מהומות בירושלים בעקבות פטירת יהודה סמט
בשבוע שעבר דחף בעל החנות "פוטו אלן" את אחד החרדים שהתגודדו במקום במחאה "על מכירת פורנוגרפיה". האיש, יהודה סמט, נפל ונפצע אנושות. אמש הוא נפטר מפצעיו. במהלך מסע הלוויה יידו חרדים אבנים על המשטרה והציתו את החנות
העימות בין החילונים לחרדים בירושלים הגיע הלילה (ו') לשיא. הרב יהודה סמט, בן כ-70, שהותקף בשבוע שעבר סמוך לחנות "פוטו אלן" ע"י הבעלים, נפטר אמש מפצעיו. בעקבות כך שוקלת המשטרה מחדש באיזה סעיף להאשים את בעלי החנות.
סמט הובא למנוחות הלילה, במסע לוויה סוער ורגשי בהשתתפות אלפים. במהלך מסע הלוויה הוצתה חנותו של הבעלים ונשרפה כליל. שוטרים וכבאים שהגיעו לחנות לאחר ההצתה נרגמו באבנים. כמו כן התקהלו מאות חרדים באיזור גינות סחרוב וחסמו את הכניסה לירושלים.
כמה חרדים יידו אבנים לעבר המשטרה לאורך ציר הלוויתו של הרב יהודה סמט בירושלים. רכבו של פקח אגד שנקלע להתפרעות וזה חולץ בסיוע של כוח משטרה. במהומות נפצעו באורח קל חמישה שוטרים.
ליד המקום בו נפגע הרב סמט ניצבו הלילה צעירים חרדים רבים, שהדליקו נרות נשמה. במקום הודבקו מודעות אבלת בהן תואר הרב סאמט כמי "שנפל על משמרת טהרת וקדושת ירושלים על-ידי בני עוולה מרשיעי ברית".
ח"כ אברהם רביץ קרא לראשי המדינה לגנות את "הרצח הנורא שבוצע על ידי רוצח שפל שהוסת על ידי כוחות פוליטיים ואידיאולוגיים, המסיתים נגד יהודים שומרי תורה ומצווה".
הרב הראשי לישראל, ישראל מאיר לאו, קרא להקים ועדת חקירה כדי לבדוק את כל האירועים סביב סכסוך הדמים. לדברי הרב לאו, "אי אפשר לעבור על כך לסדר היום וחובה להסיק מסקנות מהאירוע".
הרקע: מאבק ממושך
כבר למעלה משנה מתקיימים מאבקים בין החרדים בשכונת מאה שערים לבין בעל חנות הצילום שנמצאת בסמוך למקום, אלחנן בן חכון. לטענת החרדים, בעל החנות מוכר סרטים פורנוגרפיים.
מעת לעת היו חרדים מתקהלים במקום ומיידים אבנים לעבר החנות ולעבר ניידות המשטרה שהגיעו למקום. בשבוע שעבר הגיע המאבק לשיאו כאשר עשרות חרדים התקהלו מסביב לחנות והשליכו חומר דליק לתוכה. המשטרה עצרה חמישה חרדים.
במהלך ההתפרעות דחף בעל החנות את הרב סמט שנכח במקום. כתוצאה מכך נפל הגבר המבוגר על המדרכה ונחבל אנושות בראשו. אמש כאמור, הוא נפטר מפצעיו. לאחר האירוע המשטרה עצרה את בעל החנות, ומאוחר יותר שיחררה אותו בערבות ובתנאים מגבילים.
המשטרה שוקלת כעת להגיש כתבי אישום נגד בעל החנות ונגד החרדים שנעצרו. בעקבות מותו של סמט, שוקלת המשטרה לשנות את סעיף העבירה המקורי בו תכננה להאשים את הבעלים.
אלחנן בן חקון מסתתר בימים האחרונים בדירת מסתור כיוון שהוא מפחד שחרדים יפגעו בחייו. פרקליטו, עמרי כבירי, מסר בתגובה להתפתחויות האחרונות: "משפחת בן חקון מצטערת מאוד על הטרגדיה שקרתה. יחד עם זאת, לא צריך לתפוס את המשפחה כשעירה לעזאזל, ויש לבדוק היטב מה הביא בסופו של דבר למותו של אדם – הרב יהודה סמט. את החנות 'פוטו אלן' תקפו החרדים במשך תקופה ארוכה, ורימון הלם אפילו נזרק לתוך החנות. משפחת בן חקון התריעה באמצעות עורכי דינה פעם אחרי פעם כי ההתפרעויות במקום יובילו בסופו של דבר לאסון, דבר שאכן קרה בפועל".