שתף קטע נבחר

בלשכת רה"מ החלו בחיפושים אחר מחליף לשני

אורי שני, שנחשב מקורב מאוד לרה"מ שרון, הודיע במפתיע על התפטרותו מתפקיד מנהל לשכת רה"מ. מתנת הפרידה של שני: מינוי מיוחד לעוזרת שלו

מנהל לשכת רה"מ, אורי שני, הגיש שלשום (יום ו') את התפטרותו לראש הממשלה, אריאל שרון. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי בחודשים הקרובים יימצא מחליף לשני, וכי עד אז צפוי שני להמשיך בתפקידו.
המועמדים להחליף את שני הם דורון שמואלי, חבר הכנסת לשעבר שהיה מנכ"ל צומת ושימש בתפקיד בתקופת נתניהו, האלוף במיל' הרצל גדז' שהיה ראש מטה הבחירות של הליכוד ומשמש בתפקיד ראש מינהל אוכלוסין במשרד הפנים, ואהרון דומב מנכ"ל משרד התיירות.
התפטרותו של שני - שנחשב כמקורב ביותר לשרון זה שנים רבות - באה בהפתעה, ועוררה תדהמה במערכת הפוליטית. בהודעה הרשמית של לשכת ראש הממשלה לא נמסרה סיבת התפטרות. מקורות בלשכה טענו, כי הסיבה להתפטרות היא "עומס העבודה" בתפקידו של שני. "שני עבד קשה לצד שרון בשיקום הליכוד במשך ארבע שנים, ועכשיו הוא הולך לעסקים פרטיים", אומרים בלשכת רה"מ.
ואולם במערכת הפוליטית מעריכים שהסיבה להתפטרות היא מתיחות בין שני לבין מקורבים אחרים של רה"מ, ובפרט בנו של ראש הממשלה, עמרי שרון.

מתנת הפרידה של שני: מינוי לעוזרת שלו

ל-ynet נודע כי מנהל לשכת רה"מ, אורי שני, מתכוון למנות את אסנת אלרועי, הנחשבת מקורבת אליו ומשמשת עוזרת בכירה בלשכתו, לתפקיד ראש אגף תיאום ובקרה במשרד ראש הממשלה.
אגף תיאום ובקרה אחראי על טיפול נקודתי בנושאים שראש הממשלה מבקש להעניק להם עדיפות, כגון טיפול ברשויות מקומיות וביישובים ערביים. מדובר בתפקיד בעל השפעה שחולש על תקציבים של מיליוני שקלים. לדברי משפטן בשירות הציבורי, מדובר במשרת אמון של ראש הממשלה, שאין צורך לעמוד במכרז כדי להתמנות אליה. המינוי ייכנס לפועל בעוד ימים אחדים.

האיש החזק בלשכת ראש הממשלה

אורי שני, בן 55, נחשב לאיש החזק בלשכת ראש הממשלה, ששלט בלוח הזמנים של ראש הממשלה והיה שותף לקבלת ההחלטות החשובות. שני הוא גם בעל מעמד חזק בליכוד, וייצג שם את ענייניו של שרון. בטרם מונה למנהל לשכת רה"מ, שימש שני כמנכ"ל תנועת הליכוד.
עברו של שני אינו נקי ממחלוקת. בשנות ה-80 הוא נאבק בתנועת המושבים בעניין אישי והורשע בעבירת אלימות. בוועידת הליכוד בפברואר 1990 היה שני זה שניתק את המיקרופונים כאשר עלה יצחק שמיר לבמה לדבר על הצעה המנוגדת לזו של שרון.
כאשר נכנס שרון למשרד השיכון, הוא מינה את שני ליו"ר מועצת המנהלים של חברת "עמידר". בדו"ח מבקרת המדינה ל-1992, פרשה מרים בן פורת שורה של מעשים שייחסה לשני באותה תקופה, אשר עלה מהם רושם של שחיתות. לאחר דיון ציבורי על מלונות היוקרה, שבהם בילה שני, והוצאות כיבוד ואירוח חריגות, הוא הורשע בבית המשפט בשתי עבירות של הפרת אמונים בתאגיד בידי עובד ציבור, ונגזרו עליו ששה חודש מאסר על תנאי וקנס של 10,000 שקל.
שני לא חיכה לפסק הדין והתפטר מיד לאחר פרסום הדו"ח. הדבר אירע במהלך מערכת הבחירות ב-1992, והדיווחים על שני ואנשים נוספים בליכוד הדביקו למפלגה תווית של שחיתות. מפלגת העבודה עשתה בכך שימוש תעמולתי, והסטיקר "מושחתים נמאסתם" נדבק לשני.
שני היה מובטל במשך שנתיים. אחר כך הקים חברה לליווי פרויקטים בתחום הבנייה. ב-1997, לאחר המשפט, הציע לו שרון את מנהל מקרקעי ישראל, אך שני סירב. כאשר מונה שרון ליו"ר הליכוד ב-1999 הוא פיטר את מנכ"ל הליכוד דאז, רמי נבון, ומינה לתפקיד את שני.
כאשר נבחר שרון לראשות הממשלה, הוא רצה למנות את שני למנכ"ל המשרד. ואולם היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, הבהיר שיש קושי במינויו של שני למנכ"ל, בשל הרשעתו בפלילים, והוא נאלץ להסתפק בתפקיד מנהל הלשכה.
בחודשים האחרונים נחקר שני בחשד שהפעיל "חברות קש" שסייעו לבחירתו של שרון בבחירות הפנימיות לראשות הליכוד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
אורי שני. האיש החזק
צילום גלי תיבון
צילום דודו פריד
עמרי שרון. שני הסתכסך אתו?
צילום דודו פריד
מומלצים