שתף קטע נבחר

10 דברים שלא ידעתם על: במבה

הבמבה, שיוצרה לראשונה ב-1964, היא כיום החטיף הנמכר ביותר בישראל. בדקה אחת מיוצרות 450 שקיות במפעל במבה בחולון

1. החטיף במבה פותח לראשונה על-ידי אסם בשנת 1964, והיה בטעם גבינה.
2. הקהל הישראלי הגיב אליו בשלילה מוחלטת, ובהנהלת אסם החליטו לסגור את המפעל בחולון, שנתיים בלבד לאחר היווסדו.
3. בניסיון אחרון להציל את המפעל הוחלט לצפות את הבמבה בחמאת בוטנים. השינוי התברר כמוצלח מעל ומעבר לציפיות, והבמבה החדשה החדש נחטפה מהמדפים.
4. בתחילת שנות ה-80 החליטה הנהלת אסם כי מאחר שמדובר במוצר המשווק לילדים קטנים, יש לייצר את הבמבה על טהרת החומרים הטבעיים. מאוחר יותר הוחלט להוסיף לה ויטמינים.
5. מאז הפכה הבמבה לחטיף הנמכר ביותר בישראל: כל חטיף רביעי שנקנה כאן הוא במבה של אסם.
6. בדקה אחת מיוצרות 450 שקיות במבה, כלומר 27 אלף שקיות בשעה.
7. איך מכינים במבה? כמויות אדירות של תירס גרוס עוברות תהליך של דחיסה, חימום וחיתוך והופכות לגליל במבה מנופח, שנחתך למקטעים. אחר-כך מצפים את התירס בחמאת בוטנים בתוך תוף ציפוי. בסוף אורזים בשקיות. אפשר לנסות בבית.
8. במלחמת המפרץ הראשונה ב-1991 הציע נחמן שי (אז דובר צה"ל) להורים המודאגים להרגיע את העוללים עם קצת במבה. אלפי הורים הסתערו על המדפים.
9. לקראת מלחמת המפרץ השנייה הכריז משרד העבודה על מפעל במבה בחולון כעל מפעל חיוני לשעת חירום, לאור הערכה כי שקיות במבה מהוות מרכיב חשוב במזון לשעת חירום שאגרו רוב ההורים עבור ילדיהם.
10. ב-1993 נולד תינוק הבמבה, ומאז הוא הופיע ב-14 סרטוני פרסום. מאפייני דמותו נבחרו בקפידה כך שיפנה לכל קבוצות הגיל ולא רק לפעוטות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים