המלאכים גברו על השטן
הסרט "המלאכים של צ'ארלי" עדיין חולש על צמרת רשימת שוברי הקופות של ארצות הברית
שלושה סרטים שעלו בסוף השבוע האחרון בארה"ב היוו תחרות רצינית ל"מלאכים של צ'ארלי". האיום העיקרי על שלטונן של קמרון דיאז, דרו ברימור ולוסי ליו ברשימת שוברי הקופות הגיע מצידו של אדם סנדלר, שנדמה היה שסרטו החדש "Little Nicky" עומד ליטול מהן את ההובלה. אך הלהיט מבית היוצר של "סוני" נשאר שבוע שני בפיסגה, כשהוא מוסיף לקופתו עוד 25 מיליון דולר, ובתום עשרה ימי הקרנה עומדות הכנסותיו על סכום של 75.4 מיליון.
אדם סנדלר נאלץ להסתפק כאמור במקום השני עם הקומדיה "Little Nicky" של "ניו ליין", שהכניסה בוויקנד 18.1 מיליון דולר. סנדלר מגלם בסרט את בנו של השטן שנשלח לניו יורק לחפש את שני אחיו. הציפיות להכנסות גבוהות יותר נסמכו על הצלחות סרטיו האחרונים של סנדלר: "ביג דדי" מ-1999 גרף בבכורה 41.5 מיליון דולר, ושנה קודם לכן הכניס "נער המים" 39.4 מיליון בוויקנד הראשון. למעשה, מבחינתו של סנדלר, "Little Nicky" הוא הסרט עם ההכנסה הנמוכה ביותר לסוף שבוע ראשון מאז 1996.
למקום השלישי נכנסה הדרמה "Men of Honor" עם 14.1 מיליון דולר, על-פי ההערכות הזמניות. קובה גודינג ג'וניור הוא הצוללן השחור הראשון בחיל הים של ארה"ב ורוברט דה נירו הוא מפקדו. "פוקס" שחררו את הסרט בסוף השבוע של ה"וטריין דיי" (יום הוקרה לותיקי מלחמות ארה"ב), ובהתחשב בתחרות הקשה הוא זכה להצלחה מרשימה.
"רד פלאנט", הסרט החדש השלישי, הוא דרמת אקשן עתידנית של "וורנר" בכיכובם של ואל קילמר, קרי-אן מוס, בנג'מין בראט וטום סיזמור, על קבוצת אסטרונאוטים שיוצאת לבדוק את תנאי המחיה על כוכב מאדים, לאחר שהחיים על פני כדור הארץ הפכו לבלתי ראויים. גם במקרה זה אפשר לקבוע כי שלל המתחרים גרמו לפגיעה מסוימת בהכנסות: לשם השוואה, "המשימה מאדים", הסרט הקודם שעסק באותו כוכב, נכנס למקום הראשון בחודש מרס עם 22.9 מיליון דולר.
שם חדש נוסף ברשימה הוא "בילי אליוט", שהוקרן עד כה במספר מצומצם של אולמות, ובסוף השבוע זכה לפריסה נרחבת יותר. הדרמה הבריטית, על נער שמחליט ללמוד בלט, התברגה במקום התשיעי עם 2.8 מיליון דולר.
בשעה ש"Men of Honor" עם רוברט דה נירו נכנס למקום השלישי, הקומדיה "פגוש את ההורים" בכיכובו יורדת למקום הרביעי, ובשבוע השישי להקרנתה מגיעה להכנסות של 130.3 מיליון דולר. ואילו דנזל וושינגטון, ששהה בצמרת עם "Remember the Titans" לפני דה נירו, זכה לחצות עם הדרמה את מחסום ה-100 מיליון, ולאחר שבעה שבועות מגיעות הכנסותיו המצטברות ל-104.1 מיליון דולר. בכך רושם לעצמו וושינגטון את הסרט המכניס ביותר בקריירה, לאחר שעקף את "תיק שקנאי" מ-1993 שהכניס 100.8 מיליון.