שתף קטע נבחר

ארגוני הנשים נגד פלייבוי. שוב

כצפוי, קואליציית האירגונים הפמיניסטיים והחברתיים הגישה עתירה לבג"צ נגד החזרתו של ערוץ פלייבוי, שיעלה לשידור מיום חמישי הקרוב. בין השאר נטען כי יו"ר מועצת הכבלים והלווין, דורית ענבר, פסולה מלהצביע בעניין

קואליציית האירגונים הפמיניסטיים והחברתיים נגד פורנוגרפיה הגישה היום עתירה לבג"צ נגד החלטת מועצת הכבלים והלווין לאשר את ערוץ פלייבוי, ובקשה לצו ביניים על פיו לא יוחל בשידור הערוץ עד לדיון והכרעה בעתירה (החלטת המועצה במלואה). את העתירה הגישה פרקליטת הקואליציה, עו"ד סמדר בן נתן. יצוין כי בחברות הכבלים והלווין מתעתדים להעלות את הערוץ ביום חמישי הקרוב.

בעתירה נטען כי החלטת המועצה היא ניסיון "לעקוף ביד גסה את הוראות המחוקק. ההחלטה התקבלה במחטף שניצל העדר מינוי פורמלי וזמני של שלוש מחברות המועצה שהתנגדו בעבר לאישור הערוץ ואשר מינויין ייכנס לתוקף תוך שבוע בועדת רביבי". כמו כן נטען כי שינוי מאזן הכוחות הפוליטי בעקבות הבחירות והתחזקות כוחה של שינוי השפיעו השפעה פסולה על החלטת המועצה.

בכתב התביעה מופנות גם טענות אישיות כנגד עו"ד דורית ענבר, יו"ר המועצה: "ענבר גיבשה עמדה נוקשה כנגד הגבלה כללית על משדרים פורנוגרפיים ובעד שידור ערוץ פלייבוי…והביעה דעתה זו בכל הזדמנות אפשרית…וזאת בניגוד לחובתה כאחראית על גוף ציבורי שתפקידו ליישם את החוק. לפיכך, נטען, עו"ד ענבר פסולה מלדון בדיון ולהצביע בעניינו של פלייבוי". עוד נכתב כי "ההעדפה של זכויות כלכליות, של חברות בעלות אישיות משפטית מופשטת, עתירות הון וכוח, על פני זכויותיהם של אנשים ונשים בשר ודם, לכבוד, לשוויון, לחופש מהשפלה, ניצול ואלימות, וכל זאת במסווה של שמירה על זכויות יסוד – שמה ללעג את תפיסת זכויות היסוד של האדם כולה".

בתגובה לדברים אמרה עו"ד דורית ענבר כי העתירה טרם הגיעה לידיה, מה שמקשה עליה להגיב. "באופן כללי אני יכולה לומר כי המועצה תגן בבית המשפט על החלטתה ועל נימוקיה", אמרה ענבר, "ההחלטה משקפת את האיזון שהמועצה ראתה לנכון לבצע בין האינטרסים השונים של מתנגדי הערוץ ותומכיו. נשמח מאד לשמוע את דבר בית המשפט בעניין הזה".

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענבר. נגן על ההחלטה
ענבר. נגן על ההחלטה
מומלצים