ראש עיריית לונדון: "כמו סדאם, גם בוש חייב ללכת"
ליבינגסטון בראיון ל-BBC: "הנשיא האמריקני אינו מנהיג לגיטימי; אני מייחל להחלפתו כפי שייחלתי להפלת המשטר בעיראק"
סערה בבריטניה: ראש עיריית לונדון, מהמתנגדים החריפים בארצו למלחמה נגד עיראק, מתח ביקורת נוקבת על נשיא ארצות-הברית, ולא היסס להשוות בין התיעוב שהוא חש כלפיו לבין זה שהיפנה בשעתו כלפי סדאם חוסיין.
"אני מצפה בקוצר רוח להחלפת הממשל בארה"ב, באותה מידה שבה פיללתי להפלת המשטר העיראקי" - כך אמר ראש העיר, קן ליבינגסטון, בראיון שהעניק הלילה (יום ו') לרשת BBC.
ליבינגסטון התנגד נחרצות למעורבות ארצו במלחמה, והרבה להשתתף בהפגנות הענק נגדה. בראיון הוא תקף בחריפות את הנשיא ג'ורג' בוש, וכינה אותו "מנהיג בלתי לגיטימי, שאינו ראוי לתמיכה כלשהי".
יריביו של ראש העיר הגיבו בזעם לדברים, העלולים לטענתם לפגוע ביחסים הטובים ששוררים בין וושינגטון ללונדון. אחדים הביעו חשש מחרם של אזרחים אמריקנים על מוצרים בריטיים, כפי שהחל להתבצע ביחס לצרפתיים, ומכך שכעת, התייר האמריקני יחשוב פעמיים האם ברצונו לבקר בלונדון.
גם בוושינגטון זעמו על הדברים, אם כי באופן פומבי העדיפו שלא לייחס להם חשיבות רבה מדי. דובר הבית הלבן, ארי פליישר, אמר כי הדברים "אינם ראויים לתגובה".
ליבינגסטון, המכונה בבריטניה "קן האדום", היה בעבר חבר מפלגת הלייבור, אך לפני מספר שנים פעילותו במפלגה הושעתה בעקבות עמדות עצמאיות שגילה במגוון תחומים. במירוץ לראשות עיריית לונדון הוא גבר על מועמד מטעם הלייבור, מפלגתו של טוני בלייר.