שתף קטע נבחר

ארה"ב פועלת נגד הימורים באינטרנט

הקונגרס אישר חוקים לחסימת תשלומים למפעלי ההימורים, ולמניעת פרסום להם

בית-הנבחרים של ארצות-הברית אישר אמש (ג') סדרה של חוקים, האמורים פגוע במגזר ההימורים המקוונים.

החוקים חוסמים את העברת התשלומים למפעלי ההימורים, ושמים קץ לפרסומות המיועדות למשוך את המהמרים. החקיקה היא תוצאה משנים של משא-ומתן, שבמהלכן ניסו המחוקקים לאזן בין האינטרסים והרצונות של הצדדים: גורמי הפיקוח הפדראליים, הבנקאות, יזמי הימורים, ספקי אינטרנט, שמרנים.

בכל מדינות-ארה"ב (חוץ מאשר נבאדה), יש איסור על הימורים באינטרנט. אבל תושבי ארה"ב יכולים להתחבר אל 1,500 אתרי-אינטרנט, הממוקמים מחוץ לגבולותיה של ארה"ב: באיים הקריביים, בקוסטה-ריקה ועוד.

החוק החדש תובע מאת בנקים ושאר חברות המספקות שירותים פיננסיים, לחסום תשלומים המיועדים לאתרי-הימורים; הוא תובע מאת ספקי אינטרנט להסיר פרסום-להימורים וקישורים לאתרי הימורים. העונשים הקיימים הוחמרו: לא עוד שנתיים מאסר - אלא 5 שנים.

החוק טרם אושר סופית. הוא זקוק לאישור הסנאט - אך הסנאט, שמשעה את פעילות בנובמבר (לגל בחירות), הקדיש מעט מאוד זמן לדונים בנושא.

מעשית, חלק מהחוק כבר מיושם: רוב חברות האשראי הגדולות כבר חסמו את העסקות בתחום ההימורים. הניסיון שלהן מראה כי טיפול בעסקות כאלה אינו כדאי - מכיוון ששיעור גבוה מאוד של בעלי-כרטיסים מסרבים לשלם את החוב כלפי אתרי-ההימורים.

יש המעריכים כי מגזר ההימורים הזה יסבול ירידה ניכרת (5%) ואף דרמטית (30%) בהיקף עסקיו. לפי ההערכות, המחזור הכספי של מגזר זה יהיה אולי רק 6.0 מיליארד דולר - ואולי רק 4.2 מיליארד.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא גיהינום - רק עונשים מוחמרים
לא גיהינום - רק עונשים מוחמרים
מומלצים