שתף קטע נבחר

"עם אחד" הציגה את רשימתה; נמיר במקום חמישי

אורה נמיר הוצבה במקום לא ריאלי אך הבהירה: "באתי לחזק את הסיעה ולא כדי לקבל כיסא בכנסת". היו"ר, עמיר פרץ: "אני רוצה להודות למשפחה שלי, שהסכימה שהשנה שוב נשעבד את הבית שלנו, וניקח הלוואה מהבנק כדי שנוכל להשתתף בבחירות"

הרבה חיבוקים, טפיחות ונשיקות הוחלפו אמש (ג') בכנס מפלגת "עם אחד" בבית החייל בתל אביב, שבו הוצגה רשימת המפלגה לבחירות הקרובות. כ-800 איש פקדו את האולם שקושט בבלונים, פרחים, כרזות וסטיקרים - כולם בצבע כתום, צבעה של הסיעה. כל חבר הופנה עם כניסתו לאולם לשולחן צדדי בו הוחתם כחבר מפלגה וגם קיבל פרח ומדבקה תואמת. ברקע התנגנו ברצף אינסופי השירים "כאן נולדתי", "אין לי ארץ אחרת", וכמובן - "עם אחד עם שיר אחד".
עם פתיחת הערב הוצגה רשימת המפלגה, שקיבלה בבחירות האחרונות 2 מנדטים והצפויה, על פי הסקרים, לקבל 2-3 מנדטים בבחירות הקרובות. כל מועמד צעד בתורו בין שורות הכיסאות, כשהוא לוחץ ידיים ומחבק פעילים כנדרש וזכה, ממש לפני עלייתו לבמה, לחיבוק אמיץ ונשיקה חמה מעמיר פרץ, יו"ר המפלגה.
הפתעת הרשימה היתה אורה נמיר הוותיקה, לשעבר שרה בעבודה ושגרירת ישראל בסין, שהחליטה בימים האחרונים, עקב פנייתו של פרץ, לעבור ל"עם אחד", שם תקבל את המקום החמישי. בראש הרשימה עומד כמובן פרץ עצמו. אחריו - אילנה כהן, שהנהיגה בסוף שנות ה-80 את מאבק האחיות מול ההסתדרות והמעסיקים. במקום השלישי הוצב דוד טל, חבר ש"ס לשעבר ואחריו אדיסו מסאלה - חבר מפלגת העבודה עד לפני שלוש שנים.

פרץ: ראש הממשלה הבא?

ראשון עלה לשאת דברים פרץ, שהתקבל בקריאות "ראש הממשלה הבא", וקבל בהומור על שהוטלה עליו המשימה להרכיב את הרשימה. "אין סיכוי שאסכים לזה בפעם הבאה", רמז על האפשרות שבבחירות הבאות יקבעו פריימריס את מיקום המועמדים, "בפעם הבאה - רק דמוקרטיה!"
בהמשך בירך פרץ את "ידידיו הנכים", ש"הצטרפו למפלגה ללא תנאים, על מנת שלא יוכל איש לטעון שנתנו את קולם תמורת כיסאות". "הנכים יודעים שכל מועמד ישרת אותם כאילו הוא נכה בעצמו", המשיך, וקרא לקהל לעמוד על רגליו עבור אלו שאינם יכולים לעשות זאת בעצמם. הקהל, מיותר לציין, נעתר ברצון לפנייה.
פרץ הביע את תקוותו כי במפלגה לא יתגלעו חיכוכים פנימיים בעקבות הרכבת הרשימה: "כל אחד יודע מה הוא אוהב ברשימה, ועל זה הוא יחשוב כשיסתער על השטח ויביא קולות. אם מישהו לא מצא משהו כזה - אני מבקש ממנו שיאהב אותי. עברתי שבועיים קשים ואני רוצה לצאת מהערב הזה עם מה שפחות חברים אבודים".

נמיר: העזובה החברתית זועקת לשמים

אחרי פרץ עלתה לנאום נמיר, שברקורד שלה, בין היתר, 23 שנות כהונה בכנסת, מתוכן 3 כשרת העבודה והרווחה. נמיר דיברה בחשיבות על הנושאים החברתיים ועל רצונה לשוב ולעסוק בהם. "נהדר להיות שוב בבית. פרשתי מהפוליטיקה ללא כל כוונה לחזור, אבל העזובה החברתית זועקת לשמיים, והאטימות המוחלטת של ביתי הפוליטי", הוסיפה בהתכוונה למפלגת העבודה, "הביאוני למסקנה שעלי לעשות למען העובדים, המובטלים, הנכים והעניים".
הקהל הגיב בתשואות רמות לדבריה של נמיר, שגם זכתה לחיבוק נוסף מפרץ. "משאת נפשי אינה כיסא בכנסת אלא חיזוק הסיעה", הוסיפה, "ולכן ביקשתי שלא להיות בין פותחי הרשימה".

יצפאן, הבית הלבן והבית המשועבד של פרץ

את הערב חתם פרץ בנאום נוסף ולא נמנע גם מהלצת "הע-ובדים" המוכרת של אלי יצפאן. על פעילותה של "עם אחד" בכנסת האחרונה ומאבקה על זכויות העובדים אמר: "יום אחד התעוררנו, ראינו שממשלת ישראל, בגיבוי ש"ס, מקבלת החלטה על הקפאת שכר המינימום וקצבאות הזיקנה".
פרץ חזר וטען כי "עם אחד" היא המפלגה החברתית היחידה הקיימת כיום וכי אלה המנסים להסב את תשומת הלב לנושאים בטחוניים-מדיניים, מאחזים את עיני הציבור. "בבית הלבן, הגדול", אמר פרץ, "שם משפיעים יותר. אנחנו צריכים להשפיע על הבתים הקטנים שלנו".
"ראינו כמה כסף נשפך בפריימריס של המפלגות האחרות", סיכם היו"ר. "מאיפה זה בא? הרי כולנו אנשי ציבור. אני רוצה להודות למשפחה שלי, שהסכימה שהשנה שוב נשעבד את הבית שלנו, וניקח הלוואה מהבנק כדי שנוכל לרוץ לכנסת. אנחנו לא חייבים כלום למיליונרים - אלא רק לבוחרים שלנו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
עמיר פרץ. ביקורת על הפריימריס במפלגות הגדולות
צילום: ישראל הדרי
זום 77
טל. במקום השלישי
זום 77
מומלצים