שתף קטע נבחר

"חשוב היה לנסיכה לשמוע על האפשרויות שיש כאן לנשים"

קצינת ח"ן ראשית, תא"ל סוזי יוגב, אירחה את אחותו של מלך ירדן ושמעה סקירה על מצב הנשים בצבא ירדן

קצינת הח"ן הראשית, תא"ל סוזי יוגב, נפגשה אתמול (יום ג') את אחותו של עבדאללה מלך ירדן, הנסיכה עיישה. הנסיכה באה ללמוד על השינויים שחלו בשירות הנשים בצה"ל בשלוש השנים שעברו מאז ביקורה האחרון.

"נושא זכויות הנשים קרוב מאוד לליבה של הנסיכה", אמרה ל-ynet תא"ל יוגב. "לפני חמש שנים היא הקימה את מערך הנשים בצבא ירדן. המצב שם שונה מאחר ואין חוק שירות חובה לנשים, ורק כשני אחוזים מהאוכלוסייה משרתות. הראייה שלה מאוד פתוחה ומודרנית, וחשוב היה לה לשמוע איך נשים יכולות לפרוץ מהצבא, ולהקים לעצמן קריירה בסקטור הפרטי.

"עיישה היא אדם לבבי ופתוח. היא סיפרה לי על ספורט הרכיבה שהוא חלק בלתי נפרד מחייה, ועל אות הכנפיים שהיא עונדת לאחר חמש צניחות קרביות. היא מרבה לדבר על הבנים שלה ועל המחיר שנשים צריכות לשלם כאשר הן בוחרות לפתח קריירה. בכל מה שקשור לנושאים פוליטיים היא לא מוכנה להתערב.

"ביום ד' נפגיש אותה עם שתי הבנות הראשונות שסיימו קורס קצינות נ"מ, ונסביר לה מה הקורס דורש מהן. אני בטוחה שהיא תופתע לשמוע שהן חלק בלתי נפרד מקורס משותף לחיילים וחיילות בבה"ד 1".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנסיכה עיישה. באה להתרשם
הנסיכה עיישה. באה להתרשם
דובר צה`ל
מומלצים