שתף קטע נבחר

גופתה של נור בת ה-5 נמצאה מטרים ספורים מביתה

הילדה בת החמש נור אבו-טיר, שנעדרה מאז מוצאי שבת, נמצאה בתוך בור ביוב סמוך לביתה בכפר אום טובה. המשטרה הוציאה צו איסור פרסום על החקירה; בכפר מספרים על סכסוך בין האב לדוד על רקע פרשיה מינית. ראש צוות החיפושים ל-ynet: "לא ראינו את הבור שבו נמצאה הילדה. במקרה אמרו היום: 'בוא נחפור כאן'"

שלושה ימים אחרי שנמצאה גופתה של הפעוטה הודיה קדם-פימשטיין, התברר אתמול (ו') שגורל מר נפל גם בחלקה של הילדה השנייה שנעדרת מאז שבת, נור אבו-טיר מהכפר אום טובה שבדרום ירושלים: גופתה של נור בת החמש נמצאה הבוקר בתוך בור הביוב העמוק שנמצא במרחק מטרים ספורים מבית משפחתה.

מבדיקה ראשונית של הגופה עולה כי הילדה נרצחה. מפקד מחוז ירושלים, ניצב מיקי לוי, מסר בתדרוך לעיתונאים כי "נראה שהרצח בוצע עוד באותו יום בו נעלמה הילדה מביתה".

המשטרה העריכה בימים האחרונים כי הרקע למעשה הוא סכסוך בתוך המשפחה על רקע פרשיה מינית. בכפר אום טובה ידעו לספר על מחלוקת קשה בין אביה של הילדה לבין דודה. ביתו של הדוד, מוחמד האשם אבו-טיר, שוכן לצד ביתו של האב, אחמד אבו-טיר, ובין השניים הוחלפו האשמות על ניצול מיני של אחד מבני המשפחה. בימים האחרונים הכחישו השניים את השמועות.

בעקבות גילוי הגופה פרצו חילופי האשמות בכפר, והמשטרה זימנה את ראשי הכפר ונכבדים מהאזור בניסיון להרגיע את הרוחות. אחר הצהריים נפגשו נכבדי הכפרים אום טובה, צור באהר וסוואחרה עם נציגי המשפחה, וביקשו מהם לגלות אורח רוח, ולהמתין עד להשלמת החקירה המשטרתית.

לאחר שנמצאה הגופה עצרה המשטרה ועיכבה לחקירה עשרה מבני המשפחה. הגופה הועברה לבדיקה במכון הפתולוגי באבו-כביר. לבקשת המשטרה, הוציא בית משפט השלום בירושלים צו איסור פרסום על פרטי החקירה.

 

מדוע לא נמצאה הגופה בבור הסמוך לבית?

 

החיפושים אחרי הילדה החלו לאחר שמשפחתה דיווחה ביום שבת כי היא הלכה למכולת, ומאז לא שבה לביתה. מאות מתנדבים ושוטרים סרקו את האזור כולו - ללא הועיל. המשטרה התקשתה לגייס מתנדבים לחיפושים, ולכן חילקה כ-15 אלף עלונים הנושאים את תמונתה של הילדה בתפילות יום השישי בהר הבית ולתושבי הכפרים הסמוכים לאום טובה.

לבסוף נמצאה הגופה מתחת לאפם של המחפשים - בבור הספיגה הגדול הצמוד לביתה. ניצב מיקי לוי ניסה להסביר כיצד לא אותרה גופתה של הילדה עד כה: "הבור הזה נסרק", אמר ניצב לוי, "אולם ייתכן שלא נסרק בקפידה רבה. הגופה הייתה מוטלת באחת התעלות הפנימיות של בור הספיגה הגדול הזה, וייתכן שהסורקים לא הבחינו בה".

לעומתו, סיפר ל-ynet אברהים דבש, שעמד בראש צוות החיפושים: "חיפשנו בכל מקום באזור, גם בין הבתים. לא ראינו את הבור שבו נמצאה הילדה. במקרה אמרו היום: 'בוא נחפור כאן'. שילשלו לתוכו חבל, ואז הרגישו משהו. זו הייתה הילדה. הוזמן מישהו מהמשפחה לזהות את הגופה, והוא זיהה אותה".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נור אבו-טיר. הלכה למכולת ולא שבה
נור אבו-טיר. הלכה למכולת ולא שבה
צילום: ערוץ 2
מומלצים