שתף קטע נבחר

ביהמ"ש הוציא צו פירוק לבנק למסחר

השופטת קבעה שכונס הנכסים הראשי יהיה המפרק הזמני עד שאסיפת הנושים תקבע את המפרק הקבוע. עו"ד אורי ברגמן ורו"ח יהודה ברלב מונו כמנהלים מיוחדים

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא היום (ב') צו לפירוק הבנק למסחר. השופטת, ורדה אלשייך, קבעה כי כונס הנכסים הראשי (הכנ"ר) יהיה המפרק הזמני של החברה עד להכרעת אסיפת הנושים לזהותו של המפרק הקבוע. כמו כן מינתה השופטת את עו"ד אורי ברגמן ורו"ח יהודה ברלב כמנהלים מיוחדים.
השופטת הורתה לנושאי המשרה בבנק להתייצב מיד עם קבלת צו הפירוק במשרד הכנ"ר בתל אביב, כדי למסור כל מידע שיידרש בנוגע לעסקי הבנק. כמו כן קבעה השופטת, כי המנהלים יתייצבו לחקירה במשרדי הכנ"ר בכל עת לפי דרישתו.
החלטת בית המשפט התקבלה לאחר שבחודש מאי, כשבוע לאחר חשיפת המעילה של אתי אלון, הגיש היועץ המשפטי לממשלה בקשת פירוק נגד הבנק ובית המשפט מינה את הכנ"ר, עו"ד שלמה שחר כמפרק הזמני של הבנק. לאחר מכן מונו גם עו"ד ברגמן ורו"ח ברלב כמנהלים המיוחדים של הבנק.
בתוך כך אישר היום בית המשפט למנהלים המיוחדים להגדיל את מצבת כוח האדם המועסקת על ידם כיום לתקופה של 3 חודשים. זאת, כדי לסייע למנהלים המיוחדים בביצוע האצת מלאכת בדיקת החשבונות ותחילת הערכות לטיפול בתיקי האשראי של הבנק, לרבות חובות אשר קיים קושי לגבות אותם.
מבקשת המנהלים המיוחדים לאישור ההעסקה עולה, כי כבר בימים הקרובים יועברו תשלומים מכוח ערבות בנק ישראל לעשרות מלקוחות הבנק. עלות השכר של שני המבקרים החקירתיים, שהעסקתם נדרשת, תסתכם בעלות כוללת של 50 אלף שקל. עלות שכרם של עובדים כללים לא תעלה על 9,000 שקל.
לדברי המנהלים המיוחדים, תיק האשראי של הבנק מוערך היום בהיקף של כ- 300 מיליון שקל וישנם חייבים רבים המנסים לנצל את קריסת הבנק כדי להתחמק מתשלום חובותיהם לבנק. כמו כן נטען, כי חלק מתיקי האשראי "נגועים" בפעולות שנעשו למטרות המעילה וקיים צורך לנטרלן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ידיעות אחרונות
כונס נכסים לבנק למסחר
צילום: ידיעות אחרונות
מומלצים