שתף קטע נבחר

הבוקסטר מחדשת פנים

הרודסטר של פורשה עוברת מתיחת פנים קלה, זוכה לשינויים מינוריים ואפילו זוכה לקצת יותר כוח. והיא גם חסכונית יותר

אחת הבעיות בהן נתקלים לא פעם עם מכוניות של פורשה, היא השאלה למה לקלקל? לא מעט מהמכוניות של יצרן רכבי הספורט הגרמני זוכות להערכה כה רבה, עד כי קיים חשש שכל המוסיף גורע. אחת מיוצאות הדופן במשוואה הזו הייתה הבוקסטר שהוצגה לראשונה בשנת 1996. כבר בשלב ראשון היה ברור שלרודסטר הזולה (יחסית, יחסית) היה חסר כוח. מנוע ה-2.5 ליטר של פורשה סיפק רק 204 כ"ס ולכל מי שהתמזל מזלו לנהוג על המכונית, היה ברור שהמכונית הזו מסוגלת ליותר. האנשים היקרים בפורשה הקשיבו ושלוש שנים מאוחר יותר זכתה הבוקסטר למנוע מחוזק בנפח 2.7 ליטר שייצר 220 כ"ס. חשובה יותר הייתה גרסת ה-S שהוצגה במקביל והציעה למעוניינים מנוע מוגדל בנפח 3.2 ליטר ו-252 כ"ס.

אולם מעבר לשינויים אלה, השכילו בפורשה שלא לפגום ברודסטר המוצלחת. אמנם בשנת 2000 התווספה לרשימת הציוד התקני גם בקרת יציבות חדשה, אולם לא מדובר היה בשינוי קיצוני.

 

הגיע הזמן

 

אלא שאחרי כל-כך הרבה זמן, הגיעו גם בפורשה למסקנה שהגיע הזמן לחדש. אז נכון, לא מדובר כאן בשינויים מהותיים - אבל בכל זאת. ראשית וכצפוי, עברה הבוקסטר, כולל גרסת ה-S, שינויים חיצוניים קלים. אלה מתבטאים בפגוש קדמי חדש עם כונסי אוויר מוגדלים, כנפיים אחוריות גבוהות יותר, מאותתים חדשים ביחידות התאורה האחוריות, ספויילר אחורי שונה במקצת ומפלט חדש. ואל תזלזלו בגג המתקפל החדש, זה בו החליפה יחידת זכוכית אחורית את הפלסטיק המקורי. הזווית מאחור היא מעתה ניצבת יותר, ועוזרת לייצר כוח הצמדה רב מבעבר על חלקה האחורי של הפורשה. זמן הפתיחה אגב לא השתנה, ועומד גם עתה על 12 שניות.

כונסי האוויר הגדולים, בשילוב מערכת ואריו-קאם חדשה לטיפול מתקדם בפעולת גל הזיזים וניהול מנוע חדש, העלו את ההספק המרבי בשני הדגמים ב-8 כ"ס. המנוע הגדול מייצר עכשיו 260 כ"ס ואחיו הקטן מסתפק ב-228. תוספת הכוח, בצירוף שינויים קלים לתיבת ההילוכים הידנית, מקצרת את זמני הזינוק מעמידה של שני הדגמים ב-0.2 שניות - 5.7 ב-S, ו-6.4 שניות בבוקסטר ה"רגילה".

 

שינויים חשובים?

 

מעבר לשינויים החיצוניים הקלים ותוספת ההספק, טיפלו אנשי פורשה גם בנקודות קטנות וכואבות, הגם שחלקן לפחות נראות מעט תמוהות. כך לדוגמה מציינים בפורשה כי בדגם החדש נוסף מחזיק כוסות מתחת לפתח האוורור המרכזי וכי הצליחו לשלב בתא הכפפות המרכזי (שהיה חשוך עד כה) גם תאורה מתאימה. בהתחשב בנתוני המכירות בארה"ב, זה אולי אינו מפתיע כל-כך.

כך זכה גם מחשב הדרך לצג בעל חדות וקריאות טובים יותר, ומערכת השמע המקורית הוחלפה בחדשה ומתקדמת מבעבר. ואם כל זה לא שכנע אתכם, אנו שמחים לבשר לכם כי מעתה הבוקסטר גם חסכונית יותר בדלק. שאלה יהיו הצרות של כולנו.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פורשה בוקסטר. מתחדשת...
פורשה בוקסטר. מתחדשת...
גם בגרסת ה-S...
גם בגרסת ה-S...
שינויים חיצוניים קלים...
שינויים חיצוניים קלים...
מבחוץ...
מבחוץ...
וגם מבפנים
וגם מבפנים
מומלצים