שתף קטע נבחר

מחקר: שתיית מיץ בצל מונעת התקפי לב

כדי למנוע התפתחות טרשת עורקים, שגורמת להתקף לב, ממליצים במחקר ישראלי חדש לשתות מיץ בצלים, לאחר שהבצל אוחסן בטמפרטורת החדר למשך חמישה ימים. וריח הפה? העיקר הבריאות

מחקר חדש, שנערך בבית החולים "רמב"ם" בחיפה, קובע: בצל, או מיץ בצל, מעכב התפתחות טרשת עורקים, שגורמת להתקפי לב ולשבץ מוחי, כך מפרסם הבוקר (יום ב') "ידיעות אחרונות". טרשת העורקים נחשבת לגורם התחלואה והתמותה העיקרי בעולם המערבי.
הרפואה העממית היללה זה מכבר את סגולותיו הטובות של הבצל, וכעת החוקרים ממליצים אף הם על אכילתו, על אף הריח החריף הנלווה לו. המחקר בנושא נערך ע"י פרופ' מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בבית החולים "רמב"ם" ומכון רפפורט לרפואה בטכניון.
מממצאי המחקר הישראלי עולה, כי בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, המתחמצן על דפנות העורקים – תהליך שגורם לחסימת עורקים.
עוד התברר, כי כדי להגביר את יעילותו של מיץ הבצלים יש לאחסנו בטמפרטורת החדר במשך חמישה ימים – ורק אז לשתות את מיציו.
לדברי פרופ' אבירם, מיץ שנסחט מהשכבה החיצונית של הבצל הוא הטוב ביותר. לתשומת לבכם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים