שתף קטע נבחר

כהנא חי ורץ לכנסת

הצגת מועמדותו של משה פייגלין לראשות הליכוד ונסיונו להכניס עקרונות פונדמנטליסטיים למצע המפלגה מדליקים אור אדום

לאחרונה נערכו שני טקסי אזכרה למאיר כהנא, מייסד "כך", בהשתתפות מאות אנשים, ובהם עשרות רבנים, פוליטיקאים ואישי-ציבור. בלבם, כהנא חי.

כשלעצמם, טקסי אזכרה אינם מנוגדים לחוק. אלא שלטקסים האמורים יש היבטים הקשורים למלחמה בטרור הגלובאלי ולבחירות לכנסת. הארגונים הכהניסטיים "כהנא חי" ו"כך" נמצאים ברשימת ארגוני הטרור האמריקנית (לאחר ששר המשפטים שטרית הסתייג מהכללתם ברשימה זו והאמריקנים לא שעו לשוועתו). לכן אמורים גופי הביטחון הפנימי בישראל לדווח לעמיתיהם האמריקנים על העולים לקבר כהנא (כפי שמצפים מהם, למשל, לדווח על העולים לקברו של עז א-דין אל-קאסם). סביר שהממונים על "הגנת המולדת" בארה"ב לא היו ממהרים, לו דווחו כראוי, להעניק אשרות כניסה לאנשי הארגונים האמורים, או לאשר להם איסוף כספים. התרשלות במעקב ערני אחר מחיי מורשת כהנא ובבדיקות ביטחוניות שלהם, פירושה התרשלות במלחמה בטרור הגלובאלי.

הזהירות מתחייבת במיוחד משום שרוחו של כהנא חיה והולכת לבחירות. בקרב המקוננים בלטה קבוצת חברים חדשים במרכז הליכוד. העיקרון העליון שהם קוראים להכניס לחוקת הליכוד הוא: "ערך יהדותה של המדינה עומד מעל כל ערך אחר". זו אידיאולוגיה שהיא גם פונדמנטליסטית קיצונית ואנטי-דמוקרטית במהותה וגם גזענית בהמלצותיה (למשל, דרישה להקמת "בית עליון" ש"יורכב כולו" מיהודי הארץ ומנציגות של יהודי התפוצות. ערבים ושאר לא-יהודים - החוצה מהשלטון). זהו יעד מרכזי ולא נושא טפל ושולי. הם פועלים בנחישות למען מימוש מטרה זו וההתמודדות בבחירות היא אמצעי לכך.

למעלי זכר כהנא יש גם מועמד לראשות הליכוד: משה פייגלין. הוא ממליץ על הפצצת הכעבה במכה, ובשביל הרבה פחות ממה שתנועתו דורשת לעשות בהר הבית מוזמנים אנשי דת מוסלמים לחקירה. "המערכת האתית" של הליכודניקים החדשים מבחינה בין מעמדו המוסרי של יהודי לזה של לא-יהודי, ואף בין יהודי "אמוני" ליהודי "כופר".

בין הפעילים המרכזיים יש אנשים שהורשעו בטרור רצחני. רשימת כהנא לכנסת ה-12 נפסלה (ע"פ סעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת) לאחר שנמצאה אשמה ב"שלילת האופי הדמוקרטי של המדינה" וב"הסתה לגזענות". משנתם ופעולותיהם של פייגלין וחבורתו מכילות רכיבים מרכזיים של עילות הפסילה ההיא. שאלת המשמעות המשפטית סבוכה, אך ברור כי זהו תמרור אזהרה אדום.

את עליית הכהניזם החדש מבטא גורלה המר של אשת בכיר בשב"כ, מראשי החטיבה לעניינים יהודים. במכתב לשכניה היא מספרת על "הטרדות ואיומים אישיים" כלפי משפחתה, כולל ילדיה, מצד פעילים המזוהים עם תנועת "כך" ומוחים על היחס לנאשמי הטרור היהודי. האשה בחרה לא להגיש תלונה למשטרה, והיועץ המשפטי עדיין לא יצא נגד ה"סחיטה באיומים". למול תחנוני האשה הצהיר איתמר בן-גביר, שלו ובוטח, כי "נחריף את ההפגנות". דומה שהממונים על הביטחון, החוק והמשפט החליטו שאי-אפשר להילחם בכהניזם, ולכן מוטב להתעלם ממעשיו ואולי אף לשמור על האופציה להצטרף אליו.

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פייגלין. אנטי-דמוקרט
פייגלין. אנטי-דמוקרט
צילום ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים