שתף קטע נבחר

חדש בצפת: הוקמה ועדת שימור

ראש העירייה מינה את האדריכל סרג'יו לרמן, כאדריכל ראשי לטיפול בפרויקטים של שימור בעיר; המועצה לשימור אתרים: שיקום מבנים ומתחמים יביא פריחה לעיר

צפת, אחת מארבע ערי הקודש העתיקות בארץ, סוף סוף מתחילה לדאוג לשימור עברה. השבוע התכנסה לראשונה ועדת השימור של העיר, בראשות ראש העירייה, עודד המאירי. בין חבריה, נציגי מועצת העיר ונציגי ציבור.
על-פי תיקון מס' 31 לחוק התכנון והבנייה (תכנית לשימור אתרים), מוטלת על כל רשות מקומית להקים ועדה לשימור אתרים שמתפקידה להיכן רשימת אתרים הראויים לשימור המצויים בתחום המוניציפלי של הרשות ותאשרה, תוך הגדרת השימושים האפשריים מבחינת פיתוח פיסי, כלכלי, מסחרי ותיירותי. רשימה זו תהיה חלק בלתי נפרד מתכנית המתאר של היישוב ותועבר אל הוועדה המקומית לתכנון ובנייה לאישור ומתן תוקף סטאטוטורי ולעיגונם של האתרים בתוכנית המתאר של היישוב.
ועדת השימור של צפת התחייבה לטפל באופן מיידי במצב העגום של השימור בעיר.
ראש העירייה, עודד המאירי, מסר שהוועדה תעשה כל שביכולתה בכדי להחזיר לעיר עטרה ליושנה ולשם כך הוא מינה כאדריכל ראשי את סרג'יו לרמן, בעל שם עולמי בטיפול במתחמים היסטוריים.
מנכ"ל המועצה לשימור אתרים, יוסי פלדמן, דרש מהוועדה להכריז בהקדם האפשרי על המבנים הראויים לשימור, ביניהם, בית בוסל, בית אשתם ומבנים מסוימים בעיר העתיקה וברובע האומנים. פלדמן ציין, כי לצפת יש מתת אל שאין לאף עיר בעולם, היא נחשבת כבירת המיסטיקה היהודית, לפיכך היא צריכה למצב את עצמה ככזו על-ידי גיוס אמצעים מיוחדים בכדי לשקם ולפתח את עצמה ולהיהפך כמוקד משיכה למבקרים מכל העולם.
מנהל מחוז צפון של המועצה לשימור אתרים, עמרי שלמון, אומר כי לא די בלהכריז על מבנים בעלי ערך היסטורי בלבד, כראויים לשימור, אלא יש לטפל במתחמים שלמים וליצור רחובות בעלי מרקם אחיד שיזמינו מבקרים רבים לטייל בהם.
"הפיכתה של צפת לפנינה התיירותית של הגליל היא תהליך מתבקש, וברגע שזה יקרה תושבי העיר צפת וכל העוסקים בענף התיירות בישראל ירוויחו כאחד".

(ראה הכתבה על בית בוסל, מימין ב"כתבות נוספות")


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית בוסל
צילום: החברה להגנת הטבע
"רווח לתושבי העיר"
צילום: החברה להגנת הטבע
מומלצים