שתף קטע נבחר

חשד: מכוניות פגומות מליסינג נמכרו כחדשות

חקירת המעילה בחברת "אלבר" מסתעפת: סוחרים נעצרו בחשד שרכשו מהחברה כלי-רכב, ומכרו אותם כחדשים. המשטרה: בוחני רכב שיתפו עמם פעולה, וזייפו את תוצאת הבדיקות

שלושה סוחרי רכב ממרכז הארץ נעצרו אמש, בחשד שרכשו מכוניות מחברת ליסינג, חיבלו במד הקילומטר ומכרו את כלי הרכב ללקוחות, בטענה שמקורם בבעלות פרטית. הבוקר (ד') הוארך מעצרם בחמישה ימים.

השלושה - ציון בן שלמה (47) מתל אביב, משה לויטס (73) מבני ברק ורוני בכור (46) מרמת גן - רכשו את כלי-הרכב מחברת הליסינג "אלבר". לטענת המשטרה, בכמה מהמקרים הם מכרו כלי-רכב פגומים לאחר תאונת דרכים, מבלי שהדבר הובא לידיעת הלקוחות. במספר מקרים נלקחו כלי-הרכב ביוזמת המוכרים לבדיקת בוחנים, אשר שיתפו עמם פעולה וזייפו את תוצאת הבידקה.

בידי המשטרה הצטברו 30 תלונות נגד הסוחרים. בכוונת המשטרה לחקור לא רק את שלושת החשודים שנעצרו, אלא גם מעורבים נוספים בפרשה.

 

הרקע: מעילה בחברת הליסינג

 

הפרשה נחשפה כאשר במפלג ההונאה החלו לחקור את החשדות במעילת הענק בחברת "אלבר", שנחשפה בשבוע שעבר. על-פי החשד, מנהל התפעול לשעבר בחברה שיתף פעולה עם בעל מכון בדיקה, במטרה לגרוף עשרות מיליוני שקלים.

כאשר החלו החוקרים לבדוק את מחשבי החברה, גילו כי מסמכים רבים זוייפו. בעקבות כך החלו לזמן בעלי כלי-רכב, שהופתעו לגלות כי הרכב אותו רכשו עבר תאונה קשה, או שהקילומטראז' שבו זוייף.

פרקליטם של החשודים, עורך-דין אבישי שפיגל, טען בדיון על הארכת המעצר בבית-משפט השלום בתל-אביב, כי מרשיו רכשו ומכרו מכוניות כדין. לטענתו, בעבר כבר הוגשו נגדם תביעות באותו עניין בבית-דין לתביעות קטנות, אולם הן נדחו. לדבריו, "אם בבית משפט אזרחי התביעה לא הצליחה להוכיח, אז קל וחומר שהמשטרה לא תוכל לעשות זאת בבית משפט פלילי".

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרשה מסתעפת. אלבר
הפרשה מסתעפת. אלבר
מומלצים