שתף קטע נבחר

איטליה: רוברטו באג'יו פורש מכדורגל

כוכבה של ברשיה החליט לפרוש בעקבות פציעה קשה בברכו, שתשבית אותו לשישה חודשים לפחות. סוכנו טוען כי באג'יו לא יחזור, מאחר והוא יחמיץ את המונדיאל. מאמן נבחרת איטליה, ג'ובאני טראפטוני: "אף פעם לא טענתי שבאג'יו ישחק בגביע העולמי"

סוכנו של רוברטו באג'יו, ויטוריו פטרונה, אמר אתמול (ב') כי כוכב ברשיה יפרוש מכדורגל עקב פציעה קשה בברכו, שתמנע ממנו הופעה במשחקי הגביע העולמי ביפן וקוריאה בחודש יוני. "רוברטו באג'יו רוצה לפרוש מכדורגל", אמר פטרונה. "הוא קיווה שהפציעה לא תהיה כל כך רצינית, אבל אחרי הניתוח שעבר, הוא אמר לי שלא יחזור".

"ניסיתי לשכנע אותו לשנות את דעתו, אבל הוא אמר לי שהוא רוצה לשנות את סגנון חייו. יש לי חלום משלי - רק לראות אותו משחק שוב, כי יש לו הרבה מה לתת", סיכם פטרונה.

אריגו סאקי, מאמן נבחרת איטליה לשעבר וכיום המנהל המקצועי בפארמה, הופתע לשמוע על פרישתו של באג'יו. "זו אבידה גדולה לא רק עבור הגביע העולמי הקרוב, אלא לכדורגל בכלל. אני מקווה שהוא יוכל לשחק לפחות עוד משחק אחד העונה", אמר סאקי.

מאמן נבחרת איטליה, ג'ובאני טראפטוני, הביע את צערו על החלטתו של באג'יו, אך הוסיף כי מקומו של באג'יו בסגל הנבחרת אף פעם לא היה מובטח. "אני מאוכזב בשביל באג'יו, אבל אני לא רוצה לדבר על הגביע העולמי. למרות שתמיד נשאלתי, אף פעם לא טענתי שבאג'יו ישחק בגביע העולמי".

הרופא שטיפל בבאג'יו, מאוריליו מארקסי, אמר כי באג'יו יוכל לחזור למגרשים אחרי תהליך החלמה ממושך. "הברך שלו תהיה בסדר. אין לו ברך של שחקן בן 35", אמר מארקסי, שהעריך כי כוכב ברשיה ייאלץ להיעדר כשישה חודשים.

באג'יו כבש 178 שערים בקריירה בליגה האיטלקית הראשונה - והוא מדורג שמיני בטבלת מלך השערים של כל הזמנים. הוא החל את הקריירה שלו בתחילת שנות השמונים, בקבוצת ויצ'נזה. ב-85' עבר למועדון הגדול הראשון - פיורנטינה, וב-90' הצטרף ליובנטוס, עימה זכה באליפות. כעבור חמש שנים עבר באג'יו למילאן, וגם במדיה זכה באליפות. בתום שנתיים ב"סאן סירו", הוא שיחק עונה אחת בבולוניה, ושנתיים לא מוצלחות באינטר.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצה לשנות את סגנון חייו. באג'יו
רוצה לשנות את סגנון חייו. באג'יו
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים