שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: 10,000 ישראלים מתים מדי שנה מעישון

בעולם: 4 מיליון אנשים מתים מדי שנה מאותה סיבה. מומחים צופים שעד שנת 2030 יגיע מספרם לעשרה מיליון בשנה. 38 אחוז מהגברים בארץ מעשנים, לעומת 24 אחוז מהנשים. היום צוין בעולם יום ללא עישון

ביום שני הקרוב יניח שר הבריאות דני נווה על שולחן הכנסת את דו"ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל, לרגל יום העישון הבינלאומי, שיצוין בארץ ביום ב', והיום כבר צוין בעולם כולו.
ביום ראשון יכנס שר הבריאות מסיבת עיתונאים ויציג בה נתונים עדכניים על מצב העישון בישראל, ועל יעדי משרדו למניעת העישון. מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, תציג באותו מעמד נתונים על תחלואה ותמותה כתוצאה מעישון ברחבי העולם.
הנתונים שיוצגו ביום א' לעיתונאים יהיו דומים לאלה של בשנה שעברה, אם כי בחלקם אף חמורים יותר: על פי נתוני אירגון הבריאות העולמי מתים מדי שנה ארבעה מיליון בני אדם בעולם כתוצאה מעישון טבק ונזקיו. מספר זה צפוי לגדול לכדי 10 מיליון עד שנת 2030, במידה שיחס המעשנים באוכלוסיית העולם לא ישתנה.
עוד מהנתונים: מדי שנה מתים בישראל כתוצאה מנזקי עישון כ-10,000 איש, יותר ממספר האנשים שמתים כתוצאה מתאונות דרכים, פעולות איבה ואיידס גם יחד. שיעור המעשנים מקרב כלל האוכלוסיה הבוגרת בישראל עומד על כ-30 אחוז. מבין הגברים כ-38 אחוז מעשנים לעומת כ-24 אחוז מהנשים.
ככלל, מעשנים שמתו כתוצאה מעישון לפני גיל 70, מפסידים בממוצע 22 שנה מתוחלת החיים הרגילה. 25 אחוז ממקרי המוות בקרב גברים בעולם המערבי נגרמים ישירות מעישון. הסיכון של מעשנים מתחת לגיל 40 ללקות בהתקף לב גדול פי 5 בהשוואה ללא מעשנים.
במסגרת יום העישון יכריזו ביום ב' האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות על פתיחתו של מסע הסברה רחב בכלי התקשורת, שיתמקד בעישון הפסיבי ובנזקים הגוררים בעיות אימפוטנציה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
סיגריה. מורידה 22 שנים מהחיים
צילום: מריאן הול
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים