שתף קטע נבחר

מעצמת שטח

מבחר כלי השטח של הונדה יגדל עם הגעת הפיילוט בשנה הבאה. אח גדול ל-CRV ומתחרה בליגה היקרה יותר

רק למעטים מחובבי ההגה המכורים מזכיר השם הונדה פילוט נשכחות. זהו כלי מדהים למדי שהוצג לפני עשור בערך והיווה שילוב מפתה בין יכולת של טרקטורון למהירות של קרטינג על השביל, או במילים אחרות: "באגי" מצוין. אלא שלפני מספר חודשים החליטו בהונדה לנצל את השם המוצלח למטרות רציניות יותר כאשר הציגו רכב כמו-שטח גדול למדי. הפיילוט החדש, שיכול להסיע לא פחות משמונה נוסעים!!!, הוצג לראשונה בתערוכת ניו-יורק, כאשר לכולם היה ברור שלא מדובר בכלי תצוגה אלא בכזה שיכול להגיע במהירות לפס הייצור. ומהירות בהחלט הייתה נחוצה להונדה, במיוחד לקראת הפסקת שיווק הפספורט בארה"ב. להזכירכם, הפספורט הוא בעצם איסוזו רודיאו ששווק שם גם על-ידי הונדה, זאת כדי למלא פער מסוים במגוון הדגמים שהציעה לאמריקנים.

 

מי הטייס

 

הפיילוט הוא כלי גדול, אשר משלים את המבחר של הונדה, ומתמקם מעל ה-CRV אך מתחת ל-MDX המהודר של אקורה. הוא נראה כמו אח גדול ל-CRV המוכר, אך למעשה מבוסס על ה-MDX עם בסיס גלגלים באורך זהה (270 ס"מ) וממדים כללים דומים. הוא גם משתמש במנוע ה-V6 המוכר (3.5 ליטר, 243 כ"ס) מהכלי היוקרתי של הונדה/אקורה ובאותה מערכת הנעה כפולה שמכונה בהונדה VTM. כמו ה-MDX, הפיילוט מצויד בתיבה אוטומטית עם חמישה הילוכים. שני הכלים מיוצרים יחד עם האודיסי במפעלי הונדה באונטריו שבקנדה. אגב, כל השלושה מבוססים על פיתוח של פלטפורמת האקורד.

 

גם בארץ

 

המראה והמידות רומזים ללא ספק שהפיילוט פותח במיוחד עבור השוק האמריקני, אבל להונדה יש תוכניות מאוד ברורות לגבי שיווקו גם באירופה. כל זה אומר שגם נציגי הונדה בישראל יוכלו להביאו והם מבחינתם מאוד מעונינים. למעשה, קיים סיכוי סביר שהפיילוט החדש ינחת בארץ עוד לפני סופה של שנת הדגם 2003 בהונדה (סביבות ספטמבר-אוקטובר 2003). בכך יצטרף הרכב הגדול ל-CRV ולשתי גרסאות ה-HRV כדי ליצור מגוון כלי "כמו-שטח" מהעשירים והמרשימים ביותר בארץ.

בהונדה אגב לא מתכוונים לעצור כאן והם עדיין מנסים להביא ארצה את ה-MDX היקר יותר. ייתכן והגעת הפיילוט תסייע להבאתו של ה-MDX, שאינו בעל תקינה אירופאית (מה שמחייב שינויים מסוימים מבחינת היצרן).

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הונדה פיילוט...
הונדה פיילוט...
בכביש ובשביל...
בכביש ובשביל...
עם מקום לשמונה נוסעים
עם מקום לשמונה נוסעים
בקרוב גם אצלנו?
בקרוב גם אצלנו?
מומלצים