שתף קטע נבחר

אופ"א: אודינזה ואייאקס בחוץ

שתי הפתעות גדולות נרשמו במשחקי הגומלין של הסיבוב השני בגביע אופ"א: פאוק סלוניקי הדיחה את אודינזה האיטלקית ובאזל הדיחה את מה שנשאר ממועדון הפאר ההולנדי, אייאקס

אודינזה האיטלקית ואייאקס אמסטרדם ההולנדית הודחו הערב במפתיע, לאחר משחקי הגומלין בסיבוב השני של גביע אופ"א. שאר הפיבוריטיות, ביניהן, ליברפול, פארמה, אינטר ופיינורד, העפילו לשלב הבא. בסיבוב הבא, עם הצטרפותן של הקבוצות שסיימו במקום השלישי בשמונת הבתים של ליגת האלופות, צפויים מפגשים מרתקים בין קבוצות הצמרת של היבשת, ביניהן: ברצלונה, גלזגו ריינג'רס, לברקוזן ועוד.

 

הפתעה בסלוניקי, הלם באמסטרדם

 

פאוק סלוניקי, שהדיחה בסיבוב הראשון את בית"ר ירושלים, הצליחה לסגור פיגור 1:0 מהמשחק הראשון נגד אודינזה האיטלקית ולהעפיל לשלב הבא. האיטלקים שיחקו הגנתי, במטרה לשמור על שער היתרון הביתי, אך בדקה ה-70 הצליחה פאוק להשוות את התוצאה במאזן הכולל, משער של הקשר הארגנטיני פטריסיו קאמפס. 90 הדקות הסתיימו והמשחק נכנס להארכה, בה הצליחו היוונים לכבוש שני שערים נוספים (קאמפס דקה 102 וניקוס פרוסוס דקה 108) ולחולל הפתעה גדולה.

אייאקס אמסטרדם, פעם קבוצת פאר והיום לא יותר מקבוצת מרכז טבלה בליגה ההולנדית הבינונית ממשיכה לאכזב את אוהדיה. הערב לא הצליחה הקבוצה להעפיל לסיבוב השלישי בגביע אופ"א, לאחר שסיימה בתיקו ביתי 2:2 מול באזל השוויצרית האלמונית (באזל ניצחה במשחק הראשון 0:1). הגרוזיני שוטה ארבלדזה נתן ל"יהודים" תקוות, כשכבש כבר בדקה ה-17 ומחק את היתרון של השוויצרים, אך שבע דקות להפסקה השוותה באזל משער של חבייאר מצונה. בגלל שער החוץ של באזל, היתה אייאקס צריכה שני שערים, אך 13 דקות לסיום חרץ מרסין קוזבה מבאזל את גורלה של אייאקס, כשהעלה את קבוצתו ליתרון 1:2 בפנדל. סדריק ואן דן גאן השווה דקה מאוחר יותר, אבל היה זה אקורד הסיום של אייאקס באירופה השנה.

 

סלטיק בחוץ

 

מוליכת הטבלה הסקוטית, סלטיק, סיימה פעם נוספת בשלב מוקדם של העונה את משחקיה באירופה, לאחר שהודחה על ידי בורדו הצרפתית. בדקה ה-53 היו הסקוטים עם רגל וחצי בשלב הבא. לאחר התיקו 1:1 במשחק הראשון, העלה לובו מוראבצ'יק באותה דקה את סלטיק ליתרון 0:1. סלטיק יכלה להגדיל את היתרון, אך בורדו באחת ההתקפות הבודדות שלה הצליחה להשוות מבעיטה של ליליאן לאסלנד. לאחר 90 דקות נשמרה התוצאה והמשחק הלך להארכה, בה הפך לאסלנד לגיבור של הערב, כשכבש את השער המכריע שש דקות לסיום.

תוצאות נוספות (בסוגריים התוצאה המשוכללת של שני המשחקים):

 

אינטר בראטיסלבה - לוקומטיב מוסקבה 2:1 (3:1)

שטוטגרט טירול אינסבורק 1:3 (2:3)

רומא - בואבישטה 1:1 (1:2)

דינמו זאגרב - פארמה 0:1 (2:1)

וייבורג (דנמרק) - ראיו וייאקנו 1:2 (2:2, ראיו עלתה בזכות שער חוץ)

סנט גלאן - קלאב ברוז' 1:1 (3:2)

פיינורד - אף.סי. באזל 0:1 (1:3)

סלובאן ליברץ - ליברפול 3:2 (4:2)

קייזרסלאוטרן - היראקליס 1:2 (2:5)

אלאבס - ליליסטורם 2:2 (3:5)

א.ק. גראץ - אספניול 0:1 (4:1)

ויטסה ארנהיים - אינטר 1:1 (1:1, אינטר עלתה בזכות שער חוץ)

גנק - ורדר ברמן 5:2 (9:3)

מ.ט.ק. בודפשט - נאנט 1:0 (3:1)

סלביה פראג - אופי כרתים 1:4 (3:6)

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליברפול. יריבות קשות
ליברפול. יריבות קשות
צילום: איי פי
מומלצים