שתף קטע נבחר

עובדי הקמ"ג: אם נצטרך - נשבש את עבודת הכור

ארגון העובדים מזהיר כי לא יאשר לעובדים להיכנס "לאזורים הרגישים", בעקבות טענותיהם כי הנהלת הכור מתחמקת מאחריות לעובדים שחלו כתוצאה מקרינה רדיואקטיבית במקום. עם זאת, החליטו להיענות לבקשת מנכ"ל הקריה למחקר גרעיני, שביקש ארכה כדי ללמוד את הנושא

נמשכת התסיסה בקרב עובדי הכור הגרעיני בדימונה. יו"ר ארגון העובדים הכריז כי אם תמשיך הנהלת הקריה למחקר גרעיני (הקמ"ג) להתחמק מאחריותה לעובדים שנפגעו וחלו כתוצאה ממגע עם חומרים מסרטנים ורדיואקטיבים - העובדים לא יהססו לנקוט צעדים דרסטיים.
אתמול כינס ארגון העובדים של הקמ"ג אסיפת הסברה. עובדים שהשתתפו באסיפה מסרו כי בין השאר דובר על כך שוועד העובדים ימנע מעובדים להכנס לאתרים "חמים" ורגישים החשודים כמסוכנים לבריאות העובדים, גם אם הדבר יגרום לשיבושים בעבודה הסדירה של הכור.
יו"ר הוועד , שלום שמלה, אמר לעובדים כי מנכ"ל הקמ"ג, יצחק גורביץ', שהתמנה לתפקידו לפני פחות מחצי שנה, ביקש ארכה של חודש וחצי כדי ללמוד את העניין לעומק. ארגון העובדים החליטה להענות לבקשתו. יחד עם זאת יימשכו הדיונים המשותפים בין העובדים להנהלה.
מנכ"ל הקמ"ג , יצחק גורביץ', הפיץ חוזר ובו תקף את תחקיר ערוץ 2 ששודר בסוף השבוע והגדיר אותו "לא מאוזן, מטעה ומגמתי". בין היתר טען המנכ"ל כי תגובת הקמ"ג צולמה במשך 20 דקות, אולם בטלוויזה הראו רק דקה וחצי - ולא את הרלוונטיות שבהן.
גורביץ' קבע כי שידור הכתבה נועד בעצם להפעיל לחץ על בית המשפט שבו נדונות התביעות של העובדים הללו. עוד ציין כי פנה לאריה שפילר, הגימלאי שטען כי השתתף ב"הונאת השר יוסי שריד כשביקר לפני כעשור בקמ"ג, ואף כיסה בעפר, כפי שנתבקש לעשות, אזור שהיה נגוע בקרינה רדיואקטיבית ".
המנכ"ל הציע הן לשפילר ולהן ליוסי שריד לבוא לשטח ולהציג את המקום שבו נעשתה כביכול פעולת ההסתרה והטיוח . שריד אף התכונן להגיע לקמ"ג אתמול - אולם ברגע האחרון ביקש שפילר לדחות את הביקור.
מנגד הוציא אתמול יו"ר ארגון העובדים חוזר משלו, ובו הוא מדגיש כי ארגון העובדים ימשיך לתבוע מהנהלת הקמ"ג להכיר בכל העובדים שחלו או יחלו בסרטן כנפגעי "מחלת מקצוע".
הארגון הביע תמיכה מלאה בגמלאי הקמ"ג אשר "אזרו אומץ והתראיינו לטלוויזיה". בהמשך מתח היו"ר שמלה ביקורת חריפה על הנהלת הקמ"ג: "המוסד לביטוח לאומי אינו מקבל את כל המידע האמיתי הנחוץ, בתי המשפט מקבלים חומר חסר שאינו מספק, ולכן עורכי הדין עומדים חסרי אונים מול עקשנותה של המערכת שלא להעביר מידע חיוני ואמיתי".
דובר הוועדה לאנרגיה אטומית, גדעון שביט, מסר כי כבר החלו דיונים בין הנהלת הקמ"ג לבין נציגי העובדים בסוגיה של ההכרה בעובדים שחלו בסרטן כנפגעי עבודה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
צעדים דרסטיים. הכור בדימונה
צילום רויטרס
מומלצים