שתף קטע נבחר

כל גולשינו חזרו הביתה בשלום

מתקפה רבתי מאורגנת ע"י גולשים ישראליים במאמץ להפלת אתרי החיזבאללה ברשת

הדואר האלקטרוני משמש בימים האחרונים את הגולשים הישראלים למשלוח מכתבי שרשרת עם קריקטורות אימה. גם תוכנות מסרים מידיים כמו ICQ גויסו למערכה. ישראלים רבים קיבלו ב-ICQ הודעות שיטנה מערבים.
חלק מבחורינו המצוינים לא נשארו חייבים והשיבו להם במקום ובזמן שהם מצאו לנכון. במקביל, בפורומים ובצ'טים הערביים הנימה היתה דומה. ""חייבר חייבר יא יהוד", כתבו ביום שני משתתפים בחדר "פלסטין" ב-IRC.
בשלב זה מטרת "האינתיפאדה היהודית המקוונת" היא הפלת אתר החיזבאללה. מדובר במטרה מורכבת במיוחד, בגלל האפשרויות הרבות והמגוונות לכתיבת המילה "חיזבאללה" באנגלית.

מתקפת גולשים

המתקפה הנוכחית מתואמת באמצעות הפורומים הישראלים המרכזיים והוראות שנשלחות אל גולשים ישראלים בדואר האלקטרוני וב-ICQ. ההוראות משתנות בהתאם למקור שיזם אותן, אך כולן מבוססות על מתקפה שקרויה "שלילת שירות" (Denial of Service, או DoS).
מתקפה זו מונעת מאתר אינטרנט להיות זמין לגולשים באמצעות "שאיבת" משאבי המחשב שלו וסתימת קווי התקשורת שמובילים אליו. במקרים החמורים שארעו בעבר, בנסיבות אחרות, אתר אינטרנט כמו !Yahoo ואמאזון שותקו למשך שעות רבות.
המתקפה הנפוצה ביותר מסוג זה היא הצפת ה"באפר", המקום המיועד לאחסון זמני בזיכרון השרת המותקף. המתקיפים פשוט שולחים לשרת תעבורה חריגה או גדולה יותר מכפי שייעדו המתכנתים לקבל מהגולשים שמבקרים באתר. אם ההצפה חזקה דיה, התנועה באתר המותקף תואט עד כדי שיתוקו.
ככל הנראה, מתקפת הגולשים הישראלים הביאה להפלת האתר הרשמי של חיזבאללה בכתובת אינטרנט מסוימת, אך גרסה נוספת של האתר עדיין פעילה מכתובת אחרת. לפחות שלושה אתרים נוספים שמזוהים עם חיזבאללה עדיין זמינים, בהם שני אתרי אינטרנט של "ההתאחדות לתמיכה בהתנגדות האיסלמית".

מנוגד לנוהג האינטרנטי

ראוי לציין, כי התקפות שלילת שירות הן סוג של ונדליזם, ברבריות שאין להצדיקה ולא נהוג, מבחינת המוסר הנוהג באינטרנט, לנקוט בה גם במקרים קיצוניים. למשל, שיטה זו אינה חלק מהפעילות השגרתית של ארגונים הפועלים בעד זכויות אדם ונגד אנטישמיות, גם במסגרת המאבק נגד האתרים הניאו נאציים הגרועים ביותר.
נוסף על כך, מרבית המתקפות המתנהלות כיום מצד גולשים ישראליים אינן מתוחכמות וניתן לאתר בקלות את מקורן. בכל הנוגע למתקפות על אתרים הממוקמים בשרתים שאינם ממוקמים במדינות אויב, בעלי מחשבים המשתתפים בהתקפות אלה עשויים לעמוד לדין פלילי.
במידה רבה, מדובר במשחק של חתול ועכבר. לפחות ארבע כתובות אינטרנט נוספות הכוללות גרסאות שונות של המלה "חיזבאללה" נרשמו על ידי ערבים. סביר להניח שייעשה בהן שימוש במקרה שהאתרים האחרים יופלו.
ג', "אזרח ישראלי מודאג שנמאס לו מההתקפות על ישראל בתקשורת הבין לאומית" נקט בצעד לגיטימי יותר. הוא שפתח יחד עם חברים אתר הסברה בכתובת hizballa.org, "כאות מחאה נגד ההתקפות הערביות בימים האחרונים".
האתר כולל מידע מועט ומסרים אפוקליפטיים. "אנחנו לא רוצים לתקוף את האיסלאם או את כל האומה הערבית באמצעות האתר, אלא רק למסור את הצד שלנו בסיפור", הוא אומר ל-ynet.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים