שתף קטע נבחר

פוליטיקה מלוכלכת במועצה הדתית בירוחם

שמחה וששון במועצה הדתית בירוחם: היו"ר פועל מאחורי גבו של יו"ר הרשות המקומית אצל שר הפנים דאז, אלי ישי. החברים לא ממש מגיעים לישיבות - והגירעון רק הולך ומצטבר. ומי משלם?

מבקר המדינה בדק את פעולת המועצה הדתית בירוחם וקבע כי יו"ר המועצה הדתית, מיכאל פרץ, השתמש במועצה לקידום אינטרסים פוליטיים של ש"ס.
המבקר מצביע על מכתב, ששלח פרץ לשר הפנים דאז, אלי ישי, השופך אור על אופי ההתנהלות של המועצה והשימוש שהיא עושה במשאביה לשיקולים פוליטיים. במרס 2002 כותב יו"ר המועצה פרץ לשר הפנים ויו"ר תנועת ש"ס, אלי ישי, על נייר רשמי של המועצה כי מעשיו של ראש המועצה, מוטי אביסרור, הם "נדבך ועוד נדבך, מתוך דרך שיטתית לחסל את אהדתה של תנועת ש"ס בקרב תושבי ירוחם".
וכך מפרט פרץ במכתב: "מבצע קמחא דפסחא מתקרב ואנו בערב שנת בחירות ... אני רגיל לחלק מנות ל-600 משפחות באופן אישי, צמוד ומעודד...מבצע כזה גורף ממנו כ-1500 קולות לפחות! אני תקווה שאתה רואה את המנוף שבדבר... אם לא תפעל בצורה נחרצת נגד ראש הרשות המקומית ...יהיה בידיו של אותו שונא למוטט את מפלגתך בתוך ירוחם".
יו"ר המועצה פרץ מסיים את מכתבו בתקווה ש"מכתב זה יביא לפעולה נמרצת ...ר' אליהו! אנחנו פה כדי לייצג אתכם ואתם שם כדי לתת לנו גב".
מבקר המדינה, השופט אליעזר גולדברג, מותח ביקורת חריפה על מעשיו של פרץ וכותב כי "מכתבו של ראש המועצה הדתית מעיד כי הוא ניצל את פעילותו לקידום אינטרסים פוליטיים. משרד מבקר המדינה סבור כי התנהגות זו אינה ראויה ואין להסכים עמה".
פרץ מסר בתגובה למשרד מבקר המדינה כי שגה במכתבו לשר הפנים והוא מצר על כך.

ממצאים נוספים

אבל בזאת לא תמו ממצאי הביקורת על המועצה הדתית בירוחם: עוד עולה כי בשנים 1999-2002 פעלה המועצה ללא תקציב מאושר. אישור התקציב הובא רק בתום כל שנה תקציבית ולאחר שהמועצה גרמה לגירעון מצטבר של 1.2 מיליון שקלים ועקב מצבה הכספי לא שילמה במועד שכר לעובדיה.
על פי החוק, היה על השר דאז, אלי ישי, לחדש את הרכב המועצה עד מאי 1999 - אולם עד מועד סיום הביקורת לא חודש הרכב זה. המבקר דורש ממשרד הפנים לסיים בהקדם את חידוש הרכב המועצה.
ועוד: על פי תקנון הניהול, מועצה דתית צריכה לקיים לפחות ישיבה אחת לחודש. אי לכך, בחודשים ינואר 1999 –אוגוסט 2002 היתה אמורה המועצה לקיים לפחות 37 ישיבות. בפועל - היא קיימה 11 ישיבות בלבד. המבקר קובע כי אי קיום הישיבות מעיד על ניהול לא תקין של ענייני המועצה הדתית.
מבדיקת הנוכחות של חברי המועצה, גילה המבקר ששניים מחברי המועצה נעדרו מכל הישיבות שהתקיימו באותם חודשים. חבר אחד נעדר ברציפות מחמש הישיבות האחרונות וחבר נוסף נעדר ברציפות מארבע הישיבות האחרונות. המבקר מציין כי על פי פקודת העיריות, מי שלא השתתף בשלוש ישיבות ברציפות - לא יכול להמשיך בתפקידו.
ולסיכום: לדעת מבקר המדינה, סביר שישוב קטן יתקשה להחזיק בכוחות עצמו מועצה דתית. צבירת גירעונות כספיים בישובים קטנים היא אך צפויה. לדברי השופט גולדברג, כדי לשפר את תפקוד המועצה הדתית על משרד הדתות לשקול להקים מועצה דתית מחוזית, שתספק שירותי דת גם לתושבי ירוחם - או למזג את המועצה הדתית ירוחם עם מועצה דתית שכנה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דו"ח 53ב'
צילום: גלי תיבון
ישי. "פעל במרץ, רבי אליהו"
צילום: גלי תיבון
מומלצים