היא שימוש בדמויות מעולם הילדים: כיום מוצעים לנשים סטים עם דמויות חביבות כמו פו הדב, למשל.

המותגים המובילים בהלבשה תחתונה הם דלתא, טריומף, סלוגי, אינטימה, גיבור-סברינה והרבה יבוא, שכולל מותגים ידועים כמו שנטל, שרלוט, פמינה וואליזר. גם זארה החלה לייבא ולשווק הלבשה תחתונה תחתונה בישראל. דווקא ויקטוריה-סיקרט, רשת מובילה להלבשה תחתונה בארצות הברית, עדיין לא מורגשת כאן.

מסקר שערכה דלתא לפני למעלה משנה באמצעות מכון גאלופ עולה, ש50% מהנשים קונות תחתונים לפחות פעם ב-3 חודשים. הצבע המועדף הוא שחור (63%) והשאר מתחלק בין לבן וצבעוני. מנהלת השיווק של גיבור-סברינה, ליאור בן-ציון נשרי, מעריכה ששוק ההלבשה התחתונה לנשים מגלגל מחזור של 300-250 מיליון שקל בשנה.

 

קולקציות חדשות

 

סלוגי - מציעה את סופר-פלקס, תחתונים גמישים ממיקרופייבר רך הנמתחים, לדברי החברה, עד פי 2.5 מרוחבם. גם החזיות בסדרת סלוגי-סופר-פלקס גמישות, והקשת עשויה מטיטניום.

טריומף - מציעה סטים של חזיות ותחתונים בבדי מיקרופייבר נושמים, בדי כותנה משולבים בתחרה או בקטיפה ובדי סאטן. בתחום החזיות מציעה טריומף חזיות סופט-אנד-שימר ממיקרופייבר במגוון צבעים, עם כתפיות צרות. יש גם חזיות מבדי סאטן, מיקרופייבר וכותנה עם עיטורי תחרה או רקמת פרחים עדינה וכתפיות מעוטרות בפרחים, בתכלת או לבן. לאירועים מיוחדים מציעה החברה סט של חזיה ותחתונים בשם אמורט מבד לייקרה ג'קרד בצבעי אדום-לוהט, אפרסק, שחור או לבן. מחיר החזייה 189.90 שקל והתחתונים - 89.90-59.90 שקל.

ואליזר - החברה הצרפתית מציעה חזיות ותחתונים מבדי סאטן מבריקים, בדי מיקרופייבר, לייקרה ומשי מעוטרים ברשתות ותחרות. לכל חזייה תחתונים וחוטיני תואמים, שגם הם מעוטרים ברקמות ותחרות. הצבעים המובילים הם ירוק, כחול, אפור, בורדו, שחור ולבן.

גיבור-סברינה - קולקציית החורף נקראת פיקס-היפי-שיק, והיא מאופיינת בצבעוניות עזה בהשפעת האופנה של שנות ה-70 וה-80, עם חוטי לורקס נוצצים. לדברי החברה, הגימורים בוצעו בטכנולוגיית האל-תפר (סנטוני), עם גומי נסרג שאינו בולט גם מבעד לבגדים צמודים. מחיר תחתוני סנטוני - 49.90-44.90 שקל. יש דגמים נוספים הכוללים מיני, חוטיני, חזיות מרופדות וגופיות בשילובי צבעים.

דלתא - מתמקדת החורף בעיצוב המדגיש את זוהר וסקסיות, אך במקביל השיקה דגמי פו הדב לנשים. התחתונים עשויים מכותנה ולייקרה בגזרת היי-לג או חוטיני, החזיות מרופדות והגופיות עם כתפיות מתכווננות. הצבעים: בורדו, זית ושחור. לאירועים מיוחדים מציעה דלתא סט רומנטי של חזייה ותחתוני לבבות באדום, שחור, לבן וכחול. מחיר החזייה 99.95 שקל ותחתוני לבבות מכותנה ולייקרה במארז של שלישייה - 49.95 שקל.

אינטימה - הרשת, שבבעלות גולף-כיתן, מציעה הדגמים לחורף שעשויים מבדי רשת, תחרה, רקמות, בדי ג'קרד משולבים ובדי מיקרופייבר. הצבעים הם סגול עז, אדום לוהט, שחור וצבע גוף, לצד צבעים פסטליים.

תות - חברה ליבוא ושיווק לבני נשים של מותגים בשם ליסקה, גליצי, מיה ופורמט. השיקה סט המבוסס על תחתוני ביריות החוזרים לאופנה, בצבעי שחור או אדום. תחתון הבירית עשוי מתחרה עם תופסנים לגרביים ב-112 שקל וחזיית תחרה עם ריפוד, מילוי ג'ל או רגילה. 125 שקל. במותג ליסקה יש גם מידות גדולות מאוד, להיקפים של יותר מ-100 ס"מ ותחתונים עד למידה 50.

שרלוט - השיקה לחורף 2002 את האופנה הרומנטית להלבשה תחתונה. הצבעים הם שחור, לבן, ברונזה, ורוד, תכלת וירוק והדגמים מעוטרים בתחרות.

זארה - מציעה החורף הלבשה תחתונה לנשים, לראשונה בארץ: הרשת מציעה קו בסיסי, קו ספורטיבי וקו פנטזיה עם גזרות כמו טנגה, חוטיני, ברזילאי, מידי ומכנסונים. החזיות רגילות, מרופדות, עם ברזלים וחזיות ספורט. המידות, יש לציין, קטנות בלבד.

המשביר לצרכן - הרשת מציעה את רוב הדגמים הידועים, אבל גם תחתוני ביריות בעיצוב ייחודי לרשת ב-49.90 שקל ותחתוני חוטיני בלעדיים לרשת ב-19.90 שקל. המוצרים מיובאים מסין.

 

לא להרתיח

 

איך לכבס הלבשה תחתונה? גלית בראון, מתאמת האופנה הראשית בדלתא, מנדבת עצות:

אסור להרתיח הלבשה תחתונה.

מוצרים מכותנה לבנה ניתן לכבס עד 60 מעלות ופריטים צבעוניים ב-40 מעלות.

מוצרים סינתטיים, מתחרה או מבדים עדינים עדיף לכבס ביד, או עד 30 מעלות.

לא כדאי לייבש במכונה את מוצרי ההלבשה התחתונה.

מוצרים עם הדפס מומלץ לכבס הפוך, כדי למנוע שחיקת ההדפס.

אם רוצים להסיר כתמים, מומלץ להשתמש בנוזל אל-אקונומיקה.

חזיות עצם, מרופדות ואחרות כדאי לכבס ביד ולתלות לאורך, לא מהכתפיות ולא מהריפוד.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזיות. חוזרים לסבנטיז
חזיות. חוזרים לסבנטיז
הלבשה תחתונה. בין קז'ואל לסקסי
הלבשה תחתונה. בין קז'ואל לסקסי
חידושים והמצאות באגף השמור
חידושים והמצאות באגף השמור
מומלצים