סטודנטים ערבים עמדו דום לזכר השאהידים הפלסטינים
סטודנטים במכללת עמק הירדן דורשים להרחיק מהמכללה את הסטודנטים שעמדו דום. "לא ייתכן שהם יבצעו צעד כזה בערב יום הזיכרון", אמרו. המכללה: נמשיך להיות אי של שפיות
סטודנטים ערבים ממכללת עמק הירדן עמדו היום (ב') דקת דומיה "לזכר השאהידים שנהרגו בפעולות צה"ל בשטחים". בתגובה, סטודנטים יהודים במכללה שנכחו במקום שרו את "התקווה" ובמקום התפתח ויכוח מילולי חריף. כמה סטודנטים יהודים אף קראו "להרחיקם מהמכללה".
סטודנטים מהמגמה לתקשורת הנציחו את האירוע במצלמותיהם. אחד הסטודנטים, עודד נבו, זעם על הצעד: "בערב יום הזיכרון שלנו הם עומדים לזכר הרוצחים".
לדברי סטודנטים במכללה, האווירה במכללה הפכה לטעונה בשבועות האחרונים. לאירוע היום קדמה תקרית נוספת ביום השואה. לטענתם, במהלך שיעור אנגלית שהתקיים באותו היום, קמה אחת מהסטודנטיות ואמרה כי ישראל מבצעת בפלסטינים את אותם פשעים שביצעו הנאצים ועל כן היא מבקשת להיות שאהידית. "עניתי לה שמבחינתי אם היא מבקשת להיות שאהידית היא רוצה להיות כמו המחבל שהתפוצץ בליל הסדר", סיפרה עירית, אחת הסטודנטיות במקום.
בעקבות המקרה החלו במכללה להחתים עצומה הקוראת "להרחיק סטודנטים מעין אלו מהלימודים".
מארגני העצומה, שביקשו להישאר בעילום שם, טוענים כי הם חוששים לחשוף את זהותם מחשש לפגיעה בחייהם.
בתגובה לתקרית ביום השואה אמר דיקאן המכללה, עוזי בן שלום, כי "לצערי מי שמנסה לחמם את האווירה הם אותם אלו המחתימים על העצומה".
היום חילקה המכללה מינשר בו נכתב: "הנהלת המכללה מכבדת את דעתו של כל סטונדט, אך ההנהלה קוראת לסטודנטים לנהוג באיפוק. נדאג שהמכללה תמשיך להיות אי של שפיות".
תגובת המכללה: נדון ונקבל החלטות
דיקן מכללת עמק הירדן, עוזי בן-שלום, אמר בהתייחסו לאירועים, כי: "למיטב ידיעתי הסטודנטים עמדו דקה דומייה לזכרם של אזרחים יהודים וערבים שנהרגו במבצע חומת מגן. אני ער למה שקורה אך לא מודאג. הנהלת המכללה התכנסה היום ומחר נמשיך את הישיבה כדי לקבל החלטות. אין ספק שאירוע זה לא ישאר ללא תגובה כלפי אותם סטודנטים שהפרו הנחיות המכללה".
תגובת אגודת הסטודנטים: לא היה ולא נברא
אגודת הסטודנטים של מכללת עמק הירדן מסרה בתגובה, כי "בניגוד למשתמע, לא התרחשה קטטה המונית בין יהודים לערבים, אלא היו מעט דחיפות בלבד, שהסתיימו במהרה. הצגת האירוע כתגרה רבת נפגעים הינה ניסיון ללבות את היצרים בקמפוס. באירוע הקניטו סטודנטים יהודים וערבים זה את זה. האגודה בודקת את נסיבות התקרית. אגודת הסטודנטים מוקיעה כל התנהגות שמטרתה יצירת פרובוקציה".