שתף קטע נבחר

טיפול משולש

בסידרה "טיפול נמרץ" יש פרט לרופאים הבכירים ולאחיות הראשיות גם שלושה סטאז'רים צעירים. אחד מהם, גיא זוארץ, למד לעשות תפרים, ליאת גליק מכירה את התחום מהבית (אבא רופא) וכבר יודעת לפתוח אמפולות, ומיכל ינאי מודדת לכל הצוות לחץ דם

אז יש לנו מקבילה עברית ל"אי.אר", "טיפול נמרץ" שמה, מבית היוצר של יורם גלובוס ועם צוות מרשים של שחקנים מוכשרים. הפעם נעסוק בסגל הצעיר של בית החולים, הסטאז'רים של הסידרה. קבלו את ד"ר רובי כהן (גיא זוארץ), ד"ר יערה דבש (מיכל ינאי) וד"ר טליה דותן (ליאת גליק). בסידרה הם חולקים דירה משותפת, באים מרקע שונה לגמרי, והעבודה מתערבלת עם הדרמות האישיות שלהם.

במציאות, תוך כדי שיחה מעמיקה שגלשה לווידויים אישיים על תחלואיו של כל אחד, נוסטלגיה של תאונות ילדות ושאר קישקושים, רשמנו לפנינו שאלה נציגי הדור הצעיר של התיאטראות הגדולים בארץ. זוארץ מככב ב"בוסתן ספרדי" של "הבימה", ינאי מככבת ב"תשוקה" ב"בית ליסין", וגליק מופיעה כבר שנים בשלאגר "חברות הכי טובות" וכן ב"כטוב בעיניכם" בתיאטרון הקאמרי.

 

ספרו לי על האודישן לתפקיד.

 

גליק: "נפגשתי עם הבמאית רוני קיי שפר ועם המלהק אשר לגזיאל, והם נתנו לי טקסט ללמוד. באודישן הבא כבר פגשתי את גיא ומיכל, ודי מהר קיבלתי תשובה. לא מזמן ראו אותי בסידרה '101'. בהתחלה חשבתי: אוי, עוד פעם משהו שקשור לבית חולים, את עושה כל הזמן אותו דבר. אבל מסתבר ש'טיפול נמרץ' זה משהו שונה. '101' צולמה לפני ארבע שנים והוקרנה רק עכשיו, ו'טיפול נמרץ' מצולמת ובמקביל מוקרנת על המירקע. חוץ מזה, אני צריכה פרנסה...".

ינאי: "שמעתי על האודישן במקרה מהשחקנית דפנה רכטר. היא לא אמרה לי על מה זה בדיוק, רק סיפרה שרוני קיי שפר היא הבמאית. התקשרתי אליה, שאלתי מתי יש אודישן, היא אמרה לי מחר, ובאתי".

זוארץ: "האודישן הראשון שלי היה איום ונורא. זה היה בתשע בבוקר, מול רוני ויניב שחף, המפיק. הרגשתי תקוע, למרות שרוני חייכה כל הזמן. לאודישן הבא הגיעו המון שחקנים ושחקניות. הלבישו את כולם בחלוקים לבנים ובחנו בשלישיות. אחד השילובים שלי היה עם מיכל וליאת. זה כבר היה אודישן מוצלח מבחינתי".

ינאי: "היתה בינינו כימיה מצוינת, למרות שלפני זה לא יצא לנו לעבוד יחד ובעצם לא כל כך הכרנו זה את זה".

 

נתחו לי בבקשה את הדמויות.

 

זוארץ: "אני מגלם את רובי כהן, בחור ממוצא מזרחי, שיש לו אחות ושני אחים. משפחה דלת אמצעים יחסית, והוא הבן המוצלח שלמענו עושים הכל. הוא אמור להיות מנתח גדול, ככה אומר עליו פרופסור בכור (עמוס לביא). חוץ מזה, הוא מאוהב קצת ביערה (ינאי). יש בו משהו הומאני, נטייה להתקרב לחולים מעבר ליחסי חולה ורופא".

ינאי: "אני מגלמת את יערה דבש, בת יחידה, קצת צפונית ומפונקת, שאבא שלה נפטר מסרטן כשהיתה קטנה, וזה מה שהביא אותה ללמוד רפואה, אבל בעצם היא לא בטוחה שזה מה שהיא באמת רוצה. שום דבר לא יוצא לה בשלוף, היא עושה הרבה פאשלות, מורידה את הראש ולא מבחינה בכלל שרובי מאוהב בה".

גליק: "אני טליה דותן, בת של רופא מפורסם, מאוד אמביציוזית. טיפוס מאוד מוסרי, שלא מפחד לדבר ולהעיר על מה שלא נראה לו. לא ברור אם היא במחלקה בזכות כישוריה או בזכות אבא שלה".

הסט של "טיפול נמרץ" ממוקם במרכז הרפואי רבין, בית חולים אמיתי, כולל המיכשור, או כפי שינאי מגדירה זאת: "לפעמים אני לא יודעת מי ניצב ומי רופא, כולם נראים אותו דבר".

יש שחקנים שהתחברו לאווירה, כמו זוארץ, יש כאלה שמכירים אותה מהבית, כמו גליק (בתו של רופא מפורסם) ויש כאלה שלא כל כך מתחברים, כמו ינאי. זוארץ: "בשבוע שעבר צילמנו פרק שעסק בניתוח. לפני הצילומים הלכתי עם לימור גולדשטיין ועמוס לביא לראות ניתוח אמיתי, הוצאת גידול מהמעי הגס. לימור יצאה אחרי חמש דקות. אני מצאתי את עצמי מרותק. הייתי בעוד ניתוח של שבר, ואחר כך לימדו אותי איך תופרים. כל התנועות והגשת המכשירים חייבות להיות מדויקות, אי אפשר לפשל". צריך לראות את זוארץ מדגים בהתלהבות את תנועות התפירה על רקע הפרצופים המבועתים של הבנות.

ינאי: "אני לא בעניין של ניתוחים, אבל אני צמודה לאחות בשם יפעת, שמלווה אותנו. בכלל, אנחנו מלווים בצוות רפואי שדואג שכל התנועות והמונחים שיוצאים לנו מהפה יהיו מדויקים. בקיצור, מצאתי את עצמי מתרוצצת אחרי אותה אחות גם בהפסקות של הצילומים, שואלת אותה כל מיני שאלות על בעיות רפואיות שמטרידות אותי. חוץ מזה שכל הזמן אני מודדת לאנשים על הסט לחץ דם, ולפעמים מסתובבת סתם בין הרופאים שיבדקו אותי. פעם הייתי אצל איזה רופא, הוא ממשש לי את הבטן ופתאום אומר לי: 'את יודעת שאת מכירה את הבן שלי?', תופס את הטלפון, מתקשר אליו ואומר לו, 'נחש את מי אני בודק עכשיו...'. היה לי עוד קטע משעשע. יום אחד אני יורדת במעלית ואשה אחת אומרת לי, 'את נורא דומה למיכל ינאי'. היא לא היתה בטוחה, הסתכלה בתג שלי שכתוב עליו יערה דבש, והתנצלה, 'בעצם את לא'...".

זוארץ:" לפעמים בהפסקות בין הצילומים אנחנו יורדים במעלית וצוחקים, אבל אז אני תופס את עצמי ומבין שאנחנו בבית חולים והאנשים שאנחנו רואים מולנו, גם אם הם לא חולים, לא נמצאים כאן בנסיבות משמחות".

גליק: "הדמות שלי בסידרה עדיין לא עברה מספיק אירועים שמצריכים התנסויות מיוחדות, אז בואו נגיד שאני פחות מקורבת לחדרי ניתוח. אני לא מתרגשת, אולי בגלל שגדלתי עם אבא רופא ואני מכירה רופאים ובתי חולים מהבית - למרות שגם אני צמודה לאחות יפעת ואפילו התחברתי לפעולה של פתיחת אמפולות ומתאמנת בהזרקות. זו פעולה מאוד מדויקת".

ממש כמו בשיעורי ביולוגיה של סטודנטים בתחילת דרכם, משולבים בשיחה שמות של כל מיני פעולות רפואיות ומכשירים שונים, שמכניסים אותנו לאווירה. אני שומעת חוויות על ניצבים ששוכבים שעות בצילומים מחוברים למכשירים, על ניצבת שכטוב ליבה על שולחן הניתוחים נרדמה, ועל אמא של מיכל ינאי, שלמחרת הקרנת הפרק השני התייצבה אצל בתה מצוידת בזוג כפפות חד פעמיות. ינאי: "שאלתי אותה מה זה, והיא אמרה לי, 'בפרק של אתמול עשית אינפוזיה בלי כפפות וזה מסוכן, אז הבאתי, שיהיה לך'. התגלגלתי מצחוק".

 

אתם חולמים בלילות על בתי חולים?

 

זוארץ: "החלומות שלי דווקא נעימים, ממש לא מושפעים מהעבודה על הסידרה".

גליק: "גם שלי לא, מטרידים אותי יותר חלומות על מוות, על פיגועים למשל".

זוארץ: "אם כבר מדברים על פיגועים, היה איזה יום של צילומים עם התרעה חמה על פיגוע בבית חולים. זה היה די מפחיד".

ינאי: "דיברתי באותו יום עם המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים והוא הרגיע אותי. הוא הראה לי כמה אנשים שהסתובבו במקום על אזרחי והסביר שאלה מאבטחים סמויים".

וינאי, המשעשעת והמצחיקה שבשלישייה, ממשיכה בחוויות: "לפני כמה ימים התעוררתי עם כאבי בטן מטורפים, ממש נשכבתי על הרצפה. חצי ישנתי, ודימיינתי איך גיא עם כל הסיפורים שלו על הניתוחים מוביל אותי לחדר ניתוח ופותח לי את הבטן. נכון לעכשיו זו החוויה החלומית שלי מבית החולים".

קונצנזוס אחד מאחד את כולם, הדעה על הבמאית רוני קיי שפר. גליק: "לא יכולנו לבקש משהו טוב יותר ממנה, היא ממש ברכה". זוארץ: "רואים איך כל שחקן נבחר על ידה בקפידה, חוץ מזה שהיא פשוט בן אדם". ינאי: "בהפסקות שיש לי בין הסצינות אני מסתכלת עליה עובדת. היא בודקת תאורה, ובמקביל שמה לב לשחקן מבוגר ורצה להביא לו כיסא, שיישב". וינאי מסכמת: "אני חושבת שמה שהכי מדהים אותנו כתוצאה מהשהייה בבית החולים, זה שאנחנו יודעים הכל - להחליף גלגל באוטו, לתקן מחשב - אבל לא יודעים כמעט כלום על גוף האדם".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל ינאי (באמצע), ליאת גליק וגיא זוארץ
מיכל ינאי (באמצע), ליאת גליק וגיא זוארץ
צילום: שמואל יערי
מומלצים