הגיע הזמן לפיאסטה
כמעט שנה לאחר השקתה העולמית, מתחיל היום היבואן המקומי של פורד בשיווק הפיאסטה החדשה. וכך, ללא חגיגות גדולות, גם סותם חור משמעותי במבחר דגמי פורד בישראל
מי שבקיא בהשקת מכוניות חדשות של חברת דלק מוטורס, יבואנית פורד ומאזדה, יודע שלרוב הן מלוות בניצוצות, ברקים ורעמים. בפעם האחרונה שדלק השיקה כאן מכונית חדשה לגמרי של פורד, היא עברה על אחד החוקים הבלתי כתובים של השוק המקומי וביצעה עימות חזיתי עם המתחרה הישירה שלה, פולקסווגן פאסאט. הפעם, בייחוד לאור ההרגל, היה זה מפתיע לראות שאנשי דלק מוטורס מסתפקים בהשקה צנועה יחסית לפיאסטה החדשה, ללא קריאות קרב או הצהרות יומרניות.
תוספת חשובה
וההשקה הצנועה מפתיעה במיוחד לאור העובדה שמדובר בתוספת חשובה ביותר למבחר פורד בארץ. עד כה לא הציע המותג מכונית סופר-מיני בשוק המקומי, ובישראל זהו חיסרון של ממש. אחרי הכל, במקרה שלנו מדובר בנתח השוק השני בגודלו אחרי המשפחתיות/קומפקטיות. ואולם לאיפוק של אנשי דלק יש סיבה שאינה מופיעה בבירור בדף הנתונים או בטבלת המחירים. קוראים לה ציי הרכב.
עבור הלקוח הפרטי מתייצבת הפיאסטה החדשה בלב ליבו של מבחר מכוניות הסופר-מיני המובילות, עם תג-מחיר של 90,900 שקלים לגרסה הידנית או 94,900 שקלים לתיבה חצי-אוטומטית בת חמישה הילוכים (הכוללת גם מצב אוטומטי מלא). מחיר זה מעמיד אותה פחות או יותר בסביבת הקליאו וה-206.
עבור ציי הרכב, מדובר בבעיה. דלק בחרה שלא להביא דגם זול, פשוט או חלש יותר, בעיקר בשל סוגיית המחיר. לדברי אנשי החברה, אין באפשרותם להציע מחירים נמוכים בדומה למתחרים, וגם דגם פשוט יותר לא היה עוזר כאן. בנוסף יש לזכור שהגרסאות החלשות יותר של הפיאסטה אינן מוצעות עם תיבה אוטומטית, שהופכת חשובה גם בתחום זה. ומאחר שלציי הרכב יש חשיבות גדולה בקטגוריית הסופר-מיני, מודים אנשי דלק שהם אינם מתכננים על מכירות גדולות במיוחד. בדלק בונים על מכירת כ-1000 מכוניות לשנה. מדובר אמנם בכמות מכובדת, אך היא אינה גדולה במיוחד ורחוקה משמעותית מזו של ה-206 למשל.
ולמרות זאת
בכל מקרה, אנשי דלק מוטורס מתכוונים לפתוח את שיווק הפיאסטה החדשה עם מסע פרסום נרחב ומקיף. "אנחנו לא נבחן כמה מכוניות צריך למכור כדי לכסות את מסע הפרסום הזה" מסביר גיל אגמון, מנכ"ל דלק מוטורס. "אנו רואים זאת כחלק מתהליך של העלאת קרנה של פורד וניתוקה מהתדמית האפורה. שיפרנו הרבה את המצב, אבל אנחנו עדיין רחוקים מהיכן שפורד צריכה להימצא בשוק המקומי".
מה יהיה
אז מה צפוי לנו? מבחר דגמי הפיאסטה עם תחילת השיווק אינו גדול במיוחד. בתחום הבנזין היא מתייצבת עם מנוע בודד, 1.4 ליטר 80 כ"ס, וברמת גימור אחת בלבד. מדובר ברמת הגימור הגבוה ביותר שפורד מציעה- Ghia - הכוללת מלבד תפעול חשמלי מקובל גם סביבת נהג בשני גוונים, ציפוי עור להגה ולידית ההילוכים, ופנסי ערפל. בצד הבטיחותי תגיע הפיאסטה עם ABS ו-4 כריות אוויר. פורד תביא גם את גרסת הטורבו-דיזל מסילה-משותפת (1.4 ליטר, 68 כ"ס) היקרה יותר, שתעלה 97,900 שקלים. זו תוצע ברמת גימור LX הנמוכה יותר. גרסת ה-3 דלתות של הפיאסטה, שנחשפה לפני מספר חודשים, לא מתוכננת להגיע ארצה וכך גם לגבי שאר המנועים שבהיצע. למעשה צופים בדלק שעיקר המכירות יתבססו על הגרסה האוטומטית, שתנחת בארץ רק בחודש הבא. לכן גם הוזמנה כמות מצומצמת למדי של מכוניות ידניות.
בעתיד
המשך תוכניות היבואן בתחום הפיאטסה עוסקות בגרסת ה-1.6 האוטומטית שעדיין לא מיוצרת, בפיוז'ן הרב-שימושית וב-ST150, הלוא היא הגרסה הספורטיבית. הפיוז'ן עשויה להגיע ארצה בתחילת שנת הדגם 2004 (מאי 2003) ואולם תג המחיר שלה עדיין גבוה, ובדלק מקיימים בימים אלה מגעים בנושא כדי להגיע להחלטה סופית. לגבי ה-ST150 יש כוונות חיוביות, אולם מכונית זו טרם הוצגה.
וכך החידוש החשוב לקראת פתיחת שנת הדגם 2004 יהיה הצטרפות פורד לקרב מול הברלינגו והקנגו עם הקונקט. זה יגיע בגרסת נוסעים עם בסיס גלגלים קצר וארוך, וגרסת מטען (רק ארוכה). עיקר מסת המכירות תהיה מגרסת הנוסעים הקצרה. בדלק מבטיחים שלמרות פער מחיר משמעותי באירופה (כ-25 אחוזים), בארץ יהיה הרכב החדש יקר רק במעט מהמתחרים הצרפתיים.
בפתיחת שנת הדגם הבאה צפויה להגיע גם המונדיאו טורבו-דיזל מסילה-משותפת (130 כ"ס) עם תיבה אוטומטית. גם כאן עדיין עמלים אנשי דלק מוטורס מול היצרן על השגת מחיר תחרותי, ולכן עוד אין תאריך נחיתה סופי.
אנשי דלק ניצלו את האירוע כדי לחשוף את חידושי אמצע השנה של מאזדה ובראשם ה-6 החדשה בגרסת ה-2.3 ליטר המהודרת וה-MX5 הידנית. אבל על כל זה נספר לכם מחר.